Vă plac bananele, tovarăși?

de |

Vă plac bananele, tovarăși?

Piesa Vă plac bananele, tovarăși?, este o nouă premieră a teatrului independent Studio Act, care va avea loc în data de 16 iunie, de la ora 20:00, în regia lui Andi Gherghe. Această piesă are un autor maghiar, Székely Csaba, iar textul este pentru prima dată montat în limba română.

Povestea este o comedie care prezintă situațiile penibile trăite în perioada comunismului, dar și cum acest regim politic a rămas adânc impregnat în societatea noastră chiar și la o distanță de 27 de ani de la căderea lui. Spectacolul va fi un one-man show, iar personajul se numește Robert. Acesta va fi jucat de către actorul Alin Stanciu. Personajul, al cărui tată este securist, nu înțelege pe deplin realitatea dureroasă din jurul său. Ceea ce poate fi în avantajul lui.

Actorul Alin Stanciu spune că „autorul piesei are un stil unic de a scrie, atipic. Pune povestea și ideea de comunism foarte bine în pagină. De asemenea, este bine punctat modul lui Robert de a vedea situația.”

Vă plac bananele, tovarăși? este o foarte bună satiră la adresa comunismului românesc. Aceasta a câștigat Premiul regional pentru Europa la Concursul internațional de scenarii radiofonice BBC, în 2009.

Piesa se adresează celor care au trăit o vreme sub semnul secerei și a ciocanului, dar și celor care nu au trăit în perioada comunismului, sau erau prea tineri să își amintească despre acea perioadă.

Teatrul independent Studio Act pregătește și o a treia premieră anul acesta, despre care nu s-au dezvăluit foarte multe, doar că va fi un spectacol bilingv. Noi le urăm mult succes!

Pentru cei interesați, rezervările se pot face pe pagina evenimentului: Premieră / „Vă plac bananele, tovarăși?” / 16 iunie 2017, sau la telefon: 0771438892.