Sunt fotograf și am un nume: Raul Pașcalău

de |

Sunt fotograf și am un nume: Raul Pașcalău.

Elev în clasa a X-a, la profilul matematică-informatică intensiv informatică, la Colegiul Național Mihai Eminescu, Raul Pașcalău a ales să ne vorbească despre pasiunea sa: fotografia.

Această pasiune a început de la o vârstă fragedă, când părinții lui Raul aveau un aparat pe film. Văzându-și fotografiile de familie, de pe când era mic, lui Raul i s-a părut interesantă ideea de a imortaliza momentele. Primul să aparat foto a fost un Sony.

Pe la vârsta de 10 – 11 ani, Raul a început să își însoțească părinții în călătorii, prin străinătate. Voia amintiri de peste tot, încerca să capteze orice. Prietenii îi admirau fotografiile, încă de pe atunci.

La împlinirea vârstei de 15 ani, Raul a primit primul DSLR. A fost impresionat de performanțele noului său aparat și își dorea să exploreze tot ce poate face acesta.

Raul mărturisește că dintotdeauna a fost atras de detalii; „detaliile fac diferența”, ne spune el. Prin fotografie, Raul ne încurajează să vedem frumosul în orice. Este pasionat de elementele de arhitectură și de natură, dar pe lângă acestea, este atras și de apus, răsărit, valuri sau fenomenul de reflexie.

Când vine vorba de a fotografia oamenii, Raul are o preferință pentru portrete. Susține că astfel poate să pună mai mult accent pe detalii, pe trăsăturile oamenilor.

Pe când era mic, Raul a început să se uite pe Youtube la tutoriale despre Photoshop. Era impresionat de câte pot face oamenii cu acest program, așa că s-a hotărât să încerce și el.

Pe lângă fotografie, Raul are și alte pasiuni: a practicat dansul sportiv, timp de 10 ani. În prezent, practică pictura și design-ul vestimentar, urmând un curs la Școala de Arte Francisc Hubic.

În viitor, Raul vrea să studieze informatica sau web design-ul, la Cluj, iar după, design-ul vestimentar, tot la Cluj. Visează să ajungă la Milano într-o zi, în cadrul proiectului Erasmus. Este hotărât ca, pe lângă cariera pe care și-o va alege, să practice și fotografia.

Urmărește fotografi pe Pinterest și pe Instagram, prelunând idei de la ei, dar adăugând și elemente proprii, originale. Astfel că, Raul se consideră un fotograf autodidact.

În ultima vreme, Raul a fost atras de dubla expunere în fotografie. Acest efect constă în suprapunerea a două poze și a apărut la camerele pe film. La camerele pe film, nu trebuie să se mute cadrul la fiecare poză, iar astfel va apărea efectul de dublă sau multiplă expunere.

În prezent, Raul este impresionat de munca fotografului Neil Krug. Îi descrie fotografiile ca fiind atipice, uneori abstracte; folosește foarte mult camera pe film și dubla sau multipla expunere.

Pe lângă imortalizarea momentului, Raul vede frumosul în fotografie. Susține faptul că suntem în corelație cu natura.

Acestea sunt doar câteva dintre detaliile referitoare la munca lui Raul. Pentru a-i vedea mai multe lucrarări, vă invităm să îi urmăriți noua pagină de Facebook https://www.facebook.com/rottencherryph/.