de |

Ce evenimente se petrec săptămâna aceasta, 13 – 19 februarie 2017, în Oradea?

Ghid Local Oradea îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc în săptămâna 13 – 19 februarie 2017.

Proteste: Oradea, rezistăm!

În perioada 13 – 19 februarie 2017 se continuă protestele în Piața Unirii, seară de seară, începând cu ora 19:00. Marșul, dacă este cazul, va începe la ora 19:30.

„CĂLDUROASE MULȚUMIRI JANDARMERIEI, PRESEI LOCALE, PRIMĂRIEI, POLIȚIEI RUTIERE, LOCALE ȘI, NU ÎN ULTIMUL RÂND, MINUNAȚILOR ORĂDENI ȘI BIHORENI CU SPIRIT CIVIC ȘI UN DEZVOLTAT SIMȚ AL DREPTĂTII!

Declarația Bihorenilor Cinstiți și Responsabili către Țară,

Noi, bihorenii liberi care ne-am adunat în Piața Unirii în aceste zile de foc,

Noi, oamenii informați, educați și cu un nivel de cultură generală care ne spune că nu este normal ca un guvern și niște partide care au majoritatea în Parlament să se comporte ca un Grup Infracțional Organizat – GIO,

Noi, poporul, cei care ne-am săturat să mai fim mințiți, furați, abuzați, manipulați și înșelați în așteptările noastre de către o clasă politică îmbătrânită în rele și care legiferează în interes propriu

Proteste în Piața Unirii: Oradea, rezistăm! - Oradea

Dragostea nu are pereche

În perioada 11 – 25 februarie 2017, la Centrul Comercial Aushopping Oradea dragostea nu are pereche. Drept urmare, s-au pregătit numeroase „surprize comunității, zile pline de emoţii și bucurii pentru a celebra dragostea, în luna celor doi patroni ai iubirii, Sf. Valentin și Dragobete”.

Miercurea cuplurile pot să-și facă „Testul sufletelor pereche ”, iar cele care au cel mai mare scor al compatibilităţii sunt premiate cu cadourile iubirii de către Happy Team.

În zilele de sâmbătă, sufletele pereche se distrează şi se fotografiază împreună, în cadrul unui decor special dedicat iubirii pline de culoare şi bucurie. În tot acest timp vom măsura anii de iubire ai cuplurilor, iar la final vom aduna câți ani de iubire există în comunitatea noastră…

Show de improvizație: ImPro

Comedy Weekend aduce în 2017 la Oradea buna dispoziție și umorul de calitate alături de unii dintre cei mai „fierbinți” actori de comedie: Mihai Bobonete, Adrian Văncică, Mihai Rait, Cosmin Natanticu, Cătălin Neamțu, Micutzu și Marian Hâncu. Aceștia invită publicul orădean pe 13 Februarie la Teatrul Regina Maria la un spectacol de improvizație marca ImPro.

De la ora 18:00 spectatorii sunt invitați la Spectacol de Improvizație cu trupa ImPro. Spectacolul va fi susținut de: Mihai Bobonete, Adrian Văncică, Mihai Rait, Cosmin Natanticu, Cătălin Neamțu, Micutzu și Marian Hâncu…

Stand-up Comedy la Bistro Blues Caffe

În data de 13 februarie 2017, luni, începând cu ora 20:00, la Bistro Blues Caffe va avea loc un stand up comedy.

Cine vor fi responsabilii cu momentele comice de la Bistro Blues Caffe? Este vorba de Gabriel Gheorghe și Nae Nicolae, finaliștii concursului iUmor.

Preț bilet: 25 lei. Pentru mai multe informații și / sau rezervări sunați la unul dintre următoarele numere de telefon: 0748 228 822 sau 0722 390 091.

Atenție! Locurile sunt limitate…

Stand-up Comedy la Bistro Blues Caffe - Oradea

Stand-up Comedy cu Bobonete, Văncică, Rait și Diță

O zi de luni este cu 50% mai lungă decât orice altă zi din săptămână, însă dacă se încheie cu hohote de râs și comedie de calitate, weekendul pare mai aproape. Hai și tu la Comedy Weekend, luni, 13 februarie de la ora 20:30 la Teatrul Regina Maria din Oradea să râzi cu cei mai tari actori de comedie din țară. Bobonete, Văncică, Rait și Diță vor face din seara ta de luni o seară de Comedy Weekend cu cele mai noi și mai apetisante glume de stand-up comedy!

Actorii din Las Fierbinți, Bobonete, Văncică, Rait și Diță, cel mai bun serial românesc de comedie, vin să facă orădenii fericiți, într-un spectacol de Stand-Up Comedy cu glume inteligente și umor molipsitor. Hai să experimentezi comedie live, glume făcute cu cap, un spectacol de la care vei pleca fără griji și cu zâmbetul pe buze…

Stand-Up Comedy cu Bobonete, Văncică, Rait și Diță

Conferință Pr. Constantin Necula

Marți, 14 februarie 2017, începând cu ora 18:00, va avea loc o conferință susținută de Părintele Constantin Necula.

Această conferință susținută de Pr. Conf. Univ. Constantin Necula va avea loc la Catedrala Episcopală Învierea Domnului, din Centrul Civic. Tema acestui eveniment va fi „Familia, laboratorul educației pentru Înviere”.

Evenimentul este organizat de reprezentanții Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea. Vezi mai multe informații AICI.

Marți, 14 februarie 2017, începând cu ora 18:00, va avea loc o conferință susținută de Părintele Constantin Necula. Această...

Atelier de dulciuri Raw Vegan de Valentine’s Day

Marți, 14 februarie 2017, de Valentine’s Day, în intervalul orar 18:30 – 21:30 va avea loc Atelierul de dulciuri Raw Vegan.

Atelierul de dulciur Raw Vegan se adresează tuturor îndrăgostiților sau celor care pur și simplu vor să se bucure de un desert raw vegan pregătit într-o zi dedicată dragostei.

”Iar pentru ca iubirea e sărbătorită, ingredientele afrodisiace nu trebuie să lipsească: Ardeiul iute datorită capsaicin-ului, avocado datorită vitaminei E, bananele datorită magneziului, ciocolata și nu în ultimul rând, vinul roșu datorită resveratrolului, un antioxidant puternic ce favorizează circulația sângelui la fel ca ghimbirul. Toate aceste ingrediente le vom integra în 3 rețete de desert raw vegan și 2 băuturi numai bune de impresionat iubiții și iubitele! Bineînțeles că puteți veni în doi, aveți și o reducere de 10% astfel, iar după ce ne pregătim deserturile, ne așezăm la masă, aprindem lumânările, ascultăm muzică și savurăm împreună delicioasele deserturi alături de un vin Bio!” – sursă text AICI

Atelier de dulciuri Raw Vegane de Valentine's day - Oradea

Petrecere: Dinsubsol dindragoste 2.0

Seara de 14 februarie 2017, marți, va aduce după sine și o petrecere la The Pipe. Este vorba despre: Dinsubsol dindragoste 2.0.

Intrarea este liberă, iar accesul la petrecere se va face începând cu ora 19:00. Pentru a-ți rezerva o masă la petrecerea Dinsubsol dindragoste 2.0, sună la numărul de telefon: 0752 586 161.

Vino mai repede dacă dorești să prinzi loc, capacitatea localului este limitată. Accesul interzis persoanelor sub 18 ani.

Petrecere: Dinsubsol dindragoste 2.0 - Oradea

Degustare de vin: Portugalia, Ungaria și Germania

Miercuri, 15 februarie 2017, de la ora 19:00 va avea loc un nou eveniment care se lasă cu degustare de vin. De această dată, țările trecute pe lista degustărilor sunt: Portugalia, Ungaria și Germania.

„Vă așteptăm să degustați împreună cu Lucian Aromanesei selecția noastră de vinuri din Portugalia, Ungaria și Germania” – sursă text AICI.

Vinurile pregătite sunt:

 • Vilacentinho, Vinho Verde, Alb – Portugalia;
 • Luis Duarte, Materia Branco, Alb – Portugalia;
 • Beres, Sargamuskotaly, alb – Ungaria;
 • Katstyle, Riesling, Alb – Germania;
 • Luis Duarte, Materia Reserva, Roșu – Portugalia;
 • Beres, Szamorodni Dulge 2009, Alb – Ungaria.

În 15 februarie, va avea loc un nou eveniment care se lasă cu degustare de vin. Țările trecute pe lista degustărilor sunt: Portugalia, Ungaria și Germania.

Povestea de la ora 5

Începând cu data de 16 februarie 2017, fiecare zi de joi va fi sărbătorită cu Povestea de la ora 5, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor.

La Povestea de la ora 5 sunt invitați atât copiii, cât și părinții, în Ludoteca Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”,  de pe strada Armatei Românie, numărul 1/A.

În această săptămână, poveste citită va fi: Bobiția și Buburuza – Prietenia, de Bartos Erika.

Pentru mai multe informații, sunați la numărul de telefon: 0359 800 363.

Povestea de la ora 5 - Oradea

Tehnici de citire a chipului și analiza mâinilor

Joi, 16 februarie, în intervalul orar 18:00 – 22:00, Suada Agachi va organiza o nouă conferință la Hotel Double Tree by Hilton, și anume: Tehnici de citire a chipului și analiza mâinilor.

În cadrul conferinței Tehnici de citire a chipului și analiza mâinilor se vor aborda următoarele tematici:

 • Interpretarea evenimentelor analizând chipul uman
 • Analiza trăsăturilor faciale: textura părului, culoarea ochilor, pomeții, nasul, buzele, gâtul, filtrum-ul, etc
 • Ce presupune analiza chipului uman și cum se pot citi oamenii?
 • Ce calități trebuie să dețină un cititor de fețe?…

Atelier pentru inimi, ediția a II-a

Joi, 16 februarie 2017, începând cu ora 18:00, va avea loc un nou Atelier pentru inimi (ediția a II-a), la Sala Opera Events.

Cam așa sună invitația pentru acest Atelier pentru inimi:„Te invităm din nou la sărbătoare. De data asta vom celebra Iubirea! Acea Iubire care este o împletire de vremi, o curgere de intenționalități care-l înnobilează pe cel care este atins de ea. Mereu nouă, întotdeauna proaspătă, cu multe fețe, culori, forme și vârste, iubirea are puterea să te ducă dincolo de rațiuni și să te facă să atingi orizonturi nebănuite metamorfozandu-ți împietririle, aducând pacea și armonia. Vino joi 16 februarie de la ora 18.00 la sala Opera Events, să o vezi, să o guști, să o auzi și să te lași strigat de ea pe nume. Vino să socializezi, să asiști la lansarea cărții lui Mihail Neamțu – „Vârstele Iubirii” – să cânți cu Beck Corlan and band, să auzi povești de viață motivante și să savurezi un desert delicios. Prețul biletului de intrare este 45 RON și se poate cumpăra de aici sau puteți suna la telefonul 0730 020 282” – sursă text AICI.

Atelier pentru inimi - ediția a II-a - Oradea

Concert simfonic: J. Brahms, Fr. Schubert

Joi, 16 februarie 2017, ora 19:00, Sala de concerte „Enescu-Bartók” va găzdui un nou concert simfonic, moment în care va fi interpretată muzica lui J. Brahms și a lui Fr. Schubert.

„Pentru concertul următor vă oferim spre audiere două compoziții de mare frumusețe. Vom începe cu Concertul în Re major op. 77 de Johannes Brahms, lucrare dedicată marelui violonist, Joseph Joachim. Dincolo de dificultăţile tehnice reale, opusul brahmsian este o simfonie cu instrument obligat. El reprezintă „un omagiu adus unei îndelungi lupte de a impune marea muzică într-o lume detaşată de binefacerile ei.” (Ioana Ştefănescu). Prin această lucrare se continuă linia marilor concerte violonistice compuse de Bach, Mozart, Beethoven şi Felix Mendelssohn-Bartholdy. În partea a doua veți putea audia Simfonia a V-a în Si bemol major de Franz Schubert, marcând prin aceasta împlinirea a 220 de ani de la nașterea marelui compozitor” – sursă text AICI.

Concert simfonic: J. Brahms, Fr. Schubert - Oradea

Teatru: Forme – Studiul 1 și 2

Joi, 16 februarie, de la ora 20:00 se va juca Forme, un spectacol pus în scenă de Asociația Culturală Experiment. Teatru. Clandestin. și care are la bază textul lui Publius Ovidius Naso – „Metamorfoze”.

Spectacolul Forme, după cum este menționat pe pagina evenimentului, „este un studiu care aduce în prim plan metamorfoza, structurat în episoade prezentate în forme neobișnuite, parcurgând miturile cele mai cunoscute și mai puțin cunoscute, plecând de la un text fundamental al literaturii occidentale: Publius Ovidius Naso – „Metamorfoze”. O călătorie care angajează spectatorul într-o atmosferă onirică, o privire asupra miturilor puse pe hârtie de poetul latin prin prisma experiențelor și evenimentelor contemporane” – sursă text AICI

FORME - Studiul 1 și 2

Doar 3 pași către o viață sănătoasă

Un eveniment dedicat sănătății este pe cale să aibă loc! Vineri, 17 februarie 2017, începând cu ora 18:00, Ramada Oradea va găzdui evenimentul: Doar 3 pași către o viață mai sănătoasă.

Iată câteva motive pentru care merită să participi la evenimentul Doar 3 pași către o viață mai sănătoasă:

 • Vei afla informații care te vor ajuta să previi, să menții și să tratezi problemele de sănătate într-un mod prietenos, natural, holistic (nu este vorba de manevre invazive, nu sunt atacuri chimice, toxice).
 • Vei afla care sunt pașii corecți pe care îi poți aplica cât de curând posibil, pentru a fi mai sănătos.
 • Vei afla unde poți să îți readuci starea de sănătate.
 • Vei afla cum te pot ajuta terapiile holistice și naturale

Doar 3 pași către o viață sănătoasă - Oradea

Lansare de carte: Sectanții și Bandiții, de Vasile Ernu

Vineri, 17 februarie, de la ora 18:00, la Saloanele de Carte R&R (strada Republicii, numărul 22), va avea loc lansarea volumelor Sectanţii şiBandiţii, semnate de Vasile Ernu, apărute în colecţia „Ego-grafii” a Editurii Polirom, disponibile şi în ediţie digitală.

„În Bugeac există o comunitate religioasă care reuşeşte să supravieţuiască de patru generaţii, cu toate că a trebuit să treacă prin tot atîtea regimuri diferite: imperiul ţarist, România Mare, URSS şi Republica Moldova. Comunitatea a fost fondată la sfîrşitul secolului al XIX-lea de un negustor din Transilvania, ajuns undeva între Chilia, Ismail, Cetatea Albă şi Odessa. Sub influenţa ruşilor rascolnici şi molocani, a coloniştilor germani protestanţi şi a evreilor mesianici, tînărul transilvănean simte o chemare ce îl îndepărtează de religia ortodoxă şi îl aruncă într-o aventură incredibilă. Este vorba despre o sectă cu idealuri înalte şi un stil de viaţă de o puritate nemaiîntîlnită. Statul, Leviatanul secolului XX, majoritatea pravoslavnică şi, mai ales, „lumea aceasta” laică au fost mereu adversari de temut, dar şi o provocare pentru comunitate, care face eforturi să le salveze şi să le aducă pe calea cea bună. Cum a rezistat micul grup în faţa forţelor cumplite ce îl ameninţau? Cum a făcut faţă marilor ispite ale secolului XX? Vasile Ernu spune povestea fascinantă a acestei comunităţi – o poveste care continuă şi azi” – sursă text AICI.

Lansare de carte: Sectanții și bandiții, de Vasile Ernu - Oradea

Teatru: Cabaretul DADA

Vineri, 17 februarie, ora 19:00, la Teatrul Regina Maria se va juca spectacolul de teatru Cabaretul DADA de Matei Vișniec, regia artistică Anca Bradu.

Piesa de teatru Cabaretul Dada surprinde atmosfera tulblurătoare a secolului al XX-lea, perioada în care a luat naştere mişcarea artistică Dada ca reacţie împotriva primei conflagraţii mondiale, aprofundând în special latura politică a Dadaismului: M-am lăsat incitat să scriu această piesă interesat fiind aproape mai mult de dadaismul politic decât cel literar-artistic …

Cabaretul DADA de Matei Vișniec, premieră, Teatrul Regina Maria

Curs: Filosofie Aplicată

Vineri, 17 februarie, ora 19:00, va avea loc un curs de Filosofie Aplicată la Asociația Culturală „Noua Acropolă”.

Iată câteva informații despre acest curs de Filosofie Aplicată…

„Valoarea filosofiei pusă în practică este aceea care ne determină să ne confruntăm cu propria conștiință și ne îndeamnă la o sănătoasă transformare interioară înainte de a cere ceva de la alții. Dacă am decide să fim buni și generoși cei dintâi și am trece la fapte chiar dacă alții nu fac la fel, dacă am fi fericiți cu o conștiință împăcată, dacă ne-am gândi înainte la alții și apoi la confortul propriu, dacă am acționa astfel cu autentică libertate, atunci lumea s-ar schimba în bine. Această căutare a sensului se sprijină în direcția propusă de Noua Acropolă, pe un program de formare ce oferă elevului o dublă abordare: teoretică și practică”…

Curs de Filosofie Aplicată - Oradea

Concert aniversar: 35 de ani de Celelalte Cuvinte

Vineri, 17 februarie 2017, începând cu ora 20:00, formația Celelalte Cuvinte va concerta în Queen’s Music Pub.

Cu această ocazie, va avea loc și concertul aniversar al trupei Celelalte Cuvinte, aceasta împlinește 35 de ani presărați cu experiențe, concerte, muzică, voie bună, obstacole și reușite.

Biletul costă 20 de lei. Pentru rezervări și / sau informații sunați la numărul de telefon: 0741343123.

„Cu 35 de ani de activitate în spate și continuând să concerteze și să producă muzică de calitate, Celelalte Cuvinte ramâne una dintre cele mai importante trupe românesti. A fost formată în 1977, sub numele de SONIC, la liceul „Emanuil Gojdu” din Oradea, de Calin Pop (chitară, voce), Marcel Breazu (bas, voce) și Leontin Iovan (tobe), toți trei rămânând membri ai ei până în ziua de astăzi” – vezi mai multe informații despre trupă AICI.

Concert aniversar: 35 de ani alături de Celelalte Cuvinte - Oradea

Anti Valentine’s Day Party

Vineri, 17 februarie, începând cu ora 20:00 va avea loc Anti Valentine’s Day Party.

„Fie că în 2017 te-ai trezit din nou SINGLE, fie într-o RELAȚIE, te invităm la petrecerea organizată în scop caritabil ANTI VALENTINE’S DAY de către Interact și Leo Black Eagle, tematica de anul acesta fiind măștile.

Ia-ți iubita/iubitul/prietenii și veniți să vă distrați cu noi în data de 17 februarie, începând cu orele 20:00 în Urban Place. Pot fi achiziționate în prealabil următoarele tipuri de bilete:

 • bilet standard, care costă 10 lei și care se poate lua de la fața locului;
 • bilet premium (+mască/trandafir), care costă 15 lei și care se poate cumpăra prin trimiterea unui SMS la numărul de telefon: 0742 002 298, cu precizarea dacă sunteți single sau nu, și obiectul dorit;
 • bilet care intră automat în tombolă (+mască/trandafir), care costă 20 de lei și care se poate lua prin trimiterea unui SMS la nr 0773 941 532, cu precizarea dacă sunteți single sau nu, și obiectul dorit…

Anti Valentine's Day Party - Oradea

DJ Antin la Tapta Caffe

Vineri, 17 februarie 2017, începând cu ora 22:00, va avea loc o petrecere la care invitatul special este DJ Antin.

Biletele de intrare costă 10 lei / persoană și se vând în intervalul orar 22:00 – 02:00. Pentru rezervări la petrecerea DJ Antin, sunați la numărul de telefon: 0722 159 010.

Evenimentul este organizat de Lemoneight și va avea loc la Tapta Caffe (strada Iosif Vulcan, numărul 9)

Locurile sunt limitate.

DJ Antin at Tapta Caffe - Oradea

Jazzy night: Live session cu Denisa Coca

În data de 18 februarie 2017, sâmbătă, va avea loc o seară specială la Salonul de Carte R&R din Cetatea Oradea. Denisa Coca va oferi un live session presărat cu muzică jazz.

Alături de Denisa Coca vor mai cânta Ervin Bodizs (pian) și Flaviu Seretoc (Contrabass).

„Vă invităm la o seară specială de jazz la Salonul de carte R&R din Cetatea Oradea: atmosferă inedită, muzică bună, cărți și oameni iubitori de frumos” – sursă text AICI.

Locuri limitate! Biletele se achiziționează în prealabil. Pentru bilete și rezervări sunați la unul dintre numerele de telefon: 0728 970 848 / 0744 301 306.

Jazzy night: Live session cu Denisa Coca - Oradea

Impro Patzan Show

Sâmbătă, 18 februarie 2017, începând cu ora 19:00, cei prezenți în Sala Studio Act se vor simți bine la show-ul realizat de echipa Impro Patzan.

Despre Impro Patzan Show: „Un super show de improvizaţie la care râzi inteligent! Fiecare spectacol de improvizație este unic și irepetabil. Și bineînțeles, cel mai fain show e ăla de la care ai lipsit… Acest spectacol este recomandat persoanelor cu simțul umorului! Pentru manifestări neplăcute, vă rugăm să vă adresați barmanului” – sursă text AICI.

Pentru informații și rezervări, sunați la 0771 438 892 – Mirabela.

Patzanii: Alin Stanciu, Andrei Stan, Ioana Cheregi și Eugen Neag

Suport artist: 20 lei

Partener: Kosher art wine coffee jazz

https://ghidlocal.com/oradea/wp-content/uploads/sites/2/2017/02/impro-patzan-show-18-februarie-2017.jpg

Turismul sustenabil și ghidul de turism la Oradea

În curând, în perioada 19 – 21 februarie 2017, va avea loc conferința națională a ghizilor de turism din România unde se va aborda tema: Turismul sustenabil și ghidul de turism din România.

Conform Organizației Mondiale a Turismului, OMT, anul 2017 a fost proclamat ca fiind Anul Internațional pentru Turismul durabil, motiv pentru care cele 12 asociații ale ghizilor de turism din România vor organiza evenimentul Turismul sustenabil și ghidul de turism din România. România este stat membru fondator al OMT, din anul 1975, cu drepturi depline…

Turismul sustenabil și ghidul de turism

Teatru: BUM!

Duminică, 19 februarie, ora 19:00, va avea loc spectacolul BUM!, la Kosher Art Wine Coffee Jazz.

„BUM! e o incursiune prin mintea și imaginația a doi clauni care vă invită să vă bucurați alături de ei, cufundați în tăcere într-un spectacol simplu, însoțit de cel mai bun teatru fizic. Ce se întâmplă când dorințele unui om singur se indeplinesc subit? Propunerea este dinamică, tăcerile combină acțiuni fizice, comice, extreme, ca în filmele mute. Tot ce se întâmplă aici, gesturi mari și mici au o atmosferă și o culoare care reprezintă fiecare un univers minuscul” – sursă text AICI.

Distribuția:

 • Ea – Anamaria Boruzs
 • El – Șerban Borda

Prețul unui bilet: 20 de lei…

Premieră BUM!

PREMIERĂ TEATRU: Gulliver

În data de 19 februarie 2017, de la ora 11:00, va avea loc premierea spectacolului Gulliver, adaptare după Jonathan Swift, regia Radu Dinulescu.

Scena trupei Arcadia îi va avea prezenți pe actorii trupei omonime care vor juca spectacolul Gulliver, pus în scenă de Radu Dinulescu.

„Spectacolul pornește de la esența romanului lui Swift, însă tema este abordată într-o manieră contemporană, atât din punctul de vedere al construcției subiectului, cât și din cel al montării scenice, deoarece propune o îmbinare a universului animației păpușilor cu imaginile 3D stereoscopice. Echipa Radu Dinulescu și Armand Richelet-Kleinberg (grafician, muzician și producător de film belgian) se află la a treia colaborare cu Trupa Arcadia, după succesul înregistrat cu spectacolele ”20.000 de leghe sub mări” din 2011 și ” O mie și una de frontiere – Povestea lui Aladin” din 2014, lucrând cu tehnici care le-au permis să se individualizeze și să surprindă”…

Gulliver și noua sa aventură de pe scena Trupei Arcadia - Oradea

Supercomedia: Sărumânadecâtmăplimbam

Duminică, 19 februarie 2017, începând cu ora 19:00 se va juca supercomedia Sărumânadecâtmăplimbam, în Urban Place.

Sărumânadecâtmăplimbam e un text contemporan scris de ploiesteanca Mihaela Mihai și pus în scena la Teatrul Artemotion din Oradea cu sprijinul Fundației col. Ioan Baciu. Premiera a avut loc în 16 octombrie la Oradea și îi are ca protagoniști pe actorii Sebastian Lupu și Mirela Lupu. Spectacolul e o radiografie amuzantă a nașterii unei prieteni dintre un el „obosit” și o ea „singura”, este o comedie spumoasa despre doua suflete pentru care orologiul timpului a bătut demult ceasurile tinereții, o poveste despre oameni simpli pe lângă care trecem în fiecare zi, în ochii cărora ne uităm preț de o secundă și apoi trecem mai departe,o poveste romantica despre un „el” și o „ea”, despre „noi” – oameni care suntem, trăim, iubim, urâm, oameni cu priviri ce încearcă să ascundă, oameni plini de speranțe și de gesturi mărunte. Spectacolul Sarumanadecatmaplimbam a fost selecționat la Festivalul de Teatru Independent de la București în anul 2015,unde a fost preluat de TVR și urmează a fi difuzat pe TVR 2 în cadrul emisiunii Teatru la TVR” – sursă text AICI

Comedie: Sărumânadecâtmăplimbam - Margota și Toni

Vă dorim o săptămână excelentă!

Evenimente recomandate de Ghid Local Oradea. Fotografie realizată de Ștefania Curila.