de |

Manci Dan Cătălin Traian – un student perseverent al Facultății de Științe, specializarea Fizică Medicală, care nu are doar o înclinație înspre științele exacte, ci și o puternică pasiune pentru arte și frumos, dedicându-și o bună parte din timpul liber fotografiei.

Tânărul în vârstă de 18 ani se autodescrie drept o persoană ambițioasă, căreia îi place mereu să accepte provocările și să privească întotdeauna viața cu un zâmbet pe buze, având un simț al umorului bine dezvoltat.

Sunt fotograf și am un nume: Manci Dan Cătălin Traian

Pasiunea pentru fotografie și-a descoperit-o încă de mic copil când, pe la vârsta de șapte – opt ani, a primit cadou un aparat de fotografiat pe care l-a folosit cu mult entuziasm, fotografiind pe oricine îi ieșea în cale. Pe vremea aceea însă, Cătălin mărturisește că nu își putea imagina ce avea să însemne mai târziu fotografia pentru el.

Sunt fotograf și am un nume: Manci Dan Cătălin Traian

Ani mai târziu, dorința de a-și îmbunătății cunoștințele în acest domeniu și, mai ales, de a le pune în practică pe cele dobândite deja, l-a determinat să investească în primul său DSLR. Și-a dezvoltat latura de fotograf pe cont propriu, cu ajutorul internetului și urmând sfaturile altor persoane mai experimentate recunoscând, cu modestie, că încă mai are multe de învățat și că, pe viitor, i-ar face plăcere să urmeze și un curs de fotografiat. Cu toate că în prezent fotografia este doar un hobby, tânărul spune că, privind în perspecitvă, și-ar dori să ajungă să profeseze în acest domeniu.

Sunt fotograf și am un nume: Manci Dan Cătălin Traian

Cătălin percepe fotografiatul drept un fel de super-putere, un har cu ajutorul căruia a dobândit abilitatea de a opri timpul în loc, imortalizând în pozele sale zâmbete, locuri, lucruri efemere. Astfel se poate întoarce iar și iar la aceste fotografii pentru a privi și pentru a-și aminti de momente păstrate acolo, rămase neschimbate. Totodată, fotografia îl ajută să își exprime ideile într-un mod creativ și să se desprindă de lume.

Sunt fotograf și am un nume: Manci Dan Cătălin Traian

Iarna aceasta, studentul s-a înscris drept fotograf voluntar în cadrul Târgului de Crăciun, o experiență utilă și, în același timp, plăcută.

Sunt fotograf și am un nume: Manci Dan Cătălin Traian

Cătălin le transmite novicilor în această artă: „Aș încuraja tinerii pasionați de fotografie să își cumpere un DSLR și să învețe despre fotografie încetul cu încetul. Pot să învețe foarte multe prin intermediul internetului, însă cele învățate astfel trebuie puse și în practică, practica fiind cea mai importantă parte”.

Mai multe poze realizate de către tânărul student pot fi găsite AICI.

Articol scris de Ștefania Buciuman