de |

Clădirile din centrul istoric se bucură de tratament special, de altfel, binemeritat. Tot mai multe fațade sunt rearanjate, restaurate, reîmprospătate…

În cadrul ședinței Consiliului Local din data de 26 ianuarie 2017, au fost aprobate proiectele care vizează reabilitarea fațadelor a trei clădiri din centrul istoric:

  • Două clădiri situate la intrarea pe partea pietonală a străzii Republicii: strada Iosif Vulcan, numărul 2 (Casa Kolozsvary), respectiv strada Iosif Vulcan, numărul 4-6.

Palatul_Kolozsvari_Oradea_Bihor_Alexandru_Ion

 

  • Clădirea de pe strada Republicii, numărul 31, imobilul aflat vizavi cu Serviciul de Evidență a Populației.

trei_cladiri_din_centrul_istoric_vor_fi_restaurate

Sursă foto AICI

„Toate cele trei clădiri vor fi reabilitate în cadrul Programului multianual pentru reabilitarea clădirilor cu valoare istorică situate în „Ansamblul urban – Centrul istoric Oradea”. Deoarece acestea nu sunt clădiri monument, Primăria Oradea acordă proprietarilor un împrumut de 50% din valoarea lucrărilor, credit care va putea fi rambursat fără dobândă în următorii 5 ani. În cazul imobilului situat pe strada Republicii nr. 31, valoarea estimată a investiției este de 479.442,00 lei fără TVA, pentru imobilul de pe str. I. Vulcan nr. 4-6 valoarea estimată a investiției este de 277.883,17 lei, fără TVA, iar pentru imobilul situat pe str. I. Vulcan nr. 2 valoarea estimată a investiției este de 368.777,67 lei, fără TVA. Valoarea cumulată a reabilitării celor trei clădiri se ridică la aproximativ 250.000 de euro” – sursă text AICI.

Vezi mai multe informații AICI