Teatru de păpuși… pentru adulți

de |

Teatru de păpuși… pentru adulți

Visul unei nopți de vară, de William Shakespeare. O piesă pe care îmi doream de ceva vreme să o văd. Cum era și normal, m-am bucurat să aflu că va fi jucată în cadrul Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia. Mai exact, sâmbătă, 17 iunie de la ora 18:00. În Sala Arcadia.

teatru de papusi

Fără să o dăm în snobism, teatrul va rămâne întotdeauna arta mea preferată. Varianta clasică (știu, sunt conservatoare), cu actorii care interpretează personajele. Așa că, în mod natural, am fost puțin reticentă în a viziona o piesă de teatru de păpuși… pentru adulți. Serios, ar trebui să ma prefac cumva, că nu știu cine vorbește din spatele păpușilor?

Ei bine, nu. Nu a trebuit să ma prefac. Nici să zâmbesc de complezență (cum mă temeam eu), și nici să aplaud doar cu gândul la plecare. De fapt, cele 60 de minute ale piesei jucată de păpușile și actorii de la Teatrul de Animație „Țăndărică”, din București, au fost fantastice.

Povestea celor patru îndrăgostiți, se împletește cu alte două fire narative. Primul dintre acestea are ca participanți un grup de actori amatori, dacă e permisă exprimarea, având în vedere lipsa talentului a celor implicați. Cel de-al doilea fir, aduce pe scenă lumea zânelor. Aici Oberon, regele zânelor, se ceartă cu Titania, regina zânelor. Disputa celor doi are repercusiuni și asupra tinerilor amorezi, și asupra „actorilor”.

Situațiile sunt pline de culoare și replicile cu substraturi. Una dintre cele mai cunoscute piese scrise de Shakespeare, are motivul central iubirea. Și oricât de clișeu ar părea, e reconfortantă concluzia că dragostea învinge tot.

Umor din plin, talent cu grămada, și senzația de evadare din real, pe care orice piesă bună de teatru ți-o oferă. Acestea au fost dovada că prejudecățile mele au fost neîntemeiate. Păpușile au prins viață în mâinile și cu ajutorul vocilor actorilor: Mihai Dumitrescu, Andreea Ionescu, Simina Constantin, Roxana Vișan, Cristina Țane, Robert Trifan, Florin Mititelu, Leonard Dodan.

La final, sala a aplaudat pe merit, minute în șir. Mai vrem teatru de păpuși pentru adulți!

Sursă poze aici.

Programul Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia îl găsiți aici.