Tânăr orădean, vicecampion național la bachata

de |

Tânăr orădean, vicecampion național la bachata.

Întotdeauna ne bucurăm să descoperim în concetățenii noștri, mai ales în cei tineri, oameni pasionați de ceea ce fac. Acesta este și cazul lui Remus Tegzeș, care alături de partenera lui Antonella Mignogna, a obținut locul 2 pentru dansul bachata, la Campionatul Național de Salsa și Bachata. Campionatul a avut loc în data de 5 mai, 2017, în Brașov. Remus are 16 ani și este elev în clasa a IX-a în cadrul Liceului Teoretic German ”Friedrich Schiller”. Acesta a acordat și un interviu pentru Ghid Local Oradea, unde ne vorbește despre dragostea lui față de dans.

Cum ai descoperit dansul?

  • În vara anului 2016 a avut loc un festival, unde premiul pus în joc era un voucher cu ajutorul căruia puteai participa la un curs de dans. Acest voucher a fost câștigat de o prietenă, pe care mi l-a dăruit mie. Cursul de dans începea din septembrie. Deși inițial nu eram entuziasmat de idee, părinții și prietenii m-au convins să merg. Mi-a plăcut atât de mult, încât am rămas și la cursul de după.

Cum împaci dansul cu rutina ta zilnică?

  • Antrenamentele le fac cu plăcere, indiferent de starea de oboseală. Programul meu este încărcat, mai ales până când intrăm în vacanță. Chiar dacă trebuie să ma trezesc a doua zi devreme, după antrenament, repet acasă ore întregi unele mișcări sau dansuri până când sunt mulțumit de cum au ieșit.

Pe lângă cursurile de dans, mai înveți și altfel noi mișcări?

  • Am învățat cel mai mult alături de antrenorul meu de dans, Cristian Jurcuț. Pentru a îmi perfecționa anumiți pași sau mișcări, acasă urmăresc tutoriale video și coregrafii de la diferiți dansatori. Le repet până când reușesc să le fac și eu, și le pun în practică la serile de dans din weekend.

Povestește-ne puțin despre campionat.
  • Cu o lună înainte de campionat, am participat la un eveniment care s-a defășurat într-un local din Oradea. Am fost invitați, împreună cu cei de la cursul de dans să participăm și noi, și desigur să dansăm. După acel eveniment, antrenorul mi-a propus să particip la Campionatul Național de Salsa și Bachata, care urma să fie peste o lună. Împreună cu partenera mea, ne-am pregătit intens pentru acest concurs, care a avut loc în Brașov. Au fost peste 500 de participanți, pentru diferite categorii de dansuri, iar asta m-a făcut să am puține emoții. Inițial, scopul era să ajungem măcar în semifinale. Din fericire, am luat locul 2 în finală, pentru bachata. Pentru dansul de salsa am obținut locul 4.

Deși activezi de puțin timp în acest domeniu, observ că ești foarte pasionat. În cadrul căror altor concursuri ai mai participat?

  • Am participat și Cupa Feeling Oradea, unde la categoria intermediari spre avansați- bachata, am luat locul 1. La categoria avansați la salsa, am obținut locul 4. Momentan, sezonul competițiilor s-a încheiat, dar cu siguranță voi participa și la alte competiții viitoare.

Care sunt planurile de viitor în ce privește dansul?
  • Cred că am descoperit ce mi se potrivește cel mai bine, și nu am de gând să renunț la asta. Știu că sunt mulți oameni care trec prin viață fără să aibă ocazia să facă ce li se potrivește sau ce le place cel mai mult. Acum că știu care e pasiunea mea, nu aș putea să renunț la dans. Visul meu este să fiu și eu antrenor și poate chiar să am școala mea de dans.

Mulțumim, Remus, pentru interviul acordat și felicitări pentru rezultate!

Îi urăm mult succes tânărului dansator căruia îi strălucesc ochii atunci când ne vorbește despre pasiunea lui: dansul.

Video cu dansul câștigător:

Locul 1 Bachata BRAVO!!!!!!!!!!!!! Anto orgullo es poco te adoro?????Antonella Mignogna

Posted by Melisa Salerno on Saturday, May 20, 2017