Vizitarea Turnului Primăriei este gratuită de Ziua Oraşului Oradea

de |

Vizitarea Turnului Primăriei este gratuită de Ziua Oraşului Oradea.

După cum ştim, Ziua Oraşului Oradea este sărbătorită în mod oficial pe data de 12 octombrie, încă din anul 1992. Două evenimente importante au marcat această zi: 12 octombrie 1918, în Oradea, în casa dr. Aurel Lazăr, a fost semnată Declaraţia de Independenţă a Românilor din Transilvania, după care acest document este citit la Adunarea de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918 și 12 octombrie 1944 – ziua în care Oradea este eliberată de către armatele române.

Pentru a celebra această dată, vor avea loc mai multe manifestări comemorative. Tot cu această ocazie, se va putea vizita în mod gratuit Turnul Primăriei Oradea. Acesta nu este singurul obiectiv turistic din oraş care va putea fi vizitat fără taxă joi, 12 octombrie, 2017. Celelalte doua clădiri cu valoare istorică deosebită în care se va permite accesul în mod gratuit sunt: Casa Darvas – La Roche și Sinagoga Neologă Zion.

În Turnul Primăriei veţi putea admira şi  o selecție de 25 fotografii alb-negru și color realizate de către artistul fotograf Che Peng Ion,  în cadrul expoziției de artă fotografică intitulată ” Tradiții populare chineze”. Expoziţia va fi deschisă publicului larg pe tot întregul lunii octombrie.

Informaţii: oradea.ro