Teatrul Regina Maria va găzdui spectacolul de operă Nabucco, de Giuseppe Verdi

de |

Teatrul Regina Maria va găzdui spectacolul de operă Nabucco, de Giuseppe Verdi.

Asociația Culturala Opera Vox din Cluj-Napoca în colaborare cu Festivalul International Teatro D’opera Italiana, vor pune în scenă la Oradea, spectacolul de operă Nabucco de Giuseppe Verdi. Spectacolul va avea loc în data de 16.04.2018 la Teatrul Regina Maria, începând cu ora 19:00.

Star-baritonul Italian ALFIO GRASSO în rolul principal! Soprana STEFANIA SPAGGIARI de la Arenele din Verona la Teatrul Regina Maria!

Va fi o montare integrală a operei, cu orchestra, cor, ansamblu de balet, soliști din țara și din străinătate. În rolurile principale sunt distribuiți soliști italieni care au cântat și cântă în teatre precum: Arenele din Verona, Teatrul de Opera din Roma sau Teatrul Real din Madrid.

Conducerea muzicală și regia spectacolului vor fi asigurate de doi universitari de la Iași și Cluj-Napoca.

Dirijorul spectacolului va fi profesorul universitar doctor Leonard Dumitriu de la Universitatea de Arte GEORGE ENESCU din Iași. Acesta are o experiență ca dirijor de operă de peste 28 de ani. Montarea scenică va fi asigurată de lector universitar doctor Ligia Ghilea de la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Orchestra, corul și ansamblul de balet vin de la Cluj-Napoca.

La succesul spectacolului vor contribui Corul Orchestra și Ansamblul de Balet Opera Vox, formate din cei mai valoroși artiști de la Opera Maghiara din Cluj-Napoca, Opera Română din Cluj-Napoca și Filarmonica Transilvania.

Biletele au fost puse deja în vânzare la casieria teatrului.

Nabucco este o operă compusă de Giuseppe Verdi în 1841 pe un libret de Temistocle Solera. Premiera a avut loc la Teatro alla Scala („Scala”) din Milano la 9 martie 1842. Nabucco este prescurtarea numelui regelui asirian al Babilonului Nabucodonosor al doilea (în original: Nebucadnețar), care a trăit și domnit în jurul anului 600 î.Hr.