Cum să enervezi un orădean?

de |

Cum să enervezi un orădean?

Cum poți enerva un orădean? S-a dovedit de-a lungul timpului faptul că orădenii sunt persoane calme, ca atare au o stare liniștită mai tot timpul. Există situații, totuși, în care și orădeanul poate fi enervat.

O idee de schimbare a stării, ar fi să îi ceri să ajungă dintr-un capăt în altul al orașului, la ore de vârf, într-un timp cât mai scurt. Până la urmă, nu au capacitatea teleportării sau a zborului, așa că acest fapt le poate induce o stare de nervozitate.

Până și vremea își face de cap, uneori cu orădenii. ”La meteo a arătat Soare, spune orădeanul, azi toată ziua mai mult a plouat, no… și când nu îmi iau umbrela, fix atunci se apucă și ploaia să vină.”

Spune-i orădeanului că nu mai ai gyros sau langoș și ai să vezi cum mintea începe să devieze spre felurite răspunsuri. Până la urmă dacă aici nu se mănâncă cel mai mult gyros și langoș, atunci unde?

Situațiile de panică și de enervare, se mai crează și în momentul în care, orădeanul trebuie să găsească un loc de parcare aproape de centru. Această situație se aplică mai ales seara, în weekend-uri, fie când e vreun festival, sau eveniment cu renume în oraș. Dacă nu aleg mașina, ci mijloacele în comun, mai pot apărea alte cazuri, cum ar fi faptul că tramvaiul/ autobuzul e atât de plin, încât e necesar să aștepți altul. Cel mai des am întâlnit asta, fie când e zi de Ocska, fie ies elevii de la școală, ori când vreun artist a venit să concerteze în Oradea.

Zi de Ocska, aproape toată lumea din oraș e acolo. Mulți doar se plimbă, mănâncă langoș și cumpără ce pot. Circulația se îngreunează, cozi parcă interminabile la mâncare. Dacă stai să privești din anumite unghiuri, ai putea avea impresia, că un mușuroi de furnici a invadat Piața. E nostim, nu? Și acesta poate fi unul din motivele de enervare a orădenilor, pentru că…nu e loc, nu au apucat să cumpere ce vor sau nu au mai găsit loc de parcare în apropiere.

Orădenii trebuie înțeleși în felul lor, aparențele înșeală, iar calmul ce îl stăpânesc, poate fi de fapt ”calmul dinaintea furtunii”, cum zice și proverbul.

Articolul e unul umoristic, și trebuie tratat ca atare!

Foto: Claudiu Oros.