Loading Evenimente

« Înapoi la Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

13 februarie, 2017 7:00 pm - 19 februarie, 2017 10:00 pm

Detalii

Începere:
13 februarie, 2017 7:00 pm
Se termină:
19 februarie, 2017 10:00 pm
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , , ,
Sit web:
www.facebook.com/events/1872278173013209/

Locație

Piața Unirii Oradea
Piața Unirii Oradea Piața Unirii
Oradea, România
+ Harta Google

În perioada 13 – 19 februarie 2017 se continuă protestele în Piața Unirii, seară de seară, începând cu ora 19:00. Marșul, dacă este cazul, va începe la ora 19:30.

„CĂLDUROASE MULȚUMIRI JANDARMERIEI, PRESEI LOCALE, PRIMĂRIEI, POLIȚIEI RUTIERE, LOCALE ȘI, NU ÎN ULTIMUL RÂND, MINUNAȚILOR ORĂDENI ȘI BIHORENI CU SPIRIT CIVIC ȘI UN DEZVOLTAT SIMȚ AL DREPTĂTII!

Declarația Bihorenilor Cinstiți și Responsabili către Țară,

Noi, bihorenii liberi care ne-am adunat în Piața Unirii în aceste zile de foc,

Noi, oamenii informați, educați și cu un nivel de cultură generală care ne spune că nu este normal ca un guvern și niște partide care au majoritatea în Parlament să se comporte ca un Grup Infracțional Organizat – GIO,

Noi, poporul, cei care ne-am săturat să mai fim mințiți, furați, abuzați, manipulați și înșelați în așteptările noastre de către o clasă politică îmbătrânită în rele și care legiferează în interes propriu

DECLARĂM

Vom fi în stradă până când coaliția de guvernare PSD-ALDE va anunţa și va pune în practică:

 • Abrogarea Ordonanţei de Urgență 13/2017!
 • Abrogarea Ordonanței de Urgență 9/2017!
 • Renunţarea la orice proiect legislativ de natură să favorizeze corupţia, indiferent de procedura prin care ar urma să fie promovat!
 • Organizarea unui referendum anticorupție!
 • Controlul de constituționalitate al legilor și ordonațelor de urgență să se realizeze și la inițiativa directă și neintermediată a cetățenilor!
 • Demisia imediată a guvernului Grindeanu!
 • Demisia din fruntea camerelor Parlamentului pe care le conduc – Camera Deputaților și Senat – a celor doi lideri ai coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, ambii având grave probleme cu justiţia!
 • Numirea unui ministru al Justiţiei independent politic!
 • Depolitizarea numirilor/angajărilor pe funcții publice și ocuparea lor doar prin concurs!
 • Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală, reținerea, arestarea sau percheziția demnitarilor!
 • Interdicția expresă, prin lege, ca cei condamnați – chiar și cu suspendare! – sau inculpați/urmăriți penal să mai poată ocupa funcții de demnitate publică!
 • Modificarea legislației electorale care să permită cu adevărat participarea la viața publică și politică a țării, fără îngrădiri sau bariere profund neconstituționale a tuturor cetățenilor care au dreptul de a alege și de a fi aleși!

Regimul Dragnea se confruntă, acum, cu statul de drept pe care îl atacă şi cu propriii săi cetăţeni. Prezenţa acestei coaliţii de interese în fruntea României este un atac la adresa decenţei care ne uneşte, dincolo de diferenţele dintre noi!

În chiar numele acestei decențe și demnităţi călcate în picioare, regimul Dragnea trebuie să plece. Timpul rezistenţei noastre a sosit. După şapte decenii de la momentul 1945, când a preluat puterea politică în România cu ajutorul tancurilor sovietice, comunismul şi urmașul său legitim, fesenismul, nu mai pot fi viitorul nostru!

TOȚI ROMÂNII CARE ÎȘI IUBESC CU ADEVĂRAT ȚARA VOR FI ÎN STRADĂ! ASTĂZI ȘI ÎN ZILELE CARE URMEAZĂ!

VENIȚI ALĂTURI DE NOI!”

Sursă foto AICI