Ce poți face în săptămâna 26 decembrie – 1 ianuarie?

de |

Ce evenimente se petrec săptămâna aceasta, 26 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017, în Oradea?

Ghid Local Oradea îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente ce vor avea loc în săptămâna 26 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017.

Expoziție: Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor

Muzeul Cetății și Orașului Oradea organizează, în perioada 22 noiembrie 2016 – 31 ianuarie 2017, o expoziție inedită cu imagini în premieră din perioada vizitelor lui Gheorghe Gheorghiu Dej în regiunea Crișana și a lui Nicolae Ceaușescu în județul Bihor.

Expoziția intitulată „Oradea – Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor” va fi găzduită de Muzeul Cetății și Orașului Oradea, Corp A, parter, latura nordică. Vor fi expuse peste 100 de imagini surprinse în timpul vizitei lui Dej realizată în regiunea Crișana în anul 1961, respectiv instantanee cu cuplul prezidențial Ceaușescu, din perioada celor opt vizite: din 18 februarie 1966, 14 iulie 1969, 16 mai 1970, 16 iunie 1976, 14 iunie 1977, 17 septembrie 1979, 19 iunie 982 și 11 iunie 1987…

Expoziție: Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor

Expoziție de artă fotografică: Tradiții populare de iarnă

În preajma sărbătorilor de iarnă Muzeul Cetății și Orașului Oradea în parteneriat cu Asociația „Euro Foto Art” și Clubul Fotografic „Nufărul”, a pregătit pentru publicul vizitator o interesantă și valoroasă expoziție de artă fotografică, intitulată Tradiții populare de iarnă.

La această expoziție, Tradiții populare de iarnă, vor fi expuse peste 70 de fotografii color, realizate de artiștii fotografi: Boholț Gabriel (București), Petrila Gheorghe EFIAP (Oradea), Săteanu Felician (Baia Mare) și Tudorel Ilie (Baia Mare).

Artistul fotograf bucureștean Boholț Gabriel, membru al Asociației ”Euro Foto Art”, originar din Maramureș, prezintă în cadrul expoziției o serie de fotografii autentice, având ca subiect diferite obiceiuri și tradiții populare din Maramureș.

La rândul său, artistul fotograf orădean Gheorghe Petrila EFIAP, membru al Clubului Fotografic ”Nufărul”, participă în cadru expoziției cu mai multe fotografii care prezintă: obiceiuri și colinde din Bălnaca-Groși (județul Bihor), Cavnic, Văleni și Bogdan Vodă (Maramureș). De asemenea, publicul vizitator va putea descoperi, printre fotografiile expuse, minunatele măști din Bucovina (județul Suceava), Cavnic și Săcel (Maramureș). La fel de impresionate sunt și fotografiile care prezintă Viflaemul în Maramureș sau Săniuș tradițional la Văleni (Maramureș)…

Expoziţie de artă fotografică: Tradiții populare de iarnă

Târgul de Crăciun din Oradea

Ediția a doua a Târgul de Crăciun Oradea își va deschise porțile în data de 30 Noiembrie, în Piața Unirii, într-un decor de poveste, atent amenajat pentru a aduce magia sărbătorilor de iarnă în sufletele vizitatorilor.

Piața Unirii va reprezenta în acest an punctul de atracție al sărbătorilor de iarnă, atât prin înfățișare cât și prin activități. Programul evenimentului va include o serie de activități și momente specifice sărbătorilor de iarnă, de la concerte de colinde, la ateliere pentru copii sau căsuțele cu cadouri pentru cei dragi. Vizitatorii vor putea admira bradul de Crăciun în mijlocul celor 40 de căsuțe de lemn, la o cana de vin fiert sau la o gustare. Nu vor lipsi nici activitățile pentru cei mici, ei vor avea parte de multe surprize, pe lângă activitățile tradiționale, Atelierul lui Moș Crăciun, Ieslea sau Căsuța lui Moș Crăciun…

Târgul de Crăciun Oradea 2016

Bucură-te și dă mai departe

Bucuria este mai mare atunci când este împărtășită. De aceea vă invităm în Centrul Comercial Aushopping Oradea unde am pregătit cu multe surprize pentru toți cei care ne fac o vizită, sub sloganul Bucură-te și dă mai departe!

Centrul Comercial Aushopping Oradea continuă să pregătească surprize tuturor celor care ne vor trece pragul în acest sezon și lansează provocarea de a împărți bucuria cu ceilalți.

Zilele de miercuri sunt Zilele Primește și dăruiește bucuria! În aceste zile, Happy Team* va împărți bucurii dulci, creative și inspirate: Răvașul Bucuriei. Vizitatorii centrului vor primi două răvașe de culori diferite: răvașul verde este pentru persoana care îl primește iar cel roșu este surpriza dăruită unei alte persoane aflate în apropiere cu care va dori să împărtășească aceeași bucurie de a fi surprins…

Bucură-te și dă mai departe

Mazipos: Mail, Zine, Poster

Vara trecută am lansat prima ediție MAZIPOS cu 25 de artiști. Această colaborare, care a urmat expoziția Local Municipalities prezentată anul trecut, a devenit ceea ce vedem acum: un fanzin trimestrial care funcționează ca o expoziție ambulantă.

MAZIPOS (prescurtare pentru mail/zine/poster) are ca scop promovarea artiștilor din diferite părți ale lumii, folosind atât propria lor rețea cât și un mijloc ieftin: postere A2 care pot fi expuse în diverse contexte.

Susținut atât de Galeria Visual Kontakt, cât și de artiștii implicați, MAZIPOS a fost prezentat în Banská Bystrica, Košice (Slovacia), Jalovik (Serbia) și Washington, D.C. (SUA), iar acum, după anul-pilot, e gata pentru marea premieră în galeria din Oradea!…

Mazipos: Mail, Zine, Poster

Podoabe Art Nouveau

Arta confecționării bijuteriilor poate fi descoperită și alături de Emanuel Dănuță, în perioada 16 – 31 decembrie, de marți până duminică, în intervalul 12:00 – 17:00, și anume la atelierul intitulat: Podoabe Art Nouveau.

„Atelierul de bijuterii al artistului Emanuel Dănuţă se mută la Casa Darvas – La Roche, unde se vor confecţiona bijuterii din mărgele folosind o combinaţie de tehnici right-angle-weave, peyote şi broderie în relief. Cei care doresc să înveţe arta confecţionării bijuteriilor sunt invitaţi la Atelierul Emanuel Dănuţă” – sursă text AICI.

De asemenea, cu această ocazie va avea loc și o expoziție cu vânzare dedicată doamnele și domnișoarele care doresc să achiziționeze astfel de bijuterii sau reprezentanților sexului masculin care intenționează să ofere un cadou.

Podoabe Art Nouveau la Casa Darvas-La Roche

Concert Oigăn – Stripped

Marți, 27 decembrie, începând cu ora 20:00, Urban Place va fi gazda unui alt concert de excepție. Ne referim la Oigăn!

„Din momentul în care într-a opta un coleg cu o chitară a intrat în clasă și a cântat o piesă rock&roll, am știut că o mare parte din mine se va ocupa cu nimicirea liniștii de pe planetă. Cea mai mare parte din mine s-a transformat vreme de 17 ani în tot ceea ce înseamnă kumm. O parte mai proaspătă își aduce contribuția la muzica robin & the backstabbers. De cinci ani încoace, o bucățică mai mică dar foarte apropiată de centrul universului meu, încearcă să construiască un muzeu pe lună – moon museum și cu toate astea, mai există o parte care, de capul ei, haotic și fără pretenții, în aproape fiecare clipă liberă și limpede face și drege…cântece. În 2009 am golit sertarele și le-am zis sex with onions” – sursă text AICI

Concert Oigăn - stripped

Happy Come Home cu Alex Vâșcan

Alex Vâşcan, basistul trupei Timpuri Noi, va interpreta la chitară şi voce un concert special cu muzică românească, sărbătorind astfel reîntoarcerea acasă la Oradea.

Alex Vâșcan va concerta în data de 28 decembrie, miercuri, începând cu ora 20:00, în Urban Place.

Support Artist: 15 lei. Pentru informații și / sau rezervări, sunați la numărul de telefon: 0740 527 955. Eveniment organizat de LB Shows

Happy Come Home cu Alex Vâşcan

Steam Bar Quiz

Vino la Steam Bar pentru încă o seară dedicată quiz-ului. În data de 28 decembrie 2016, în intervalul orar 21:00 – 23:00, sub Pasajul Vulturul Negru, va avea loc Bar Quiz.

„În fiecare miercuri seara Steam Bar organizează Bar Quiz. O mică competiție de cultură generală și cunoștințe, pe echipe, care vă va acapara cu totul” – sursă text AICI.

Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0359 800 990 sau lăsați un mesaj pe pagina pagina evenimentului.

Steam Bar Quiz #28

Hard Night cu DJ Balory

A trecut Crăciunul şi tu încă nu ți-ai făcut programul pe săptămâna dinainte de revelion? Atunci te chemăm la ultima petrecere din 2016 unde Dj Balory se va ocupa de distracția voastră!

După audiența de la UNTOLD festival, Balory va pregăti o nouă petrecere de neuitat.

Prețul biletului va fi de 15 lei, iar cei care vor cumpăra biletele înainte de ora 00:00 vor primi un cupon care va conține o băutură la alegere (bere / shot / răcoritoare). Vor avea loc multe jocuri interesante. Petrecerea va ține pâmă dimineaţă. Mannequin challenge și multe alte surprize.

Hard Night with DJ Balory

Revelion 2017 – Urban Place

Știm unde te prinde revelionul anul acesta! Urban Place îți pregătește tot ce ai nevoie! În noaptea dintre ani te așteptăm cu un mega party!

Ai bufet suedez și șampanie din partea casei, iar în plus de atmosferă se ocupă Sunsetters DB Music!

Toate la numai 100 de lei de persoană! Informații și rezervări la 0770 133 583 sau la bar!

Pentru a satisface nevoile dumneavoastră, DB Music vă pune la dispoziție echipamente de top și o echipă tânără de DJ, cu experiență în domeniu, vaste cunoștințe muzicale pentru a satiface chiar și cele mai pretențioase gusturi, o viziune diferită asupra ceea ce înseamnă un party/eveniment, unic și irepetabil! – sursă text AICI.

Revelion 2017 la Urban Place

Revelion 2017 – Steam Bar

În noaptea de 31 decembrie 2016 spre 1 ianuarie 2017 va avea loc o petrecere de revelionul și în Steam Bar, sub Pasajul Vulturul Negru,

„Începe și noul an, acolo unde te simți cel mai bine. Adică la Steam Bar. Detalii pentru Revellionul Steam Bar 2017, gasești la 0359 800 990, sau poți să ne trimiți un mesaj chiar pe Facebook. Distracția implică un pahar de șampanie la întâmpinarea anului nou, bufet suedez si cafea cât cuprinde. Biletul e doar 100 Lei. Ne vedem în 31 decembrie” – sursă text AICI.

Revelion 2017 - Steam Bar

New Year’s Eve Craze la Moszkva Cafe

Triple party de revelion la Moszkva: trei săli, trei genuri de muzică într-o singură locație!

Care sunt cele trei săli dedicate petrecerii de revelion de la Moszkva? Iată-le enumerate mai jos…

  • Sala de cafenea: Evergreen
  • Sala mare: Dampezz & skar (Electro Nights)
  • Apple Room: Underground electro (mai multe informații în curând)

Rezervarea de masă la 75 ron/persoană, din care 60 ron sunt consumabile la bar. Numărul de locuri este limitat. Biletele pot fi cumpărate la bar, cu acesta vă asigurați locul la masă. Biletul de intrare fără rezervare este la 15 ron…

New Year's Eve Craze la Moszkva

Vă dorim o săptămână reușită!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea.