Ce poți face în săptămâna 7 – 13 noiembrie?

de |

Ce evenimente se petrec săptămâna aceasta, 7 – 13 noiembrie 2016, în Oradea?

Ghid Local Oradea îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente ce vor avea loc în săptămâna 7 – 13 noiembrie 2016.

Concurs foto: Economie și Turism

Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Economice, Departamentul de Economie, Agenția de Management al Destinației Bihor și Consiliul Județean Bihor lansează un concurs de fotografie destinat în special elevilor de liceu din județul Bihor și din regiune, participarea fiind însă deschisă oricărui tânăr cu vârsta între 14 – 19 ani, înmatriculat într-o instituție de învățământ din România.

Concursul se va desfășura în perioada 03 octombrie 2016 – 15 noiembrie 2016, urmând ca festivitatea de premiere cu evenimentele aferente să aibă loc pe data de 23 noiembrie 2016.

Secțiunile în care se vor înscrie fotografiile vor fi:…

Concurs de fotografie: „Economie și turism - Promovează Bihorul"

Festival de teatru cu intrare liberă la Era Park

În perioada 8 octombrie – 18 decembrie 2016, la Era Park Oradea, se va desfășura cea de-a doua ediție a Festivalului de teatru cu intrare liberă.

„Weekend de weekend vă așteptăm în sala de evenimente să vizionați cele mai bune spectacole de teatru pe care le-am selectat pentru voi, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari: dramedii, teatru de păpuși, piese interactive și multe altele” – sursă text AICI.

Iar, programul de anul acesta al Festivalului de teatru este următorul:

Festival de teatru cu intrare liberă

Expoziție: Regele Mihai I

Astăzi, 25 octombrie 2016, Regele Mihai I al României împlinește onorabila vârstă de 95 de ani. Cu această ocazie, Muzeul Cetății și Orașului Oradea găzduiește expozițita „Regele urmărit. Mihai I al României în dosarele Securității”.

Sunt expuse douăzeci de panouri: copilărie, tinerețe, momentele cheie din viața sa, în exil, imagini „inedite și în premieră cu sau despre Regele Mihai”…

Doritorii vor putea vizita expoziția de marți până duminică, în intervalul orar 09:00 – 17:00, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea (corpul A, parter). Expoziția va rămâne în muzeu până în data de 8 noiembrie 2016…

Regele urmărit. Mihai I al României în dosarele Securității

Atelierele feminității la Suppa Bar

În perioada 2 noiembrie – 7 decembrie vor avea loc patru ateliere dedicate feminității, la Suppa Bar.

CÂND?
2 Noiembrie, 18:30 – 20:00
15 Noiembrie,18:30 – 20:00
29 Noiembrie,18:30 – 20:00
7 Decembrie, 18:30 – 20:00

ÎNSCRIERI:
E-mail: [email protected]
Tel: 0742 665 019…

Atelierele feminității la Suppa Bar

Parenting – între libertate și asumare

În perioada 5 – 9 noiembrie va avea loc conferința Parenting – între libertate și asumare, eveniment organizat de Centrul Internațional Alfred Adler.

Oradea, Timișoara, Arad, Cluj, Bistrița, Satu Mare, Baia Mare, Sălaj, Târgu Mureș? Părinte, bunic, educator (învățător, profesor), trainer, psiholog, coach? Interesat să răspunzi la unele din întrebările de mai jos?

 • De unde știu că ceea ce fac eu cu și pentru copilul meu este bine cu adevărat pentru el/ea?
 • Cum îl pot proteja pe copilul meu de influențele negative exterioare familiei?
 • De ce nu vrea sa învețe și cum pot să-l fac să descopere motivația de a învăța?
 • Când „a-i dărui” e prea mult și când e prea puțin?…

Parenting - între libertate și asumare

International Dinner

Toți studenții Erasmus și cei internaționali sunt invitați joi, 10 noiembrie 2016, în intervalul orar 18:00 – 22:00, la International Dinner.

„We invite you to prepare traditional food and to present your “piece of art” at the International Dinner where all of us can enjoy it! We will start at 18:00 at University’s cafeteria (Campus I – close to dormitories). If you think that you don’t know to cook, it doesn’t matter – you can try and we will see the effect after. You can bring with you traditional music so we can dance some traditional dances from your countries” – sursă text AICI.

International dinner

Zilele Carierei la Universitatea TA

Dragi studenți și absolvenți, în data de 8 noiembrie, între orele 10:00 și 14:00, sunteți invitați să participați la atelierele gratuite oferite de angajatori de top, precum sunt: Plexus, Celestica, Emerson, ISROM, CONNECT GROUP, Eberspächer Group, FAIST Mekatronic, Raiffeisen Bank, Qubiz, AJOFM Bihor, Sykes, Xerox. Toate aceste companii vor fi prezente la evenimentul Zilele Carierei la Universitatea TA.

În data de 9 noiembrie, tot în cadrul evenimentului Zilele Carierei la Universitatea TA, veți avea ocazia să discutați direct cu reprezentanții companiilor și, de ce nu, să vă negociați viitorul job. De asemenea, câteva asociații vă vor pune la dispoziție oferte de voluntariat.

Intrarea se face pe bază de CV. Pentru a vă înscrie la ateliere apăsați AICI. 

Zilele Carierei la Universitatea TA

Degustare de Pinot Noir-uri din Burgundia

În premieră în România! Meridianul zero se mută din nou la Oradea chiar dacă doar pentru o seară… dar ce seară! O seară burgundă în care avem privilegiul și onoarea de a fi gazda a șapte Pinot Noir-uri printre care cel mai de seamă de la renumitul Domaine de la Romanée-Conti.

Evenimentul privat, Degustare de Pinot Noir-uri din Burgundia, va avea loc la Rewine Bar în data de 08.11.2016 de la orele 19:00, când vom desface primul vin și vom lăsa poveștile să curgă până seara târziu!

Vinurile alese pentru degustare:

 • David Duband Bourgogne Rouge 2013
 • Baron Thenard Givry Rouge 1er Cru ‘Les Bois Chevaux’ 2010…

Degustare de Pinot Noir-uri din Burgundia

Cursuri de dans pentru copii și adulți

Zaraza Dance Studio Oradea organizează următoarele Cursuri de Dans:

 • CURSURI DE DANS PENTRU COPII – din 9 Noiembrie ora 17:00

Program: Luni și Miercuri, orele 17:00 – 18:00
Durata: nelimitat
Instructor: Cristi Apatean
Loc de desfășurare: Sala de Dans din Era Park Oradea, Calea Aradului nr. 62
Infoline: +4 0723 533 304

 • PENTRU ADULȚI (ÎNCEPĂTORI) – din 8 Noiembrie ora 20:15…

Cursuri de Dans pentru copii și adulți

Soluții actuale pentru afacerea ta

Soluții actuale pentru afaceri și servicii, organizat de Afaceri.ro și PointEvent, în data de 9 noiembrie, de la ora 9:30 în Sala de conferințe a Cetății Oradea.

Timp de jumătate de zi, cei prezenți vor primi informații utile și sugestii în ceea ce privește determinarea soluțiilor actuale pentru afaceri și servicii, discutându-se despre:

 • cele mai fresh tendințe legate de afaceri;
 • informație actuală legată de contextul internațional și local;
 • oameni de afaceri cu care să schimbi idei;
 • energie de grup;
 • exerciții practice pentru comportamente de business legate de rezultat…

Soluții actuale pentru afaceri

Proiecție KineDok Oradea: Frați de cântec

Miercuri, 9 noiembrie 2016, va avea loc proiecția filmului documentar Frați de cântec, în Moszkva Cafe.

Quimby este o cunoscută formație de rock alternativ din Ungaria. În 2003, aceasta a luat o pauză când Tibor Kiss, solistul și textierul trupei, a stat la dezintoxicare mai bine de un an. După ce și-a revenit, Kiss a compus una dintre cele mai emblematice melodii ale trupei, Broken Glass Paradise, despre experiențele sale din timpul dezintoxicării. Piesa nu a devenit însă un succes imediat. Câțiva ani mai târziu, Csík Band a decis să facă un cover, făcând melodia mai populară decât și-ar fi putut închipui cineva. János Csík și-a înființat formația în 1988, iar astăzi aceasta este una dintre cele mai cunoscute formații de muzică folk din Ungaria. Cheia succesului lor este că au creat un stil nou: fac cover-uri pop folosind instrumente și motive folk…

Proiecție KineDok Oradea: Frați de cântec

Atelierul Digital

Atelierul Digital reprezintă o oportunitate pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, care vor putea învăța despre ce înseamnă un profil virtual, SEO, AdWords, cum pot folosi Youtube-ul în avantajul lor, despre importanța unei pagini de contact pe propriul website sau cum să își facă un formular de feedback online.

Întâlnirile sunt punctuale, iar durata unui curs este de trei ore. După finalizarea cursului, participanții vor aprofunda cunostințele pe o platformă online, unde vor susține o serie de teste, iar la final vor obține o diplomă certificată de Google și IAB Europe, recunoscută de toți angajatorii din Europa…

Certificări recunoscute la nivel european prin intermediul atelierului digital

Conferinți publică: În căutarea echilibrului

În data de 10 noiembrie 2016, în intervalul orar 18:00 – 20:00, la Hotel Continental Forum, va avea loc conferința publică: În căutarea echilibrului.

„Conferința În căutarea echilibrului va fi urmată de cursuri săptămânale de autocunoaștere și dezvoltare personală, în fiecare zi de marți, între orele 18:30 – 20:00. De asemenea, se vor studia teme legate de știință, artă, filozofie, psihologie, antropologie și cultura marilor civilizații” – sursă text AICI.

Eveniment organizat de VOPUS Oradea. Intrarea este liberă. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0744 534 103…

Conferință publică: În căutarea echilibrului

Concert simfonic: J. Sibelius, A. Bruckner

La concertul următor vă oferim spre audiere trei compoziții de mare frumusețe. În prima parte veți putea asculta două lucrări de Jean Sibelius (1865–1957), prima dintre ele fiind uvertura Karelia, compusă în 1893.

Vom continua cu Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor. Lucrarea este practic singura compoziţie concertantă a lui Sibelius, care se bucură şi astăzi de o deosebită popularitate, datând din anul 1903, o capodoperă simfonică de o intensă virtuozitate şi încărcătură emoţională romantică. Cea de-a doua parte a concertului cuprinde o compoziţie de mari dimensiuni, Simfonia a IV-a Romantica în Mi bemol major de Anton Bruckner (1824–1896). Această simfonie este supranumită Romantica, datorită caracterului ei pastoral-bucolic și este de fapt un imn dedicat frumuseţilor şi sublimului naturii, aşa cum reiese din programul compozitorului: „Oraş medieval în răsărit de soare; de pe turnurile oraşului sunetul trompetei vesteşte dimineaţa; se deschid porţile, iar cavalerii ies din oraş pe falnici cai; ajunşi în pădure, sunt cuprinşi de vraja şi freamătul codrului şi de cântecul păsărilor”…

Concert simfonic 10 noiembrie: J. Sibelius, A. Bruckner

Stand up cu Sorin și Vio

Sorin și Vio vor urca joi, 10 noiembrie 2016, ora 20:00, pe scena Queen’s Pub pentru un spectacol total. Umor inteligent dar explicit, numai pentru cei peste 18 ani.

Sorin și Vio au fost, de asemenea, intervievați de către Ghid Local Oradea, înainte de a venit la Oradea pentru a oferi un show comic. Vezi interviurile pe site-ul nostru, la secțiunea știri din Oradea, interviuri.

Biletele pentru stand up comedy s-au pus în vânzare la bar, în Queen’s Pub (strada Primăriei, numărul 23). Preţul unui bilet este de 25 lei. Pentru rezervări şi/sau informaţii sunați la numărul de telefon 0259 434 434 sau 0730 434 434.

stant-up_comedy_cu_sorin_si_vio

Masă rotundă – ELSA Oradea

ELSA Oradea vă invită în cadrul STUDY-VISIT-ului Multilateral să participați la evenimentul de tip Masă Rotundă. Participanţii activi se vor documenta pe o subtemă din materia discutată, Arii naturale protejate, şi o vor prezenta participanţilor observatori.

Acest proces se va desfăşura sub ghidarea unui specialist, care va modera discuţia. Perioada de aplicație pentru participanții activi se deschide din data de 02.11.2016 până în data de 04.11.2016. Evenimentul va avea loc în data de 11.11.2016.

Aplicația trebuie să conțină o scrisoare motivațională (maxim 100 – 200 cuvinte) și trebuie trimisă la adresa de e-mail: [email protected] având următoarele informații: nume, prenume, anul de studiu și motivul pentru care doriți să participați la acest eveniment.

Masă Rotundă - ELSA Oradea

11even experiences la Sinagoga Zion

Fundaţia Comunitară Oradea vă invită la cea de-a V-a ediţie a evenimentului 11even Experiences, care va avea loc în data de 11.11.2016, începând cu ora 17:00, la Sinagoga Zion.

După ce la primele ediţii ale evenimentelor mii de participanţi din mai multe oraşe ale ţării s-au bucurat de prezenţa unor vorbitori de excepţie, anul acesta 11even Experiences revine cu noi experienţe de viaţă, povestite în 11 minute de către fiecare din cei 11 invitaţi, tema fiind „Puncte de cotitură – Momente care schimbă vieți”…

11even Experiences la Sinagoga Zion

Teatrul de copii: Bolnavul închipuit

Teatrul de copii Oradea revine pe scenă cu un nou spectacol: Bolnavul închipuit după Moliere.

Spectacolul Bolnavul închipuit se va juca în zilele următoare:

 • Vineri, 11 noiembrie 2016
 • Duminică, 13 noiembrie 2016
 • Vineri, 18 noiembrie 2016
 • Duminică, 20 noiembrie 2016
 • Duminică, 27 noiembrie 2016

Toate reprezentațiile vor avea loc la Sala „Florica Ungur”. Prețul unui bilet este de 10 lei. Locurile pot fi rezervate pe pagina evenimentului sau prin SMS la 0747 578 876…

Teatrul de copii: Bolnavul închipuit

Art Oradea Varientăți

Cea de-a doua ediție a evenimentului Art Oradea Varietăți va avea loc în data de 11 noiembrie 2016, ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Invitaţi:

 • Canto Clasic: Ozana Barabancea;
 • Muzică uşoară: Aurelian Temişan, Luminiţa Anghel, Horia Moculescu şi Nidia Moculescu;
 • Muzică populară: Veta Biriş, Liliana Laichici, Cristian Pomohaci.

Prezintă: Aurelian Temişan şi actriţa Alexandra Velniciuc

Preţ bilet: 20 de lei…

Art Oradea Varietăți

Beauty Focus Oradea

Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, în intervalul orar 10:00 – 20:00, va avea loc evenimentul Beauty Focus Oradea, în Trade Center.

Ce poți afla la acest eveniment? „Informații și tendințe beauty; update în makeup, hairstyle, skincare, barbering și nail technics; sfaturi și ședințe de înfrumusețare gratuite în Beauty Corner; produse de testat și de neratat; dialog permanent; show-uri. Beauty Focus Oradea 2016 – top beauty trainers și beauty brands, reuniți într-un număr important, pe durata unei zile întregi” – sursă text AICI.

Data: 12 noiembrie 2016

Ora: 10:00 – 20:00

Loc de desfășurare: Trade Center Oradea…

Beauty Focus Oradea

Spectacol de teatru: Capra cu trei iezi

Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 11:00, Sala Arcadia va găzdui spectacolul Capra cu trei iezi, în regia lui Daniel Vulcu.

O adaptare modernă după basmul lui Ion Creangă, spectacolul Capra cu trei iezi este un show cu multă muzică şi numere de magie, pe placul celor mici dar şi al celor mari.

DISTRIBUŢIA:

Capra: Zentania Lupşe

Ieduţa: Ioana Dagău

Ied 1: Florian Silaghi…

Capra cu trei iezi, Trupa Arcadia, Teatrul Regina Maria Oradea

Comedie: Sărumânadecâtmăplimbam

Comedia Sărumânadecâtmăplimbam se va juca din nou în data de 12 noiembrie 2016, în Urban Place.

„Sărumânadecâtmăplimbam e un text contemporan scris de ploieșteanca Mihaela Mihai și pus în scena la Teatrul Artemotion din Oradea cu sprijinul Fundației col. Ioan Baciu. Premiera a avut loc în 16 octombrie la Oradea și îi are ca protagoniști pe actorii Sebastian Lupu și Mirela Lupu. Spectacolul e o radiografie amuzantă a nașterii unei prieteni dintre un el „obosit” și o ea „singură”, este o comedie spumoasă despre două suflete pentru care orologiul timpului a bătut demult ceasurile tinereții, o poveste despre oameni simpli pe lângă care trecem în fiecare zi, în ochii cărora ne uităm preț de o secundă și apoi trecem mai departe…

Comedie: Sărumânadecâtmăplimbam - Margota și Toni

Concert: Baby Elvis și Wreckin’ Bar

Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, în intervalul orar 20:00 – 24:00, vor concerta Baby Elvis, trupă care își lansează albumul White Elephant, și Wreckin’ Bar, în Moszkva Cafe. După concert se lasă cu after party.

BABY ELVIS – Indie Rock | Garage | Noise Pop
„They blend these 60’s influences with modern-day indie/garage rock, creating something completely fresh!” (altmusicbox.com)
→ YouTube playlists: goo.gl/IG9u78

The band is currently promoting their debut album, WHITE ELEPHANT.
→ stream it on Spotify: goo.gl/hSwoBl
→ stream it on Deezer: goo.gl/T1WquE
→ get it on iTunes: goo.gl/zutCsL
more on: http://babyelvis.rocks/

Concert: Baby Elvis și Wreckin' Bar

Vă dorim o săptămână excelentă!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea.