Cine sunt Frații JDiERi?

de |

Cine sunt Frații JDiERi?

Frații JDiERi sunt o trupă orădeană care cântă, așa cum descriu ei, un nou gen de muzică: transylvanian jdier rock. Începuturile formației datează de prin 2014 toamna… Denumirea, nu are legătură cu binecunoscutul roman al lui Mihail Sadoveanu, ci mai degrabă cu forma ardelenească a verbului „a zbiera”, personalizat de către membrii trupei. Cine sunt Frații JDiERi? Artylerian (voce și chitară), Niguel Elsinore (chitară), Sfîntu (bass) și P.D.V. (tobe).

„Am inceput să cântăm fiindcă ne place, fiindcă găsim un refugiu în muzică și sperăm că nici măcar timpul nu ne va opri.”

Membrii trupei au și joburi de zi cu zi – doctor, polițiști și asistent medical, ceea ce îi face cu atât mai awesome. Pasiunea pentru una dintre cele mai sublime arte i-a adus împreună, iar perseverența celor 4 melomani le-a adus treptat și recunoaștere în rândul concetățenilor lor care așteaptă cu nerăbdare concertele live ale trupei. Au fost prezenți și pe scena festivalului Toamna Orădeană 2017, unde li s-a cerut cu insistență un bis de către mulțimea prezentă în Piața Unirii.

Motto-ul lor:

“Decît să cânt, mai bine JDiER!”

Totul a început în 2014, ca o distracție între oameni pasionați de muzică și chitară. Odată cu completarea trupei, cu încă doi membri, totul a decurs firesc pentru cei 4 cântăcioşi. Ei se descriu ca un rock band energic și ritmat, care păstrează idealurile și scopurile muzicii: distracție; exprimare; BERE RECE.

Frații JDiERI au ajuns pe scenele locale din vestul țării, în concerte desfăşurate în  Oradea, Arad, cât și podiumurile festivalurilor din zonă (Toamna Orădeană 2017, Cugir Moto Rock Fest 2016, Chariots of Fire 2016, Padiș Fest 2015).

Stilurile muzicale care îi inspiră sunt diverse: Grunge, Hard Rock, Pop Rock, Garage Punk, Blues, fiind influențați de trupe ca Pearl Jam, QOTSA, Kings of Leon, Nirvana, Extremoduro, Heroes del Silencio, Maria Tănase. Frații JDiERI promovează naturalețea, simplitatea și răzvrătirea muzicii rock, fără a confirma apartenența la diverse genuri și sub-genuri muzicale.

Dar destule vorbe. Mai bine îi ascultăm;

 

Dacă doriți să aflați cât mai multe despre cei 4 fantastici și viitoarele lor concerte, îi puteți găsi pe site-ul: fratiijdieri.ro sau pe pagina de Facebook Fratii Jdieri.

Noi sigur îi vom urmări cu interes pentru a afla viitoarele concerte de prin zonă, şi le dorim mult succes!