Ce poți să faci dimineața în Oradea?

de |

Ce poți să faci dimineața în Oradea?

Uneori este dificil să găsim o idee de activitate pentru diminețile în care, în agendă nu este nimic programat. Pentru a umple acel timp cu activități, avem câteva propuneri, care, sperăm să vă vină în ajutor.

 

1. Savurarea cafelei și a micului dejun

Oradea nu duce lipsă de cafenele și restaurante care așteaptă cu nerăbdare să le treci pragul și să încerci una din sortimentele de cafele menită să te trezească sau preparatele potrivite micului dejun. Fără doar și poate, zona centrală este locul cel mai potrivit. Înconjurat de clădirile istorie și de peisajul urban, mireasma cafelei se transformă în ceva unic. Dacă optezi pentru Piața Unirii, sau incinta Palatului Vulturul Negru vei descoperi cafenele și pub-uri care, încă de la primele ore ale dimineții, sunt pregătite pentru oaspeți. Dacă te simți îngrădit de vitralii și ziduri decorate cu motive florale, la doi pași de pasaj se află cea mai nouă zonă pietonală a Oradei. Strada Vasile Alecsandri, cu toate că era cunoscută și în trecut datorită numărului mare de localuri, odată cu reinventarea acestei străzi, peisajul s-a schimbat, dar nu din lipsă de spații în care poți să consumi băutura miraculoasă a dimineții, ci din cauza faptului că a devenit pietonală și mai toate clădirile au fost renovate. Întreaga piață este înțesată de cafenele, motiv pentru care, o recomandăm cu căldură. Dacă totuși spațiul este prea mare, cocheta stradă a Republicii vine cu o ofertă de nerefuzat. Aici cafenele și restaurantele sunt lipite una de cealaltă, tot ce mai trebuie să faci este să găsești un loc liber.

2. Alergare în aer liber

Mișcarea fizică este indicată de specialiștii în domeniul sănătății, iar Oradea vine cu multiple locuri în care o astfel de activitate se poate realiza. Liniștea parcurilor la orele dimineții face ca locul să te deconecteze total, astfel că ești doar tu și natura. Malurile amenajate ale Crișului Repede sunt de asemenea o soluție pentru alergat. Calmul apei te motivează să depășești limitele impuse doar de mintea noastră.

3. Lectura în aer liber

Liniștea amintită mai sus, o liniște oferită de parcurile orădene, poate contribui semnificativ la savurarea unei lecturi. Bancile pot înlocui astfel canapeaua confortabilă din sufragerie, singurul incovenient fiind faptul că această activitate este influențată direct de starea vremii. Cu toate acestea, o cafea servită la to go și o carte bună citită îm mijlocul naturii poate fi oricând o activitate deosebită, transformând banalul dimineților într-o poveste.

4. Vizite în piețele agro-alimentare

Dacă ești un împătimit al legumelor și fructelor proaspete, cumpărăturile din piețele orădene îți pot umple cămara cu produse întotdeauna proaspete. Pentru turiștii aflați în vizită aceste locuri nu reprezintă întotdeauna un interes major, dar turismul nu înseamnă doar clădiri și muzee. Pentru cei mai mulți oameni, astfel de locuri reprezintă adevărata viață, aici pot descoperi aspectele reale ale unei comunități, cu bunele și cu relele acesteia.

Articol realizat de: Sebastian Ferchi