Ce poți face în weekendul 21 – 23 octombrie 2016?

de |

Dorim să te ținem la curent cu unele dintre cele mai frumoase și importante evenimente din orașul Oradea. De aceea, prin intermediul Ghid Local Oradea, îți recomandăm câteva dintre cele care urmează să aibă loc weekendul acesta, 21 – 23 octombrie 2016.

Tu ce faci în weekendul 21 – 23 octombrie?

Concurs de fotografie: Economie și Turism

Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Economice, Departamentul de Economie, Agenția de Management al Destinației Bihor și Consiliul Județean Bihor lansează un concurs de fotografie destinat în special elevilor de liceu din județul Bihor și din regiune, participarea fiind însă deschisă oricărui tânăr cu vârsta între 14 – 19 ani, înmatriculat într-o instituție de învățământ din România.

Scopul acestui concurs este promovarea județului Bihor ca destinație turistică prin intermediul imaginilor și conștientizarea tinerilor cu privire la valorile naturale și antropice existente pe teritoriul județului nostru.

Concurs de fotografie: „Economie și turism - Promovează Bihorul"

Festivalul Vinului, ediția a IV-a

În perioada 20 – 23 octombrie 2016 va avea loc Festivalul Vinului, ediția a IV-a, pe platoul din fața Arenei Antonio Alexe.

Din programul Festivalul Vinului vor face parte

  • Vineri, 21 octombrie 
    • 18:00 Ansamblul Folcloric „Floarea Barcăului”
    • 20:00 Radu Barbura și Larisa Tripon
    • 21:00 Lucian Drăgan
  • Sâmbătă, 22 octombrie
    • 18:00 Anslamblul Folcloric „Stelele Bihorului”
    • 21:00 Vasile Coca
  • Duminică, 23 octombrie
    • 17:00 Taraful „Dor Bihorean”
    • 17:30 Ansamblul Folcloric „Ausana”
    • 19:30 Cladiu Borza
    • 20:30 Vladuta Lupau
    • 21:00 Pr. Cristian Pomohaci

Festivalul Vinului, ediția a IV-a

Expo Foto: Lanterna Magică de Frank Hausdorfer

Vineri, 21 octombrie 2016, începând cu ora 18:00, va avea loc expoziția foto: Lanterna Magică de Frank Hausdörfer, în Era Shopping Park Oradea.

„Unul dintre cei mai titrați artiști fotografi din Germania, Frank Hausdörfer a câștigat 121 premii internaționale în anul 2015, iar în acest an deja deține 89 de titluri (21 x Aur,5 x Argint, 7 x Bronz, 56 Mențiuni onorifice). În Oradea, la ovidpop photo art gallery, acesta va expune 50 dintre cele mai bune lucrări ale sale” – sursă text AICI.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 21 octombrie – 2 noiembrie 2016, în Era Shopping Park Oradea, galeria lui Ovi D. Pop.

Expo Foto: Laterna Magica de Frank Hausdörfer

Concertul Caritabil al Cluburilor Lions Oradea și Oradea 22

Clubul Lions Oradea și Lions Oradea 22 organizează în data de 21.10.2016, de la ora 19:00, Concertul caritabil Lions.

„Ne vor încânta simțurile – Grupul Vocal „Anatholis” – soliști ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Acest eveniment caritabil este organizat pentru sprijinirea procesului instructiv – educativ și de recuperare a CES din Casa Minunată – Oradea – sursă text AICI.

Costul unui bilet este de 50 lei/persoană. Pentru detalii și/sau bilete, vă rugăm să sunați la nunărul de telefon: 0723 516 183.

*Organizația Lions Clubs International reprezintă cea mai mare asociație pentru servicii umanitare din lume, coagulată de oameni cu o poziție socială, dar mai ales morală, apți de a influența soarta celor necăjiți, uniți prin prietenie și animați de dorința de a servi – citește mai mult AICI

Concertul caritabil al Cluburilor Lions Oradea și Oradea 22

Concert caritabil pentru copiii cu dizabilități

Pyramid Learning Center, împreună cu Biserica Baptistă Speranța Oradea, organizează un concert caritabil care are ca scop strângerea de fonduri pentru susținerea terapiei copiilor cu dizabilități (autism, sindrom Down, ADHD, sindrom Angelman, întârzieri în dezvoltare).

Concertul de muzică creștină contemporană va fi sustinut de BBSO Band.

Cei pasionați de dulce nu ar trebui să lipsească deoarece la final vor putea achiziționa diverse sortimente de dulciuri (și nu numai). Se vor putea face donații colective și individuale iar toate fondurile vor fi direcționate către Pyramid Learning Center.

Evenimentul va avea loc vineri, 21.10.2016 de la ora 19:00, la Casa Tineretului din Oradea.

Concert caritabil pentru copiii cu dizabilități

AperiFILM: Spre viață și moarte

E.T.C. și Kinopedia propun pentru următoarea experiență AperiFILM două odisei: una spre viață și una spre moarte, am putea spune.

O Brother, Where Art Thou? (2000) este interpretarea fraților Cohen a celebrei epopei homerice, Odiseea, pe care o aduc în contextul american al începutului de secol XX. O călătorie plină de fantezie, cu umor savuros, în care ne întâlnim și cu sirenele și cu ciclopul și cu alte personaje mitice aduse într-o formă mai apropiată de contemporan.

Dead Man (1995) este semnat de unul dintre cei mai cretivi cineaști independenți americani, Jim Jarmusch, și spune povestea lui William Blake, un funcționar care face o lungă călătorie spre moarte, călăuzit de nativul american Nobody, care crede că partenerul său de drum nu e altcineva decât celebrul poet și ilustrator britanic.

20:00 O Brother, Where Art Thou? (2000), 107 minute, în engleză cu subtitrări în română.
22:15 Dead Man (1995), 121 de minute, în engleză cu subtitrări în română.

AperiFILM: Odisei spre viață și moarte

Stan Bolovan – Spaima Zmeilor

Sâmbătă, 22 octombrie 2016, începând cu ora 11:00, actorii trupei Arcadia vor juca spectacolul: Stan Bolovan – Spaima Zmeilor, în Sala Arcadia.

Specific basmului, personajul Stan Bolovan trece printr-o serie de aventuri fabuloase, fantastice, şi este pus la încercare prin câteva probe memorabile. În această poveste este reliefat, la fel ca în multe snoave populare, felul în care isteţimea şi îndrăzneala pot compensa şi chiar întrece puterea fizică şi abilităţile nemaipomenite ale unor fiinţe supranaturale.

Stan Bolovan pare a fi o încrengătură între vestitul Păcală şi un tipic Făt-Frumos din legendele româneşti.

Noi abia așteptăm să vă arătăm un basm cum nu s-a pomenit – o poveste românească pe placul tuturor!

Stan Bolovan - Spaima Zmeilor, Trupa Arcadia Oradea

Întâlnire între orădeni și Matei Vișniec

Librăria Humanitas de la Oradea vă invită sâmbătă, de la ora 17:00 la o întâlnire cu Matei Vișniec, care ne va povesti despre cele mai recente cărți publicate la editurile Humanitas și Polirom. La finalul evenimentului, puteți obține autograful autorului pe volumele disponibile în librărie.

Matei Vișniec a debutat în anii 1980 cu poezie și s-a afirmat apoi ca dramaturg. Piesele sale au traversat frontierele, fiind traduse în peste 30 de limbi, iar numele lui s-a aflat pe afișe în peste 40 de țări. Este unul dintre autorii cei mai jucați la Festivalul de Teatru de la Avignon. Din 1990 este jurnalist la Radio France Internationale și își desfășoară activitatea între Franța și România. În anul 2008, Matei Vișniec publică la Editura Cartea Românească primul său roman, Cafeneaua Pas-Parol, scris în 1983. Urmează Sindromul de panică în Orașul Luminilor – unul dintre cele mai apreciate romane ale anului 2009, premiat de revista Observator cultural. În 2010 apare romanul Domnul K. eliberat. Deși l-a scris în 1988 – primul an al exilului său parizian –, autorul a așteptat mai bine de 20 de ani înainte de a-l încredința tiparului. Romanul vizionar Dezordinea preventivă este publicat în anul 2011, iar Negustorul de începuturi de roman a fost recompensat în 2014 cu Premiul „Augustin Fratila”.

Întâlnire între orădeni și Matei Vișniec

Spectacol de teatru: Prah

Sâmbătă, 22 octombrie, începând cu ora 19:00, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor se va juca Prah, de Spiró György.

Toți așteptăm ca o dată în viață să ne surâdă norocul. Mai mulți dintre noi, săptămână de săptămână, credem în numerele norocoase și sperăm că poate-poate, se vor extrage numerele noastre. Ne propunem dinainte ce să facem cu banii câștigați: cum îi vom cheltui, cui îi vom da și cum ne vom gospodări. În piesa PRAH este vorba despre un cuplu care își joacă norocul la o astfel de loterie. Dar se pare că e mai ușor să visezi decât să te bucuri de potul cel mare, cel puțin așa vor face cei doi protagoniști peste care dă norocul. Nu știu ce să facă cu banii căzuți parcă din cer, pentru că nu pot să uite trecutul și nici nu se pot bucura de prezent. Nu știu ce să facă, dar cât timp stau să se gândească și să planifice, biletul câștigător stă la loc sigur, într-o cutie de Cacao Praf (PRAH înseamnă PRAF în limba croată), adusă dintr-o excursie demult făcută în Iugoslavia.

Spectacol de teatru: Prah

Festival de teatru cu intrare liberă: Doi pe un balansoar

Festivalul de Teatru cu intrare liberă continuă. Sâmbătă, 22 octombrie, se va pune în scenă spectacolul Doi pe un balansoar de William Gibson.

Detalii spectacol de teatru Doi pe un balansoar:

Regia: Constantin PODU
Distribuția: Angelica Lisa, Constantin Podu
Durata: 1 h

Acest festival de teatru a început în data de 8 octombrie și va lua sfârșit în data de 18 decembrie. Până atunci, în fiecare zi de sâmbătă vor fi jucate spectacole diferite, iar intrarea va fi liberă. Reprezentațiile vor avea lo în Era Park Oradea.

Până în prezent au mai fost jucate:

  • Cafeneaua (Teatrul Mic Sibiu), regia Contantin Podu, în data de 8 octombrie
  • Hansel și Gretel (Teatrul Arcadia Oradea), regia Szőke Kavinszki András, în data de 15 octombrie

Festival de teatru Era Park: Doi pe un balansoar

Premieră spectacol de teatru: Cabaretul DADA

Calendarul cultural al anului 2016 este definit de sărbătorirea centenarului mișcării artistice DADA. În onoarea unei asemenea eveniment important s-au organizat o mulțime de manifestări culturale atât la nivel naţional, cât şi internațional, pornind de la expoziții, colocvii academice, tipărituri festive, până la spectacole de teatru, reeditări şi reuniuni omagiale.

Teatrul Regina Maria se alătură acestei inițiative aniversare şi vă invită la premiera spectacolului CABARETUL DADA de Matei Vişniec, regia Anca Bradu, duminică 23 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, dar vine şi cu o propunere puţin mai îndrăzneaţă: un concurs de creaţie în stil dadaist, pentru că TOŢI SUNTEM PUŢIN DADA! Însă, înainte de toate să descoperim încet, încet ce înseamnă Dada:…

Cabaretul DADA de Matei Vișniec, premieră, Teatrul Regina Maria

Proiecție KineDok Oradea: Roboțelul de Aur

Povestea Steluței, o boxeriță de 32 de ani care și-a petrecut copilăria în case de copii și pe stradă și care a ajuns campioană europeană și mondială.

Steluța Duță, o boxeriță de 32 de ani, multiplă campioană europeană și mondială, se pregătește pentru ultimul mare campionat din cariera sa sportivă. Speră că acest ultim câștig îi va aduce lucrul pe care nu l-a avut niciodată, o casă. Steluța Duță a fost abandonată la naștere, a trăit o viață violentă în casele de copii din regimul Ceaușescu, dată afară la vârsta de 16 ani pentru că era considerată un copil problemă. Astfel Steluța a trăit în derivă și disperare până la vârsta de 20 de ani, când a fost descoperită de antrenorul și părintele său adoptiv, Constantin Vocilaș…

Roboțelul de Aur, proiectie KineDok Oradea

Vă dorim un weekend excelent!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea.