Băile Felix, în topul stațiunilor balneoclimatice

de |

Băile Felix, locul 2 la cele mai de succes stațiuni balneoclimatice.

Potrivit clasamentului realizat de Asociația Română de Balneologie, Băile Felix se află în topul celor mai de succes și căutate stațiuni balneoclimaterice din România.

Criteriile care au stat la baza departajării au fost: accesibilitate, infrastructura, patrimoniul public, managementul urbanistic, implicarea autorităților locale; existența unor structuri de educație și cercetare, existența unui nucleu de cercetare științifică; notorietatea externă (promovare prin spoturi în limba engleză, prezența la târguri internaționale de turism, articole științifice în limbile de circulație internațională, investitori externi); notorietatea internă (evenimente de promovare a sectorului balnear, târguri interne de turism); calitatea certificată a factorilor naturali de cură; calitatea serviciilor turistice și medicale din stațiune, nivelul de calificare a resurselor umane; strategii de dezvoltare continuă a stațiunilor; nivelul investițiilor în bazele de tratament și structurile de cazare; premii, medalii obținute de stațiuni; disponibilitate la dialog a factorilor de decizie locali şi a investitorilor / operatorilor economici din staţiune etc.

În ultimii ani, în bazele de tratament ori în structurile de cazare s-au investit 150- 200 de milioane de euro, capitalul preponderent fiind cel privat. Cele mai multe infuzii de capital s-au înregistrat în Băile Felix (hoteluri modernizare plus edificarea complexurilor spa Lotus Therm și Felixarium, printre cele mai mari din Europa, o investiție de 48 de milioane de euro).

De ce să alegi Băile Felix pentru un concediu?

Băile Felix este o stațiune destinată relaxării, și odihnei. Situată în apropierea orașului Oradea, într-o zonă plină de verdeață și de acces la zonele de tratamente benefice organismului. Stațiunea este ideală pentru oricine. Un loc în care natura și-a revărsat puterile și ne-a oferit bucuria de a accesa băile cu apă termală. Băile Felix sunt unice în Europa! Ineditul face referire la un echilibru fiziologic între compoziția chimică şi termalitate, ceea ce le face extrem de apreciate şi eficiente atât în cura internă, cât şi în cura externă. Sunt în fruntea topului apelor curative din Europa, lucru dovedit de analizele efectuate de instituțiile de specialitate din Occident.

Ce efecte au aceste băi?

Potrivit medicilor, apa termală poate fi folosită  atât în cura internă-crenoterapie – pentru anumite afecţiuni ale aparatului digestiv, ale aparatului urinar, afecţiuni metabolice şi endocrine cât şi în cura externă – balneaţie. Este una dintre cele mai bune ape de tratament antireumatic, pentru reumatism inflamator, degenerativ, sechele post traumatice, afecţiuni neurologice. Pe lângă cura externă, apa de Felix, deşi puţină lume ştie, este bună şi pentru cura internă, aşa numita crenoterapie, susţine dr. Gheorghe Moraru, medic primar de recuperare medicală.

Ce mai aștepți? Fă-ți bagajul și haide la drum. Descoperă și bucură-te de minunile oferite de natură!

Sursă studiu aici.