de |

În curând va concerta la Oradea trupa Implant pentru Refuz, mai exact în data de 9 decembrie, moment în care formația își va lansa noul album: ACUSTIC (LIVE@UNIRII5).

Drept urmare, vă propunem un scurt interviu prin intermediul căruia să ne apropiem mai mult de ceea ce înseamnă Implant pentru Refuz
Un scurt „zbor sub radar” alături de Implant pentru Refuz

 • Citisem într-un interviu oferit pentru www.rockstadt.ro faptul că: „(r)evoluția e necesară zilnic, în tot ceea ce facem”. Cum vedeți voi manifestată această (r)evoluție în noul vostru album, ACUSTIC (UNIRII5)?

Zilnic trebuie să experimentăm, să nu mergem pe căi deja bătătorite. A cânta acustic cu o trupă bazată în special pe „distors” este o provocare atât pentru noi ca muzicieni, cât și pentru fanii noștri.

 • Se observă în versurile voastre un mesaj social, de revoltă, dar și de introspecție, arătând o latură mai sensibilă a trupei. Care ar fi mesajul cel mai important, dacă i-am putea zice așa, pe care ați vrea să îl transmiteți prin intermediul muzicii realizate de Implant pentru Refuz?

Credem ca mesajele Implant pentru Refuz, indiferent de natura lor, sunt menite să trezeasca sentimente. Atât piesele ce au un puternic mesaj social, cât și cele orientate înspre interior au același scop, crearea unui motiv de reflecție.

 • Cum vedeți voi drumul parcurs de un om care iubește muzica underground, de exemplu, drumul străbătut de la a asculta muzică, de la a te inspira din ea, până la a pune în practică ideile sau mesajul transmis, indiferent dacă e vorba de a acționa în plan concret, în exterior, sau în plan interior?

Drumul parcurs de un iubitor de muzică underground este plin de suișuri și coborâșuri. După cum spunea un bun prieten de-al nostru, este un continuu zbor sub radar care necesită multă răbdare și dedicație. Muzica nu e singura sursă de insipație, ea merge mână în mână cu alte manifestări artistice underground: literatură, teatru, arte vizuale ect.

 • Dacă ar fi să ne spuneți un lucru care vă definește ca și trupă, care ar fi acela?

Încăpățânarea de a rămâne pe piață de mai bine de 21 de ani și de a încerca noi metode de exprimare.

Un scurt „zbor sub radar” alături de Implant pentru Refuz

 • Ce planuri de viitor aveți?

Avem foarte multe planuri, idei noi pe care de abia așteptăm să le punem în practică și pe care ne-am învățat să nu le dezvăluim înainte de timp. Preferăm să le lăsăm la nivel de surpriză.

 • Veți concerta în curând la Oradea. Ați vrea să le transmiteți vreun mesaj orădenilor (dar nu numai) care vă ascultă?

Suntem nerăbdători să ne întâlnim cu publicul din Oradea, ne vedem vineri la concert.

 • Iar, pentru final, dacă ar veni la voi o persoană/o trupă recent intrată în lumea muzicii underground și vi-ar cere un sfat pentru începutul carierei muzicale, ce i-ați/le-ați spune?

Să nu se oprească din a experimenta. Aste e frumusețea undergroundului, e o lume deschisă și lipsită de constrângeri.

Un scurt „zbor sub radar” alături de Implant pentru Refuz

Fotografii preluate de AICI.

Iată că acest interviu a luat sfârșit. Probabil că majoritatea dintre noi suntem de acord cu faptul că rezultatul creației artistului va fi, nu în ultimul rând, elementul care se va apropia de sufletul privitorului, ascultătorului… Și, după cum este precizat și în interviu, mesajul care va trezi sentimente. Haideți așadar în 9 decembrie, în Urban Place, să experimentăm, să înțelegem și, după caz, să simțim mesajul marca Implant pentru Refuz.

Concert Implant pentru Refuz

Implant pentru Refuz înseamnă:

 • Octavian „Vita” Horvath – voce
 • Valentin „Freaky” Popescu – chitară voce
 • Răzvan „Meshu” Nicov – chitară
 • Czifrak „Pista” Ștefan – bas
 • Alexandru Hera – tobe

Biletele s-au pus în vânzare la bar, în Urban Place. Pentru informații sunați la 0770 133 583. Prețul unui bilet este de 20 lei. Evenimentul este organizat de LB Shows