de |

Larisa Birta – un nume cunoscut pentru numeroasele imagini captate, prin intermediul cărora imortalizează tot ceea ce îi atrage atenția, exprimându-și astfel viziunea sa asupra lumii.

Sunt fotograf și am un nume: Larisa Birta

Larisa, în vârstă de 34 de ani, se identifică drept o fire visătoare, perfecționistă și încăpățânată.

Este unul dintre coordonatorii campaniilor de promovare turistică din cadrul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR) și se ocupă de promovarea diferitelor evenimente publice, precum: Toamna Orădeană sau Zilele Cetății Oradea.

Fotografia a intrat în viața ei drept un mijloc de relaxare și o metodă de a aduce un zâmbet pe buzele oamenilor care îi privesc arta sau care sunt surprinși în pozele sale. Întâmplarea face că, în 2013, Larisa a primit în dar un aparat de fotografiat care a fost dat uitării timp de aproape un an. Într-o zi, însă, tânăra și-a amintit de el. De atunci a devenit „cel mai bun mod de a-și petrece timpul”.

Sunt fotograf și am un nume: Larisa Birta

Mai târziu a investit într-un DSLR – aparat care a ajutat-o să imortalizeze exact ceea ce își compunea în imaginație.

Când a pătruns în această lume nouă pentru prima data, Larisei îi plăcea să realizeze fotografii de concept, să dea viață unor povești cu diverse personaje și decoruri.

Sunt fotograf și am un nume: Larisa Birta

Pentru a învăța mai multe, Larisa a urmat un curs de inițiere în fotografie la Clubul Nufărul, însă mărturisește că le este foarte recunoscătoare în special oamenilor care, ulterior, au avut răbdarea și bunăvoința de a-i transmite multe dintre cunoștințele necesare în acest domeniu, lăsând-o să experimenteze, de multe ori, cu aparatele acestora.

Astăzi, Larisei îi place ca fotografiile sale să surprindă adevărata natură umană și situații cât mai naturale…

Sunt fotograf și am un nume: Larisa Birta

… însă de curând a fost atrasă și de fotografia culinară.

Sunt fotograf și am un nume: Larisa Birta

Larisa se consideră norocoasă. Cu ajutorul locului său de muncă iese foarte des la fotografiat, promovând astfel orașul Oradea și diversele evenimente care au loc aici.

Sunt fotograf și am un nume: Larisa Birta

Cele mai plăcute amintiri ale sale legate de fotografiat sunt momentele petrecute alături de alți oameni interesați de diversele arte vizuale, oameni cu care a reușit să-și împartă timpul făcând, împreună, același lucru, colaborând. În aceste momente speciale, Larisa spune că timpul parcă zboară și „nici nu îți dai seama când se face noapte”.

Cu toate că uneori fotografia îi aduce și unele beneficii financiare, această artă rămâne pentru ea o pasiune, un hobby practicat din plăcere.

Larisa le transmite novicilor în această artă să fie foarte atenți la setările aparatului pe care îl utilizează. Acestea pot fi de ajutor sau să îi încurce foarte mult.

Sunt fotograf și am un nume: Larisa Birta

Mai multe informații și fotografii realizate de Larisa Birta se pot găsi la următoarele adrese:

Articol scris de Ștefania Buciuman