Ce mai e nou prin Oradea?

de |

Ce mai e nou prin Oradea?

Oradea oferă frumoase surprize. Ne încântă cu festivaluri și alte evenimente, care au devenit din ce în ce mai dese. Ce se întâmplă nou prin Oradea? Cele mai recente evenimente au fost Festivalul Luminii, Street Food Festival, Kids Fest Oradea și Colours Festival.

Joi, 18 mai, Oradea a dat startul la cea de-a doua ediție a Street Food Festival. Timp de 4 zile, cei 55000 de oameni care au fost prezenți la festival au avut ocazia să se bucure de fel de fel de delicatese culinare. Pe lângă gama variantă de bunătăți, participanții au avut parte și de momente artistice, în fiecare seară a festivalului.

A zecea ediție a Festivalului Luminii a avut loc pe 27 mai, în Parcul 1 Decembrie, între orele 17:00–23:00. După cum știm deja, este un evenimente organizat de Cercetașii României. Și anul acesta, participanții au fost invitați să se bucure de lucrurile simple din viața de zi cu zi. Aceștia au avut ocazia să-și umple sufletele cu lumină, ca în fiecare an. Între orele 17:00- 20:00 a avut loc un târg de ONG-uri, unde organizații din Oradea și-au prezentat activitățile de voluntariat. La ora 20:00, s-a început aprinderea gulguțelor, cel mai așteptat moment al serii. De la 20:30, cercetașii au încântat lumea cu o sesiune de mică chităreală și cântece folk. În final, un prieten de-al cercetașilor a făcut jonglerii cu foc.

Pe 3 iunie, Cetatea Oradea a găzduit Colours Festival Chapter II. Pe durata festivalului, a avut loc o întrecere sportivă, după care numeroși artiști au încins atmosfera. Adunați în fața scenei, la semnalul prezentatoarei, participanții împrăștiau pudra peste tot, acest lucru reprezentând specificul festivalului, până la urmă. Pudra folosită nu este toxică și iese la spălat.

Între 1-4 iunie, a avut loc prima ediție a Kids Fest Oradea, eveniment organizat cu ocazia Zilei Copilului. În cadrul festivalului, cei mici s-au putut bucura de locuri de joacă, ateliere de creație, de spectacole și multe alte activități.

kids fest

Pe 10 iunie, Casa Darvas La Roche va găzdui un eveniment dedicat Zilei Mondiale Art Nouveau. În cadrul evenimentului, reprezentanți ai instituțiilor de specialitate vor vorbi despre importanța proiectelor de cooperare care privesc patrimoniul cultural arhitectural Art Nouveau, urmat de un moment muzical al Liceului de Artă Oradea, mișcare și companie în stil Art Nouveau, workshop-educație despre floră și faună ca elemente ale decorațiunilor Art Nouveau, și multe alte activități consacrate stilului Art Nouveau.

Între 16-18 iunie, va avea loc The Big Picnic, în Parcul 1 Decembrie. Evenimentul vă va oferi concerte, zonă de picnic, proiecții de filme în aer liber, zonă pentru copii, zonă de mâncare, zonă de distracție și zonă de sport.

Aceste evenimente nu numai că le oferă oamenilor șansa să se relaxeze, să uite de grijile cotidiene, dar le oferă și tinerilor șansa de a activa ca voluntari, implicându-se în comunitatea lor. Odată ce ai început să faci voluntariat, parcă nu te mai poți opri!

Pe lângă evenimente, Oradea are și alte noutăți. Lângă florăria Florius Art, în Parcul Libertății, proprietarul Marius Sabău a amenajat o filigorie de lemn, cu…un pian! Orădeanul Marian Balint a încântat trecătorii cu dedicația și pasiunea cu care mânuia instrumentul, mărturisind că pianul l-a ales pe el.

Pentru a fi la curent cu noutățile din Oradea, vă invităm să urmăriți Ghid Local Oradea pe Facebook!

Foto sus: Darius Pavel Photography.