Toamna Orădeană – o nebunie frumoasă

de |

Toamna Orădeană – o nebunie frumoasă

A fost nebunie! A fost însă o nebunie frumoasă, o nebunie care a reușit să scoată din casă, doar sâmbătă seara, 30.000 de orădeni. Această mare de oameni a decis să sărbătorească zilele orașului care a crescut din punct de vedere turistic, economic, administrativ etc. Toamna Orădeană din acest an a fost plină, a fost, conform celor auzite de la fața locului, pe gustul tuturor.

Dacă este să începem cu gustul, căsuțele amplasate în curtea interioară a cetății orădene au reușit să transforme locul într-un palat care a oferit un adevărat festin culinar. Atât produsele cunoscute, cât și noile trenduri în materie de street food au satisfăcut poftele orădenilor. Cum setea trebuia stinsă, la tarabele cu bere sau vin cozile păreau interminabile, dar și așa a meritat așteptarea. Trupele care au urcat pe scenă le-au cântat și i-au încântat pe cei prezenți cu muzica live și cu sesiuni de bis-uri care au prelungit serile de sărbătoare. Spectacolele stradale au completat perfect zilele în care Oradea îmbracă straie de sărbătoare, cei mai încântați fiind cei mici. Cum era de așteptat, totul s-a terminat cu un foc de artificii. În fiecare an acesta pare din ce în ce mai spectaculos, spectacolul pirotehnic reușind să lumineze cerul orașului și să umple memoriile telefoanelor și al aparatelor de fotografiat.

Pentru cei care au ratat manifestările din cadrul Toamnei Orădene, pot sărbători zilele orașului în fiecare zi. O pot face aducând un omagiu celor care au luptat la eliberarea orașului, a celor care au contribuit la Marea Unire sau păstrând orașul curat, frumos și sincer.

 

Articol realizat de: Sebastian Ferchi

Fotografii: Claudiu Oros