Unde să mănânci plăcintă și langoș în Oradea

de |

Plăcinta și langoșul în Oradea sunt ceva de genul must-have indiferent de sezon. Tuturor ne face plăcere să mâncăm plăcintă și langoș. După cum e și anotimpul, cam așa preferăm și aceste delicatese tradiționale, vara – primăvara să nu fie prea fierbinți, iar toamna sau iarna să fie cât mai calde.

Dacă ești în Oradea e bine să cunoști locurile unde aceste delicii se vând. Iată zonele din Oradea, unde te poți bucura de gustul unei plăcinte sau a unui langoș.

Zona Rogerius – în Piața Rogerius, în apropierea parcului Olosig, lângă Parcul Magnolia(aproape de fostul cinema Patria), Str.Aluminei sau în apropierea Oficiului Poștal din Rogerius ;
Zona Decebal – în apropierea Pieței Decebal ori aproape de compania ”RER”;
Ioșia – pe Strada Salcâmilor;
În Centru Oradei– pe Strada Avram Iancu și lângă mazaginul Textil House;
Zona liceului ”Teologic Baptist Emanuel”, Oradea/ liceul ”Andrei Șaguna”;
În Calea Aradului – aproape de stația de tramvai pe unde circulă doar tramvaiul cu numărul 2;
În Piața Obor, Oradea – care are programul doar în weekend;

plăcintă și langoș

Langoș, langoși. Este cineva care nu a mâncat langoș? Pe fugă, în piață, la chioșcul de la colțul străzii, de foame ori numai de poftă? Simpli, cu brânză, cu mujdei de usturoi sau dulci, cu gem sau cu cremă de Finetti? Fierbinți, crocanți, gustoși și, nu în ultimul rând, accesibili ca preț. Poate cea mai ieftină gustare – uneori chiar poate înlocui o masă de prânz… Așadar am stabilit că știm cu toții ce este langoșul, unde, cum și cu ce se manâncă și ce gust are.

E bine de știut faptul că nu toate plăcintăriile din oraș vând langoșul, de aceea e necesar să le ”vizitezi” pe toate pentru a putea să îți faci o idee asupra listei de produse și de preț.

Dacă ești turist în Oradea și nu cunoști produsele, înainte de a ajunge la o plăcintărie din Oradea, iată ce se poate găsi în lista de produse:

-Plăcintă cu cartof (+brânză, smântână, mărar și mujdei)
-Plăcintă cu varză
-Langoș simplu (cu Finetti, gem de fructe)
Poftă bună la plăcintă și langoș!