Voluntariatul are valoare: ONG Hunt

de |

Cu mult entuziasm, Cercetașii României vă invită să participați la o campanie și un eveniment care poate lua amploare prin implicarea comună a ONG-urilor și a tinerilor bihoreni! Pornind de la conceptul de „treasure-hunt”, ONG Hunt se deosebește prin faptul că participanții vor găsi la fiecare check-point câte o organizație cu o ofertă provocatoare. Până la această oră s-au alăturat 15 ONG-uri orădene.

Odată ce sarcina este îndeplinită, participanții primesc câte o nouă filă din „Pașaportul voluntarului”. Acest „pașaport” conține file cu detalii despre ONG-urile în care doritorii pot desfășoara activități de voluntariat.

Totodată, obiectivul activității ONG Hunt este ca pașaportul de voluntar să ajungă la sute de tineri.

Așadar, pașaportul poate fi folosit și ca un certificat de participare în activităţi de voluntariat, care au început să fie din ce în ce mai apreciate atât în mediul de afaceri cât şi în mediul universitar.

Acest eveniment are ca scop creșterea numărului de tineri activi deoarece voluntariatul are valoare. Te așteptăm sâmbătă, 17 decembrie, ora 11 la o vânătoare în care comorile sunt ONG-urile.

Înscrierea se face online, până pe 15 decembrie 2016 pe adresa: http://www.scoutoradea.ro/onghunt/. Mai multe detalii despre ONG Hunt puteți obține la numărul de telefon 0755 476 116  unde vă va răspunde Ardelean Adriana.

Activitatea face parte din proiectul Voluntariatul are valoare finanțat de Consiliul Județean Bihor.

Despre voluntariat

Potrivit legii voluntariatului din 2014 în România activitatea de voluntariat se consideră experienţă profesională şi/sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite. Pe durata perioadei activităţii de voluntariat, cât şi la încheierea activităţii de voluntariat, organizaţia gazdă, la cererea voluntarului, eliberează un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate. Acestea se întocmesc în limba română dacă au fost emise pe teritoriul României.

Un alt avantaj al voluntariatului este faptul că cu cât ai mai multe certificate de voluntariat poți obține un loc de muncă pentru care s-au înscris mai mulți candidați. Potrivit legii 78 din 2014 care reglementează activitatea de voluntariat se arată că ”La concursurile organizate pentru ocuparea posturilor, dacă doi sau mai mulţi candidaţi obţin punctaje egale, autorităţile şi instituţiile publice şi angajatorii persoane fizice sau juridice pot acorda punctaj suplimentar candidaţilor care prezintă unul sau mai multe certificate de voluntariat obţinute din activităţi de voluntariat, eliberate în condiţiile prevăzute de prezenta lege, în situaţia în care acestea constituie criterii de selecţie”.