de |

Probabil mulți dintre noi am aflat deja despre descoperirea celor 7 planete aflate în afara sistemului nostru solar și care gravitează în jurul unei singure stele.

Ieri, 22 februarie 2017, astronomii de la NASA au făcut publică descoperirea celor 7 planete…

Cele 7 planete de dimensiunea casei noastre

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]

Se presupune că toate aceste planete ar putea găzdui, la suprafață, apă în formă lichidă. Mai mult, trei dintre acestea sunt situate în zona în care viața este posibilă.

„Exoplanetele”, după cum le-au denumit cercetătorii, orbitează în jurul stelei Trappist-1, aflată la 40 de ani lumină de Terra.

Trei dintre aceste planete au fost observate încă din mai 2016. Iar întreg sistemul se află în constelația Vărsătorului.

„TRAPPIST-1 ne oferă o şansă unică de a studia în anii următori atmosfera planetelor de mărimea Terrei”, a spus Nikole Lewis, astronom din cadrul Space Telescope Science din Baltimore, Statele Unite ale Americii.  Sistemul are o vechime de cel puţin un miliard de ani. „Planetele b, c, şi d se află în apropiere de stea, zona cu un mediu propice pentru a fi locuibil”, a adăugat el precizând că, cu ajutorul telescopului Hubble, „vom reuşi să aflăm cu exactitate detalii despre atmosfera planetelor până în 2020” – sursă text AICI.

Cercetătorul de la Universitatea belgiana Liège, Michaël Gillon, a precizat faptul că planetele se află foarte aproape una de cealaltă, respectiv de stea. De asemenea, vizavi de stea a menționat faptul că are dimensiuni mici și este rece, astfel clima celor șapte planete este temperată, „ceea ce înseamnă că ar putea avea anumite cantităţi de apă lichidă şi, prin extensie, poate chiar viaţă”.

Cele 7 planete de dimensiunea casei noastre
Sursă: www.nasa.gov

Descoperirea a fost făcută cu ajutorul Telescopului Spitzer din cadrul NASA.

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=337 /]