Concurs: Oradea scrie…

de |

Până în prezent, cu ajutorul vostru, am reușit să ducem la bun sfârșit două concursuri de fotografie: Fotograf în orașul Oradea și Târgul de Crăciun văzut prin obiectiv. Aceste două concursuri ne-au ajutat să descoperim perspectivele artiștilor fotografi atunci când privesc orașul, atunci când îl admiră sau când îi scot în evidență unele lucruri mai puțin pozitive. Deoarece am obținut deja câteva perspective importante și interesante în ceea ce ne privește orașul din punct de vedere fotografic, vă propunem acum un alt concurs: Oradea scrie….

Prin intermediul concursului Oradea scrie… dorim să vă lansăm o nouă provocare, vouă, tuturor celor care iubiți poezia, textul epic, dramatic sau publicistic și care ați dori să scrieți despre acest oraș, Oradea. Invitația este de a scrie din propria perspectivă, cu bune și cu rele. Cum vă sună această idee? Sperăm că este o provocare binevenită! 🙂

I. REGULAMENTUL CONCURSULUI „Oradea scrie…”:

Tema concursului: O privire, o perspectivă, un gând pentru Oradea.

Cui i se adresează? Nu trebuie să porți numele de scriitor sau de jurnalist pentru a intra în concurs. Este suficient să iubești această formă de artă și să dorești să te exprimi prin intermediul ei. Te poți folosi de: textul epic, liric, dramatic sau publicistic.

 • Număr minim de cuvinte pentru textele tip proză: 200
 • Număr minim de cuvinte pentru textele tip poezie: 100

Perioada de înscriere: 18 ianuarie – 12 februarie 2017.

Data limită: Duminică, 12 februarie 2017, ora 23:59.

Înscrieri: se fac prin trimiterea textului dorit la adresa de e-mail [email protected]. Subiectul e-mailului va fi: „Concurs Oradea scrie – nume și prenume” (ex: Concurs Oradea scrie – Adrian Stan). În cazul în care preferi ca numele tău să nu apară publicat, te invităm să menționezi acest lucru în e-mail și să ne comunici pseudonimul sub care preferi să apari. Menționează și titlul poeziei.

Conținutul textelor trebuie să aibă legătură cu tema generală propusă de noi, fără a se rezuma exclusiv la aceasta. Apreciem originalitatea și creativitatea.

Textele primite vor fi publicate pe site-ul www.ghidlocal.com/oradea în decursul lunii ianuarie, respectiv în prima parte a lunii februarie, la rubrica Cultural: Oradea scrie… De asemenea, textele vor fi promovate și pe pagina noastră de Facebook: Ghid Local Oradea.

Textele trimise pot fi însoțite de fotografii, dar numai dacă acestea au fost realizate tot de către participant sau dacă a obținut aprobarea autorului de drept a fotografiilor pentru a fi utilizate. Dacă textele nu vor fi însoțite de o fotografie, vom aloca noi o imagine reprezentativă pentru a putea promova textele primite în mediul online.

II. PREMIILE CONCURSULUI „Oradea scrie…”

Concursul va fi jurizat în perioada 13 – 19 februabrie 2017. Clasamentul va fi alcătuit din trei texte câștigătoare (locul I, II și III). În unele cazuri, redacția Ghid Local Oradea își asumă dreptul de a acorda și premii speciale, fără a fi însă o obligație. Premiile sunt:

Locul I:

 • O carte oferită de editura Ratio et Revelatio (R&R): Eneida, traducere de Dan Slușanschi. Cartea se va ridica de la Salonul de carte R&R de pe strada Republicii, numărul 22.
 • Consumație gratuită la Salonul de carte R&R din Cetatea Oradea (cafea, ceai, vin fiert etc.).
 • Un tort de gelato din partea Bianco Milano.

Locul II:

Locul III:

 • O invitație dublă la unul dintre spectacolele de teatru organizate în luna martie la Teatrul Regina Maria. Informații în curând…
 • Două arome de gelato la alegere de la Bianco Milano.

III. JURIZAREA CONCURSULUI „Oradea scrie…”:

Perioada de jurizare: 13 – 19 februarie 2017

Anunțarea câștigătorilor: 20 februarie 2017

Juriul este format din șase membri ai echipei Ghid Local Oradea și Mihok Tamas, autor și coordonator al Cenaclului R&R care are loc în fiecare luni de la ora 18:00 la Salonul de carte din Cetatea Oradea.

Modalitatea de jurizare: textele câștigătoare sunt alese în funcție de voturile individuale primite din partea membrilor juriului. În urma votării individuale, va avea loc o dezbatere comună pentru a stabili clasamentul final.

IMPORTANT! Toate materialele înscrise în concurs trebuie să fie realizate de cel care le trimite, acesta deținând drepturi de autor asupra lor. În cazul în care se dovedește că un câștigător nu avea dreptul de autor asupra materialului trimis, chiar și după o eventuală câștigare a concursului, va trebui sa returneze premiile în maxim 30 de zile de la informarea acestuia. Fiecare material trimis va fi verificat minuțios, iar nerespectarea acestei reguli duce la respingerea participării în concurs.

Alte precizări:

 • Aprecierile primite pe rețelele de socializare în urma promovării textelor au un rol îndrumător, dar nu un rol decisiv în desemnarea câștigătorilor. Suntem curioși să aflăm preferințele celor care urmăresc desfășurarea concursului, însă nu dorim să defavorizăm participanții care nu sunt activi pe rețelele de socializare. Astfel, jurizarea se face în funcție de voturile juriului, nu în funcție de popularitatea materialelor pe rețelele de socializare.
 • Prin înscrierea în concurs și trimiterea materialelor, Ghid Local Oradea primește dreptul de utilizare a acestora pe o perioadă nelimitată. Dreptul de autor va aparține în continuare participantului!
 • NU vor fi acceptate textele care conțin insulte sau adresări peiorative cu referire la o persoană, categorii de persoane sau diverse companii. NU vor fi acceptate nici textele tip advertorial / reclamă pentru anumite servicii / produse / branduri. Pentru acestea din urmă, ne puteți contacta separat de concurs.
 • Decizia juriului cu privire la clasament este finală și nu poate fi contestată de alți participanți. Excepție: contestațiile sunt binevenite în contextul în care se dețin informații cu privire la încălcarea drepturilor de autor în cazul vreunui text.

Concurs Oradea scrie...

 

Vă dorim multă inspirație! 🙂

Sursă foto AICI