Ce poți face în săptămâna 19 – 25 septembrie?

de |

Ce evenimente se petrec în săptămâna aceasta, 19 – 25 septembrie 2016, în Oradea?

GhidLocal Oradea îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente ce vor avea loc în săptămâna 19 – 25 septembrie 2016.

Expoziție: Semne în spațiu de Ion Pop

În data de 1 septembrie 2016 a avut loc vernisajul expoziției Semne în spațiu de Ion Pop, la Casa Darvas-La Roche.

„Sculptorul Ion Pop s-a născut în 20 septembrie 1948, în localitatea Căpîlna, judeţul Sălaj. După câteva încercări abandonate de sculptură în lemn sau piatră, artistul şi-a descoperit adevărata pasiune pentru realizarea lucrărilor de artă din metal abia la 55 de ani. Ion Pop a reuşit să realizeze aproximativ 400 de lucrări de acest gen, în cei 10 ani scurţi de atunci, cea mai dificilă lucrare fiind realizată în 6 luni. Lucrările pot fi admirate agăţate pe un perete, dar la fel de bine prind contur şi expresie pe un birou sau chiar în aer liber…

Semne în spațiu de Ion Pop, Casa Darvas - La Roche Oradea

Atelier Junior Aptamil IQ 

Lunile septembrie și octombrie vin cu o serie de ateliere menite să susțină dezvoltarea cognitivă a copiilor cu vârste de până la 3 ani: Aptamil Junior IQ.

Prin intermediul acestui proiect organizat în 15 județe din România, printre care și în Oradea, sunt invitați toți părinții doritori să se implice în dezvoltarea fizică, cognitivăsocială șiemoțională a micilor omuleți și să participe la atelierele Aptamil Junior IQ.

Programul atelierelor este următorul:

SEPTEMBRIE

  • 5 septembrie, ora 17:30
  • 8 septembrie, ora 17:30
  • 12 septembrie, ora 17:30
  • 15 septembrie, ora 17:30
  • 19 septembrie, ora 17:30
  • 22 septembrie, ora 17:30
  • 26 septembrie, ora 17:30
  • 29 septembrie, ora 17:30…

Atelierele Aptamil Junior IQ

Mama Connect

În data de 19 septembrie, de la ora 18:00, va avea loc primul eveniment al Asociației Work At Home Moms în Oradea și anume: Mama Connect.

„Asociația Work At Home Moms invită mamele din Oradea la o primă întâlnire de prezentare, socializare și networking! Dorim să vă cunoaștem, să ne prezentăm și să pornim împreună pe acest drum frumos al sprijinirii mamelor în decizia de a lucra de acasă sau de a demara o afacere! Noi vom povesti despre propunerile noastre la nivel local, despre proiectele asociației (târguri, licitații, mentorat antreprenorial etc.) și abia așteptăm să aflăm despre voi și despre initiativele inspirate de maternitate” – sursă text AICI.

Mama Connect, Asociația Work at Home Moms

Ceai și file dintr-o carte

Dragi iubitori ai cititului (și nu numai), în data de 20 Septembrie, marți, începând cu ora 19:00, va avea loc prima întâlnire a Clubului de Carte:Ceai și File dintr-o carte.

„O să discutăm despre cărțile pe care le citim în această toamnă, ne bucurăm împreună de o cană de ceai și alegem cartea pe care să o dezbatem la următoarea întâlnire” – informații preluate de AICI.

Unde se va desfășura această întâlnire? În pub-ul Bodega!

*Eveniment organizat de Clubul de Carte.

Ceai și file dintr-o carte

Peter Sarik Trio x Beethoven

Muzica reinterpretată a lui Beethoven va putea fi ascultată în data de 20 septembrie 2016, în Moszkva Cafe, când va concerta Peter Sarik Trio x Beethoven.

Cele mai cunsoscute simfonii ale marelui compozitor, Beethoven, îmbinate armonios cu ritmurile muzicii jazz și pop – despre asta este vorba când ne referim la Peter Sarik Trio x Beethoven. „O parte importantă din concert va fi compusă din momente de improvizație. Trio-ul cântă „Oda bucuriei” la fiecare show susținut de ei, alături de audiență” – sursă text AICI

peter_sarik_trio_x_beethoven_moszkva_cafe

Vino să pictăm împreună

O nouă provocare a fost lansată! Vino să pictăm împreună, alături de organizatorii din cadrul atelierului Florence Sabău!

„Într-o atmosferă boemă, savurând o cafea din partea casei, creem împreună pas cu pas, săptămână de săptămână, o capodoperă. Vino cu soțul, prietena, mama sau bunica la o seară artistică, unde timp de două ore ne relaxăm, socializăm și, de ce nu, devenim artiști” – sursă text AICI.

Înscrie-te online apăsând AICI. Pentru mai multe informații și / sau înscrieri sunați la numărul de telefon: 0745 591 552. Prețul pentru participare este de 45 lei.

*Materialele, o cafea și multă voie bună sunt incluse în preț!

Vino să pictăm împreună, Cafe Frei

Filosofie aplicată – curs

Cursul de Filosofie aplicată oferă o incursiune în filosofia lumii urmărind identificarea soluțiilor actuale pentru provocările condiției umane.

Cursul urmărește principiile studiului comparat, fiind abordate atât filosofia occidentală (Platon, Aristotel, Plotin, Epictet, Seneca, Marcus Aurelius, Kant), cât și filosofia Indiei, a Tibetului și a Chinei.

Temele abordate includ: omul, cosmosul, legea și acțiunea, mistica, etica, societatea, politica, voința, fericirea, frumosul, istoria, timpul și sufletul.

Mai multe informații se pot obține la telefon 0755 292 542, prin e-mail [email protected] sau la prezentarea care va avea loc în data de  21 septembrie, de la ora 19:00.

Intrarea este liberă!…

Filosofie aplicată - curs, Asociația culturală Noua Acropolă

Curs Consilier Dezvoltare Personală

În perioada 22 – 24 septembrie 2016 va avea loc cursul: Consilier Dezvoltare Personală.

„Cursul are ca scop dobândirea de competențe profesionale necesare în meseria de Consilier Dezvoltare Personală. Este acreditat de către A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) și oferă posibilitatea practicării ocupației de consilier pentru dezvoltare personală”.

Cursul se întinde pe durata a 40 de ore: trei zile de curs față în față, 27 ore de practică, din care două situații de consiliere sub supraveghere.

PREŢ: 950 de lei

OFERTE:…

Curs Consilier Dezvoltare Personală

Critical Mass septembrie 2016

Asociația ProBikers Bihor organizează din nou binecunoscutul eveniment: Critical Mass!

În data de 22 septembrie 2016, începând cu ora 17:30, bicicliștii orădeni (și nu numai) vor străbate următorul traseu:

Parcul Magnoliei – Str. Transilvaniei – Bulevardul Dacia – Parcul Petőfi – Bulevardul Magheru – Str. Cele Trei Crișuri – Piața 1 Decembrie – Piața Independenței – Piața Unirii

Acestea fiind scrise, nu ne mai rămâne decât să participăm la evenimentul ce va avea loc în această joi!

Critical Mass septembrie 2016

Ziua mondială fără mașini Oradea

Atenție, în data de 22 septembrie 2016 va avea loc Ziua mondială fără mașini!

Ziua mondială fără mașini este un eveniment organizat „în toate orașele și țările lumii”, în data de 22 septembrie, pentru a promova „îmbunătățirea tranzitului în masă, ciclismul și mersul pe jos”.

Cei care doresc să participe la eveniment este necesar să completeze formularul de înscriere apăsând AICI.

Locul de întâlnire: Parcul 1 Decembrie, statuia lui Brâncuși, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor.

Ora: 18:00

ORGANIZATORI: Asociația Ghizilor Banat Crișana & Eurovacanța Turism & Services…

Ziua Mondială fără mașini, Oradea

Karma și purificarea karmei – fă-ți ordine în viață

Joi, 22 septembrie 2016, de la ora 18:00, reprezentanții Centrului Cultural Hare Krisna (str. Emilian Mircea Chitul, nr. 3) vor organiza un nou eveniment care va aborda subiectul: Karma și purificarea karmei – fă-ți ordine în viață.

Această întâlnire vine ca o propunere pentru a participa la un program spiritual unde vei avea parte de o prelegere din filozofia indiei antice. Evenimentrul „Karma și purificarea karmei – fă-ți ordine în viață” îl va avea ca invitat special pe Bhaktipada Prabhu din Ungaria – călugăr în cadrul ISKCON International și practicant bhakti-yoga de peste 20 de ani.

Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0770 160 969.

Karma si purificarea karmei - fă-ți ordine în viață

Curs: Cheile Genelor „Secvența Venus”

Vineri și sâmbătă, 23 și 24 septembrie, va avea loc cursul Cheile Genelor „Secvența Venus”, susținut de Adrian Constantinescu

„Relaţiile reprezintă „materia primă” care ne stimulează evoluţia. Tiparele inconştiente de supravieţuire, deschiderea inimii şi încrederea pe care o manifestăm în forţa vieţii se reflectă permanent în modul în care interacţionăm cu persoanele cu care venim în contact, fie că sunt rude, colegi, ori oameni cu care ne întâlnim pentru a asimila anumite lecții existențiale. Relaţiile sunt inerente vieţii şi datorită faptului că au ajuns să facă parte din firescul peisajului cotidian, rutinele zilnice ne pot distrage de la realul lor potenţial transformator…

Curs: Cheile Genelor „Secvența Venus"

TRAM PARTY 2 – Un tramvai numit speranță

Dragi orădeni, fiți pe fază căci va avea loc din nou TRAM PARTY – Un tramvai numit speranță.

În data de 23 septembrie, începând cu ora 20:00, toți cei dornici să participe la o petrecere neobișnuită și caritabilă sunt invitați la TRAM PARTY 2. Timp de trei ore cei prezenți vor dansa, se vor distra, își vor potoli foamea, vor beneficia de anumite premii – iar toate acestea se vor întâmpla în timp ce tramvaiul va colinda întreg orașul.

Acest proiect este realizat prin programul Bursa Talentelor. Sumele donate vor fi redirecționate către Asociatia Down Oradea / Centru De Zi Iedera. Pentru rezervare trimiteți un mesaj în privat pe pagina de facebook a evenimentului sau la numărul de telefon 0757 453 610…

TRAM PARTY 2 - Un tramvai numit speranţă

Vă dorim o săptămână deosebită!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea