Ce presupune sistemul de încălzire prin pardoseală?

de |

În ultimii ani, sistemele de încălzire ale locuinţei sau biroului, au început să fie o preocupare tot mai mare. Ce ne dorim de la un sistem de încălzire? În primul rând, eficienţa, dar la fel de important este şi partea economică a acestuia. Sistemul de încălzirea prin pardoseală este folosit tot mai des în construcţii şi renovări. Pentru a afla dacă sunt eficiente şi economice, am apelat la experţii din domeniul sistemelor de încălzire inovative, şi anume echipa Carbon.

Ce am aflat despre eficacitatea sistemului de încălzire prin pardoseală?

Dacă am decis să montăm un sistem de încălzire prin pardoseală trebuie să știm compartimentările interioare sunt extrem de necesare și pozițiile mobilierului. Trebuie să știm exact mărimea camerelor pentru a ști câte materiale vom folosi. Principiul de bază al funcționării este așadar acela că pardoseala devine element radiant și astfel căldura se propagă de jos în sus pe o suprafață mai mare spre deosebire de radiatoarele unui sistem clasic de încălzire, care deși fac un transfer direct de energie către aerul din încăpere sunt mai mici ca dimensiuni și pot necesita un timp mai mare pentru încălzirea încăperii.

Eficiența este însă direct proporțională cu calitățile termice ale clădirii în care sunt amplasate. Căldura degajată prin pardoseală este extrem de plăcută și se distribuie în mod uniform în toată încăperea. Această modalitate de încălzire este considerată cea mai confortabil fiind totodată terapeutică pentru corpul omenesc.

Pardoseala radiantă degajă căldura, care este resimțită începând de la picioare, de aceea senzația de confort este atât de pregnantă. Confortul termic se atinge la o temperatură efectivă din încăpere cu 1, 2 grade mai scăzută decât cea necesară în cazul altor tipuri de sisteme de încălzire. De aici explicația economiilor substanțiale la costurile de energie în cazul încălzirii în pardoseală.

Aceste sisteme de încălzire în pardoseală sunt utilizabile atât pentru interior cât și pentru exterior și au o grosime de numai 6 milimetri. Thermal technology îți oferă o soluție de încălzire cu adevărat fenomenală, cu domenii de aplicare practic nelimitate, fiind singura companie cu competențe notabile și vastă exeriență în aplicațiile fibrei de CARBON, ca element încălzitor.

Thermal Technology produce sisteme de încălzire cu un consum energetic foarte scăzut și cu durata de exploatare nelimitată.

Dacă vă preocupă şi pe voi confortul termic, cu un sistem economic, vă invităm să vizitaţi site-ul thermaltechnology.ro, sau magazinul Carbon situat în Parcul Industrial Borș. Despre încălzirea prin pardoseală am aflat mai multe, în ce priveşte beneficiile sale asupra sănătăţii. Studiile medicale au demonstrat că încălzirea prin pardoseală electrică este avantajoasă pentru persoanele care suferă de afecțiuni circulatorii. Mai multe despre acest subiect însă, într-un articol viitor.