Ultimele zile de FITO | 29 – 30 septembrie 2018

de |

Ultimele zile de FITO | 29 – 30 septembrie 2018

 

Festivalul Internațional de Teatru Oradea se apropie încet, încet de final. Mai sunt doar două zile în care ne vom putea bucura de evenimentele propuse de Teatrul Regina Maria în cadrul festivalului.

Sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 15:00, vă invităm la spectacolul-lectură „SUB-SOUL”, text și regie de Crista Bilciu, în care protagoniști vor fi actorii Petre Ghimbășan și Emil Sauciuc. Textul este câștigătorul „Concursului de creație dramatică dedicat piesei scurte”, ediția 2017, concurs care face parte din Festivalul de Teatru Scurt.

De la ora 17:00, la Sala Florica Ungur, Teatrul Național Târgu Mureș – Compania „Liviu Rebreanu” ne invită să vizionăm piesa care l-a consacrat pe David Mamet, pusă în scenă de regizorul Theodor-Cristian Popescu: „Capu’ de bizon”. Spectacolul face parte din secțiune concurs-Festivalul de Teatru Scurt și se joacă cu casa închisă.

De la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului, ne vom reîntâlni cu câțiva dintre actorii Teatrului Municipal Baia Mare, care ne propun un spectacol zguduitor: „Dragă doamnă profesoară”, de Ludmila Razumovskaya, regia Andrei Măjeri. Cu „Dragă doamnă profesoară” se încheie șirul spectacolelor care fac parte din secțiunea concurs – Festivalul de Teatru Scurt.

De la ora 21:30, pe scena mobilă în Piața Regele Ferdinand I, Teatrul de Stat Constanța propune un spectacol interactiv și muzical, construit din cinci piese ale lui Aristofan, supranumit „părintele comediei” sau „prinţul comediei antice”: „Eutopia”, regia Yannis Margaritis.

Ziua de 30 septembrie începe cu o lansare de carte. De la ora 16:00, la Teatrul Arcadia, dramaturgul Mihai Ignat ne va prezenta cel mai nou volum de teatru al său: „Ei sunt printre noi (cartea monologurilor)”. După lansare, de la ora 17:00, vă invităm la spectacolul lectură „Hallo Switzerland!”, de Laurențiu Budău, în regia lui Alexandru Rusu.

La Sala Mare a Teatrului, de la ora 18:00, Teatrul Național Târgu Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”, deschide un proces la care fiecare dintre noi vom fi jurați: „Teroare”, de Ferdinand von Schirach, regia Bobi Pricop.

De la ora 19:30, tot la Sala Mare a Teatrului se vor decerna cele cinci premii ale celei de-a XXIV-a ediție a Festivalului de Teatru Scurt și premiul „Concursului de creație dramatică dedicat piesei scurte”.

După decernarea premiilor, de la ora 21:00, încheiem ediția a VI-a a Festivalului Internațional de Teatru Oradea cu multă voie bună, pe ritmuri și triluri comice, în stilul lui Ada Milea, care va susține un „Concert’n Oradea”, alături de Bobo Burlăcianu și încă alți doi invitați surpriză.

Festivalul Internațional de Teatru Oradea este organizat de Teatrul Regina Maria, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Fundaţia Culturală FITO şi UNITER.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi: sponsorului oficial Raiffeisen Bank, partenerului oficial Holcim, sponsorilor Club Rotary Oradea, Rotary Club Oradea Art Nouveau, D&C, Mic Mobilier Trans, Lions Club, A’la Chef Catering, S.C. Congips, Farmacia 3, Green Pub, Casa Florilor, Cofetăria Flavours și tuturor partenerilor.

Bilete se pot achiziționa de la Agenţia Teatrului, deschisă în perioada festivalului de luni – vineri între orele 10:00-21:00, sâmbătă între orele 13:00- 19:00 și duminică între orele 10:00-12:00 și 18:00-19:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunați la numărul de telefon: 0372/368.475.

Vă așteptăm cu drag la festival!