Sunt fotograf și am un nume: Larisa Cuc

de |

Vă propun ca astăzi să facem cunoștiință cu Larisa G. Cuc, una dintre comorile fotografiei orădene.

Tânăra bihoreană, în vârstă de 22 de ani, ne uimește pe rețelele de socializare cu numeroasele fotografii ce surprind o diversitate de teme și aspecte ale vieții de zi cu zi.

Larisa Cuc

Primul ei aparat de fotografiat, un aparat compact, nu foarte performant, însă numai bun pentru o începătoare, i-a fost cumpărat de părinți, în urmă cu aproximativ șase ani. Atunci a avut loc și prima ei întâlnire cu fotografia, o prietenie ce avea să dureze și să o însoțească ani mai târziu. Prima imagine surprinsă de ea într-o fotografie a fost o simplă mămăruță într-un copac, o creatură măruntă, aparent banală și insignifiantă, care i-a atras însă atenția îndreptată spre detalii.

Larisa Cuc

Mereu și-a comparat propriile poze cu cele ale profesioniștilor, găsite pe internet, fapt ce a determinat-o să progreseze în arta fotografiei, să-și dorească să ajungă tot mai bună, iar fotografiile ei să exprime din ce în ce mai mult viziunea sa asupra vieții. Și-a dat seama că, pentru a realiza poze cu adevărat profesioniste, ar avea nevoie de un aparat performant, astfel că, din economiile și banii munciți pe cont propriu a reușit să-și cumpere un DSLR, aparatul „visurilor ei“, asemănător cu cel al unei prietene bune pe care îl mai împrumutase anterior.

Larisa Cuc

Inițal, fotografia era doar un hobby. Însă, astăzi, Larisa reușește să aibă un venit periodic, dedicându-și câteva ore pe zi acestei pasiuni. Cel mai mult îi face plăcere să surprindă în pozele sale fie peisaje, fie portrete, întipărind trăirile oamenilor și reacțiile acestora. Precum mărturisește însăși fotografa, „mă captivează frumusețea chipurilor lor și de aici și pasiunea pentru a imortaliza oamenii pe care îi întâlnesc“.

În prezent, Larisa urmează un masterat în domeniul Managementului și Planificării Turismului, după ce a absolvit de curând Facultatea de Geografie, Turism și Sport.

Larisa Cuc

Cu toate că o așteaptă un drum lung în față, fotografa este determinată să își urmeze în continuare pasiunea, în paralel cu o posibilă viitoare carieră în domeniul turismului și să nu își abandoneze aparatul foto, un prieten atât de bun pe parcursul ultimilor ani.

P.S. Știați că Larisa Cuc a fost câștigătoarea premiului I la concursul organizat de echipa Ghid Local Oradea, „Fotograf în orașul Oradea”?

Fotograf și am un nume: Larisa Cuc

Fotografii realizate de Larisa G. Cuc.