Ziua Diasporei și weekend cu tematică

de |

Ziua Diasporei și weekend cu tematică.

Weekendul acesta va fi marcat de mai multe evenimente culturale în Oradea. Oradea Summer Film știm că este în desfășurare deja, iar în weekend vor fi proiectate trei filme de acțiune, în cadrul Serii Filmelor Digi. Pe lângă acesta, ne vom putea bucura și de un weekend cu tematică și să celebrăm românii de pretutindeni prin Ziua Diasporei.

O altă manifestare culturală va fi Spectacolul Folcloric dedicat zonei Arad Timiş, parte a week-end-urilor tematice destinate diferitelor zone folclorice ale țării.  „Acest spectacol face parte din succesiunea de spectacole folclorice care se vor desfășura în Oradea prin care dorim să promovăm valori tradiționale ale diferitelor zone din România publicului orădean” a declarat Mihai Jurca. Reprezentația folclorică se va desfășura în curtea Palatului Princiar a Cetății Oradea,  în ziua de 13 august, ora 19:00. Printre cei care vor fi prezenți enumerăm: ansamblul Folcloric Zărandul Arad, alături de interpreți cunoscuți din Banat, Tiberiu Ceia, Felicia Stoian, Tiberiu Crișan, Petrică și Ramona Vița.

RePatriot – Ziua Diasporei „Oradea e Acasă” este un eveniment organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, cu sprijinul Primăriei și cu sprijinul și implicarea Fundației Romanian Business Leaders, prin RePatriot.

În data de 13 august se va face un tur ghidat al Pieței Unirii în care participanții din diaspora, dar și locuitorii orașului, vor putea vizita cele patru lăcașe de cult reprezentative din această zonă. Este vorba de Biserica cu Lună (ortodoxă), Catedrala Sfântul Nicolae (greco-catolică), Biserica Sfântul Ladislau (catolică) și nu în ultimul rând Sinagoga Zion. Ulterior va avea loc o conferință susținută în sediul Primăriei Oradea, cu tema „Oradea e acasă.”

Sursă informații: oradea.ro

Sursă foto: specialarad.ro