Teatrul Regina Maria la Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova

de |

Teatrul Regina Maria la Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova

Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria s-a întors de curând de la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de teatru din țară: Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediție. Trupa Teatrului Regina Maria a participat cu spectacolul „În inima nopții – Episodul Macbeth”. Scenariu după William Shakespeare de Gavriil Pinte, cu inserții din George Banu și Monique Borie, în regia lui Gavriil Pinte.

Spectacolul trupei orădene s-a jucat vineri, 27 aprilie, pe scena mobilă amplasată în Piața Mihai Viteazul, și a înregistrat un real succes. Spectatorii au fost prezenți în număr mare. Cei care nu au mai avut locuri pe gradene au urmărit spectacolul cu același entuziasm din jurul scenei. Aplauzele necontenite au răsplătit actorii la finalul reprezentației.

De asemenea, la spectacol au fost prezenți un număr impresionat de critici și personalități teatrale – dintre care îi amintim pe Maria Zărnescu, Octavian Saiu, Mircea Morariu, Mariana Ciolan, Ludmila Patlanjoglu, Ion Parhon, Emil Boroghină – invitați din străinătate, regizori și membrii ai trupelor participante și invitați speciali ai festivalului. A fost prezent și marele teatrolog George Banu. Acesta a colaborat cu regizorul Gavriil Pinte la realizarea scenariului „În inima nopții – Episodul Macbeth”. Reacția lor a fost una pozitivă, aplaudând și felicitând echipa pentru realizarea proiectului.

Nu este prima participare a Teatrului Regina Maria la festivalul craiovean, care se bucură de renume mondial. La ediția a X-a trupa din Oradea a participat cu spectacolul „În inima nopții – Episodul Lear”. Acesta s-a bucurat la rândul său de succes. Iar, ca un început de tradiție, ambele spectacole, atât „Episodul Lear”, cât și „Episodul Macbeth”, au avut premiera în cadrul acestui festival.