Târg de știință pentru elevi, la Biblioteca Județeană

de |

Târg de știință pentru elevi, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai’’ Oradea în parteneriat cu Fundația Progress și Fundația Comunitară Oradea, organizează  un Târg de știință pentru elevi cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani. Acesta va avea loc în  în data de 24 mai 2018, începând cu ora 12:00, în holul expozițional al bibliotecii. Târgul se desfășoară  în cadrul proiectului Code Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice.

Inițiativa de coding și educație STEM se adresează cu precădere copiilor de 10-14 ani din mediul rural și urban mic. Se desfășoară în prezent în 61 de cluburi reunind la activități săptămânale peste 600 de elevi. Elevii sunt din județele: Argeș, Bihor, Gorj, Neamț, Sălaj, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

Târgul de știință își propune să trezească interesul elevilor pentru științe. De asemenea, să dezvolte competențele de comunicare și colaborare ale elevilor, să stimuleze creativitatea și inventivitatea acestora.

Un proiect de știință poate fi: un experiment, o demonstrație, un efort de cercetare, o colecție de obiecte sau instrumente ce au legătură cu știința. Proiectele vor fi prezentate și premiate de un juriu stabilit de organizatori.
Înscrierile se pot face la adresa [email protected].

Pentru alte informații sunați la numărul de telefon 0359800363 sau 0747194346.

Nu uitați să precizați: denumirea proiectului, nume participanți, vârstă participanți, clubul/școala/organizația, descrierea proiectului (despre ce este vorba în proiect), aproximativ 200 cuvinte, date de contact (e-mail, telefon).