Swimathon Oradea- strângere de fonduri

de |

Swimathon Oradea- strângere de fonduri

Ediția din acest an a evenimentului de strângere de fonduri, Swimathon Oradea, din 27 mai, a avut 22 de cauze înscrise în concurs. Au participat 333 înotători, cu peste 1000 de susținători și 49 de companii din județul Bihor care au fost implicate în această acțiune.

În fiecare an, cei care au susținut diferite cauze, au crescut la număr, odată cu sumele donate. De exemplu, în anul 2016 au fost strânse fonduri în valoare de 152.601 lei. În 2017 suma a depășit 183.000 lei.  Această sumă s-a materializat fie în bani, fie în produse. Donațiile au provenit din sponsorizări din partea companiilor și donații individuale

Pentru ca toate cauze să aibă ocazia de a își îndeplini target-ul, campania de strângere de fonduri a rămas deschisă până în data de 27 iunie, 2017. Lista de cauze poate fi verificată aici http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiecte/.

Citește întregul comunicat de presă apăsând aici.

Cele mai susținute proiecte au fost: ,,Povești nespuse II”, al Asociației Down Oradea şi ,,Să creștem frumos!”, al Centrului de plasament nr. 2 Oradea. Au urmat:  ,,Fondul de burse” și ,,Fondul Științescu” ale Fundației Comunitare Oradea. Printre cauzele cu multă susținere s-a numărat și ,,Centrul de recuperare neuromotorie pentru copii ”Sfântul Nectarie”, al Fundației Mihai Neșu. Fundația ,,Copii epileptici ajutați – adulți viitori sănătoși”, al Centrului de Epilepsie și Monitorizare EEG Oradea, s-a situat tot în topul cauzelor susținute.

Cei care doresc să contribuie pentru una din cele 22 de cauze înscrise în această campanie, o pot face până în data de 27 iunie.