Trupa de rock alternativ Melting Dice – interviu

de |

Trupa de rock alternativ Melting Dice – interviu

Joia aceasta, 19 aprilie, începând cu ora 19:00, Moszkva Cafe va găzdui două concerte: Melting Dice și The Case ajung la Oradea! Până atunci, vă invităm să intrați în atmosferă cu un interviu acordat de trupa Melting Dice!

1. Cum a luat naștere trupa voastră?
Trupa s-a format în 2014, pe scheletul unei foste trupe în care activau Flavius (chitară) și Sorin (tobe). Proiectul precedent destrămându-se, băieții căutau să înceapă un proiect nou, atât ca sound cât și ca formulă. Bogdan (chitară și voce) s-a alăturat celor doi și trupa s-a hotărât să încerce ceva zona de rock alternative. La scurt timp formula s-a întregit cu Dani (bas).

2. De ce tocmai „Melting Dice”? Ce semnifică numele formației?
Numele s-a născut în urma unui process de rebranding al trupei la început de 2016, inițial trupa numindu-se Poșta Mare. Este un nume care ne reprezintă atât pe noi cât și modul în care scriem muzica noastră.

3. Anul trecut ați lansat primul album, „Cord Cablu Creier”. Ce înseamnă acest album pentru voi? De unde vine titlul?

Înseamnă asumarea a tot ce am făcut până atunci, asumarea rolului de muzicieni, înseamnă un prim pas fără de care nu ai cum să mergi mai departe. Titlul exprimă firul roșu care leagă cele zece melodii, tema ce se regăsește pe întregul album și anume lupta internă dintre pasiune și rațiune, o luptă pe care o ducem în fiecare zi.

4. Ne-ați putea povesti un moment special din existența voastră, ca trupă?
Cred că apariția primului album este cel mai important lucru ce ni s-a întâmplat până acum. Știam piesele, le cântasem și ascultasem de nenumărate ori, însă, când am primit CD-urile de la producție ne-am pus să le ascultăm de parcă ar fi fost prima dată. Un moment special este atunci când cântăm pentru prima data într-un oraș, exact ceea ce urmează să experimentăm în 19 aprilie la Oradea.

5. La ce proiecte lucrați în prezent?

Urmează să lansăm săptămâna aceasta videoclip la cel de-al treilea single de pe primul album, la piesa Scrisoare. Am început deja lucrul la cel de-al doilea album, urmând ca în luna iulie să intrăm în studio pentru o primă sesiune de înregistrări. Până atunci urmează o serie de aproximativ zece concerte în aproape toate marile orașe din țară.

6. Care este sursa voastră de inspirație?
Cam tot ceea ce ni se întâmplă, simple întâmplări sau întâlniri. În muzică orice poate declanșa o idee, o stare care mai apoi să devină melodie.

7. Aveți vreo melodie „de suflet”?
Nu o să recunoaștem asta niciodată în mod public, însă cred că fiecare dintre noi avem unele preferințe.

8. Ne-ați putea spune câte ceva despre videoclipurile voastre? Câte aveți până acum?
Avem două videoclipuri deja lansate, la piesele Inert și Nu călcați pe soare, iar în 21 aprilie lansăm cel de-al treilea videoclip la piesa Scrisoare. Toate videoclipurile au fost făcute cu echipa Naiagram. Ne propunem ca în toamna lui 2018 să venim cu un prim videoclip al unei piese de pe viitorul album.

Le mulțumim celor de la Melting Dice pentru interviul acordat și așteptăm cu nerăbdare concertul trupelor!

Interviu realizat de Betty Halasz.