Îți mai amintești frumoasele plimbări prin curtea Muzeului, în perioada când încă era găzduit de faimosul Palat Baroc, cel cu ferestre câte zile într-un an? Aceeași destinație o aveau și excursiile din primii ani de școală, când o ieșire în oraș fără părinți părea o reală aventură. Încăperile erau pline de exponate care mai de care mai interesante, de la porturile populare din Bihor și din împrejurimi și până la vestigii milenare ale viețuitoarelor străvechi.
Astăzi, la noul sediu al Muzeului Țării Crișurilor se lucrează cu spor pentru restaurarea exponatelor, cu scopul de a oferi o nouă experiență vizitatorilor de toate vârstele. Până la momentul respectiv, trebuie să știi că Muzeul nu este adormit, din contră, singura expoziție permanentă e plină de viață: Vivariul.
5 motive să vizitezi Vivariul
1. Vivariul este un loc amenajat pentru creșterea în mediul lor natural a unor animale mici. Astfel, vei putea admira viețuitoarele în habitatul lor natural, adus la o scară mică, la doi pași de centrul orașului nostru.
2. Ai ocazia să admiri specii locale și exotice de viețuitoare, de la insecte și reptile la păsări și pești. În total, există peste 40 de specii. Acestea își vor dezvălui tainele prin informațiile de prezentare aflate alături de fiecare „căsuță”.
3. Durata unei vizite este, în medie, de 30 de minute, iar tariful este următorul: adulți: 6 lei/persoană, copii peste 4 ani, elevi, studenți, pensionari: 3 lei. Un preț mic pentru o experiență inedită.
4. Programul de vizitare a Vivariului este foarte prietenos până și cu cei mai ocupați dintre noi: marţi, joi, sâmbătă: 10.00-15.00; miercuri, vineri, duminică: 10.00-18.00.
5. Cel mai important aspect: viețuitoarele de la Vivariu sunt adoptabile. Da, își caută părinți adoptivi care să se îngijească de nevoile lor și să îi viziteze cât de des pot. Pe lângă obligații, cei care adoptă o vietate se vor bucura și de o serie de beneficii-surpriză. Mai multe detalii despre actest program se găsesc pe pagina de Facebook a Muzeului.
Tu ai vizitat Vivariul? Ce te-a impresionat?