Bărbierul din Sevilla pe șcena Teatrului din Oradea

de |

 

Bărbierul din Sevilla pe șcena Teatrului din Oradea

 

Teatrul Regina Maria va fi gazda spectacolului de opera Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, opera bufa în 3 acte. Despre celebritatea titlului nu este cazul sa facem referire, este deajuns doar sa amintim celebra arie a bărbierului Figaro: “Tra-la-la-le-ra, tra-la-la-la….Figaro su, Figaro giu”, sau aria Rosinei: “Una voce poco fa”, sau “Aria Calomniei”, a lui Don Basilio, sau “Buona sera mio signore” din celebrul cvintet.

 

Distribuție de excepție

Pentru rolul bărbierului Figaro a fost invitat baritonul Fernando Araujo, profesor universitar la prestigioasa Academie “Mozarteum” din Salzburg. El a interpretat acest rol în diferite teatre de operă din Italia, Spania, Elveția, Austria și Germania. Cea mai recentă apariție a sa în rolul Figaro, a fost în săptămâna trecuta, în Olanda, la Festivalul Internațional de Opera de la Skive.

Rosina, pupila lui Bartolo, va fi interpretata de soprana de coloratura Cristina Simionescu de la Opera Națională Romană din Iași, una dintre cele mai bune interprete din țară a acestui rol.

În rolul Contelui Almaviva, îl avem pe tenorul Mihai Irimia de la Opera Romana din Brașov, tenor liric invitat în toate teatrele de opera din țară.

Bartolo și Basilio, vor fi basii Ioan Vrasmas și Marius Chiorean, care au cântat împreuna acest titlu de zeci de ori pe scena Operei Naționale Romane din Cluj-Napoca.

 

Orchestra și Corul

Soliștii vor fi acompaniați de Orchestra și Corul “Opera Vox”, iar la pupitrul dirijoral se va afla Prof.Univ.Dr. Leonard Dumitriu de la Universitatea Națională de Arte “George Enescu”.

Regia și scenografia poarta semnătura Ligiei Ghilea, lector universitar doctor la Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.