Ce poți face în weekendul 20 – 22 ianuarie 2017?

de |

Dorim să te ținem la curent cu unele dintre cele mai frumoase și importante evenimente din orașul Oradea. De aceea, prin intermediul Ghid Local Oradea, îți recomandăm câteva dintre cele care urmează să aibă loc weekendul acesta, 20 – 22 ianuarie 2017.

Tu ce faci în weekendul 20 – 22 ianuarie?

Expoziție: Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor

Muzeul Cetății și Orașului Oradea organizează, în perioada 22 noiembrie 2016 – 31 ianuarie 2017, o expoziție inedită cu imagini în premieră din perioada vizitelor lui Gheorghe Gheorghiu Dej în regiunea Crișana și a lui Nicolae Ceaușescu în județul Bihor.

Expoziția intitulată „Oradea – Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor” va fi găzduită de Muzeul Cetății și Orașului Oradea, Corp A, parter, latura nordică. Vor fi expuse peste 100 de imagini surprinse în timpul vizitei lui Dej realizată în regiunea Crișana în anul 1961, respectiv instantanee cu cuplul prezidențial Ceaușescu, din perioada celor opt vizite: din 18 februarie 1966, 14 iulie 1969, 16 mai 1970, 16 iunie 1976, 14 iunie 1977, 17 septembrie 1979, 19 iunie 982 și 11 iunie 1987…

Expoziție: Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor

Expoziție: AbstrART de Radu Pământ

În perioada 22 decembrie 2016 – 22 ianuarie 2017, artistul Radu Pământ își face cunoscută expoziția AbstrART. Aceasta este formată din 26 de tablouri care surprind diferite teme abstracte, după cum îi zice și numele.

Expoziția AbstrART este realizată în parteneriat cu Muzeul Cetății și Orașului Oradea, poate fi vizitată de marți până duminică, cu excepția zilelor de sărbătoare legale, în intervalul orar 12:00 – 17:00 și se află în Galeria Municipală, parter, corpul C, Cetatea Oradea.

Radu Pământ s-a născut pe 9 iulie 1978, în Oradea, și este absolvent al Facultății de Arte Vizuale Oradea, specializarea pictură și membru UAP Romania.

Expoziție: AbstrART de Radu Pământ

Lansare de carte: Povești pentru suflet

Vineri, 20 ianuarie, începând cu ora 17:00, va avea loc lansarea primei cărți scrisă de Monic Guler, și anume:  Povești pentru suflet.

„Vă invit la lansarea primei mele cărții, Povești pentru suflet, vineri, 20 ianuarie, începând cu ora 17, în amfiteatrul Bibliotecii Județene din Oradea. Aștept cu mare nerăbdare să vă cunosc! Vă aștept cu multe surprize și povești. Și nu uitați, în cadrul evenimentului, cărțile vor fi disponibile la un preț special! Până vinerea viitoare, nu uitați să vă păstrați sufletul de copil!” – sursă text AICI.

Evenimentul va cuprinde lecturarea unei povești și alte surprize pentru cei mici. Lansarea se va încheia cu o sesiune de autografe.

Lansare de carte: Povești pentru suflet

Masă rotundă: Legenda lui Arthur

Vineri, 20 ianuarie, începând cu ora 18:30, Legenda lui Arthur va reînvia la Sediul Asociației Culturale „Noua Acropolă” din Oradea.

Arthur, „regele care a fost și care va reveni” – cum era numit în tradiții – nu este doar o emblemă perenă a britanicilor, galezilor, irlandezilor și unor francezi, ci poate reprezintă aspirațiile intime ale tuturor ființelor umane. El trăiește în visele noastre, precum Merlin trăiește în visele lui.

Într-un fel cu toții intuim o epocă veche în care probele, magia și aventura îl aștepta pe fiecare om. Acesta înarmat cu virtuțile sale cavalerești putea înfrunta probele ascunse în pădurile dese, el se lansează în marea aventură, cunoașterea de sine, căutarea Graalului.

Vă așteptăm vineri la o întâlnire cu o interpretarea a filosofiei aplicate despre Arthur, Excalibur, Cavalerii Mesei Rotunde, Camelot, Graalul.

Masă rotundă: Legenda lui Arthur

Impro Patzan Show

Vineri, 20 ianuarie, echipa Impro Patzan pregătește un nou show de improvizație la care vei râde inteligent!

„Fiecare spectacol de improvizație este unic și irepetabil. Și bineînțeles, cel mai fain show e ăla de la care ai lipsit…” – sursă text AICI.

Patzanii: Alin Stanciu, Andrei Stan, Ioana Cheregi și Eugen Neag

Acest spectacol este recomandat persoanelor cu simțul umorului! Pentru manifestări neplăcute, vă rugăm să vă adresați barmanului.

Pentru informații și rezervări, sunați la 0771 438 892 – Mirabela.

Suport artist: 20 lei

Partener: Kosher art wine coffee jazz

Impro Patzan Show în 20 ianuarie

Spectacol de teatru: Hänsel și Gretel

Sâmbătă, 21 ianuarie, Sala Arcadia va găzdui spectacolul Hänsel și Gretel, după o idee de Frații Grimm, în regia lui Szőke Kavinszki András.

Acţiunea basmului Hänsel şi Gretel este cunoscută oricui, indiferent ce vârstă are. Tocmai îndepărtarea de vârstă este ideea de bază a recentei adaptări, deoarece povestea celor doi fraţi s-ar putea întâmpla şi în zilele noastre, fiindcă azi o povestim. Scopul nu a fost croirea unui veşmânt modern pentru un basm vechi, ci, apropierea basmului de spectatori, ca să fie mai pe înţelesul copiilor de azi. Hänsel şi Gretel sunt, de fapt, doi copii care pălăvrăgesc, dar în gândurile lor putem să ne recunoaştem propriii noştri copii, vecinii, ori pe noi înşine.

Jocul expresiv al păpuşilor mari şi plastice este completat de prezenţa, starea şi jocul actoricesc al mânuitorilor. Acţiunea, deseori interactivă cu copiii, precum şi textul, care aduce prospeţime şi permite improvizaţie, împiedică minimalizarea unei poveşti clasice şi bine cunoscute…

Spectacol de teatru: Hänsel și Gretel

Premieră teatru: Isabela, trei caravele și un mare mincinos

Sfârșitul de săptămână se apropie cu pași repezi și cu o nouă premieră a Teatrului Regina Maria Oradea. Spectacolul Isabela, trei caravele și un mare mincinos de Dario Fo, în regia lui Eugen Gyemant va avea loc sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Mare.

Piesa este scrisă de un artist complet: scriitor, scenograf, dramaturg, pictor, compozitor, actor și regizor italian, Dario Fo (n. 24 martie 1926, Sangiano, Italia – d. 13 octombrie 2016, Milano) a fost laureat în anul 1997 cu Premiul Nobel pentru Literatură. Cu toate că textele dramatice de satiră politică și socială i-au adus faimă, umorul subversiv care îl caracterizează i-a creat deseori probleme, artistul fiind nevoit să se confrunte cu cenzura, amenințările cu moartea, interdicții și critica Bisericii Catolice. Una dintre operele care au provocat controverse este piesa de teatru Isabela, trei caravele și un mare mincinos, scrisă de Dario Fo în 1963 și montată pentru prima dată în același an, de către autorul ei, la Teatrul Odeon din Milano. Bazată pe structura „teatru în teatru”, acțiunea piesei gravitează în jurul unei personalități istorice arhicunocute: Cristofor Columb, aflat sub ascendentul parodiei…

Premiera de la teatru: Isabela, trei caravele şi un mare mincinos

Concert: Sky Swallows Challenger & NOR

În data de 21 ianuarie 2017, începând cu ora 20:00, în Urban Place va avea loc concertul oferit de Sky Swallows Challenger și NOR.

Născut în spiritul neobișnuitului, păstrând o simpatie intensă față de cultura pop. Muzica celor de la Sky Swallows Challenger livrează sentimente sincere, acompaniate de o ambianță cosmică, intensă.

Ea este coloana sonoră a călatoriei lor prin viață, plină de trăiri călduroase sau amare, pânza experiențelor care i-au format sufletește.

Cele trei chitare, în ciuda diferențelor stilistice, se ajută reciproc la crearea unei structuri progresive printr-o conexiune aparte, asemenea unui dialog.

Albumul „Align To Collide” a fost lansat in 2012 ca LP-ul de debut al formației, trupa promovând materialul prin susținerea a nenumărate concerte in cluburi si festivaluri prin toată România.

În Octombrie 2016 s-a lansat LP-ul „Earth Spits Back”, promovând mai multă maturitate muzicală și extra energie din partea clujenilor…

sky_swallows_challenger_nor_concert_urban_place_1

Piața de vechituri de la Lokal

Duminică, 22 ianuarie, în intervalul orar 13:00 – 19:00 va avea loc Garage Sale (Piața de Vechituri) la Lokal.

La Piața de vechituri de la Lokal vei putea găsi diferite obiecte, precum: haine, bijuterii, antichități, aparatură casnică, cărți, albume etc.

Expozanții pot rezerca mese în cursul acestei săptămâni pe pagina de facebook a evenimentului sau la numărul de telefon 0741 043 669.

Lokal se este situat pe strada Aurel Lazăr, numărul 1.

Piața de vechituri de la Lokal

Supercomedie: 1000 de motive să te omor, varianta B

Duminică, 22 ianuarie, ora 19:00, actorii Teatrului Artemotion vor juca din nou îndrăgita comedie: 1000 de motive să te omor, varianta B.

1000 de motive să te omor „nu este un seminar de înjurături, ci tratează relaţia tensionată dintre doi fraţi, unul şef, celălalt simplu angajat al aceluiaşi cazino”.

În această variantă „şeful supra-nervos şi masculul dominant este Sebastian Lupu, iar angajatul ultra-sensibil şi prea-răbdător e Richard Balint. Scenariului i-a fost păstrat limbajul vulgar, firesc şi credibil în domeniul de activitate al jocurilor de noroc. Vi-l puteţi imagina pe Joe Pesci în “Casino” spunând “la naiba” în loc de “fuckin’ fuck”? Eu nu. Dialogul acid, isteric pe alocuri, e dublat de mici fineţuri de scenă şi de actor, de mici gesturi care stârnesc cu mare uşurinţă râsul.

Mama celor doi, omniprezentă din tabloul de deasupra mesei, pare să fie al treilea personaj al piesei. Ea este elementul care schimbă des cheia spectacolului, făcându-l să sune ba românesc, prin cât de des e pomenită în urări frăţeşti de mamă, ba italian, după cât de des i se cere iertare. Iar mama iartă tot” – sursă text AICI.

Supercomedie: 1000 de motive să te omor, Varianta B

Vă dorim un weekend reușit și sărbători fericite!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea.