Sunt fotograf și am un nume: Darius Pavel

de |

Darius Pavel – un nume pe care l-ați văzut poate, mulți dintre voi, inscripiționat pe numeroase fotografii care v-au captivat privirea pe rețelele de socializare sau pe unele dintre site-urile orădene.

Să pătrundem astăzi, tocmai de ziua sa de naștere, în spatele acestor fotografii, descoperind povestea celui care le-a realizat.

Fotograf și am un nume: Darius Pavel

Tânărul, masterand al Facultății de Științe Economice, regăsește în fotografie un mijloc de a imortaliza prezentul, de a întipări frumusețea locurilor de aici și acum înainte ca timpul să-și lase amprenta: „E ceva ce rezistă în timp. Peste ani și ani. Oamenii se schimbă, locurile se schimbă, dar o poză nu”.

Fotograf și am un nume: Darius Pavel

Încă din copilărie, Darius a fost fascinat de fotografiile altora, impresionat de efectul unor simple poze asupra oamenilor, asupra sa și, mai ales, a fost captivat de locuile cărora, ani mai târziu, le va dedica timpul său pentru a le fotografia. Atunci i-a lipsit curajul de a investi timp, bani și dedicare în acest posibil hobby, fiind neîncrezător în propriile forțe și în sorții de izbândă însă, în urmă cu aproximativ un an și jumătate, s-a hotărât să facă din fotografie mai mult decât o artă privită obiectiv din afară, transformând-o într-o pasiune personală, o modalitate de exprimare și de conservare a realității.

Fotograf și am un nume: Darius Pavel

Cel mai mult, lui Darius îi place să surprindă peisaje din natură și peisaje urbane, însă reușește, fără probleme, să exceleze și în cazul portretelor.

Prima poză care i-a fost postată pe un site, Oradea în imagini, a fost o captare a primei ninsori de anul trecut, în centrul orașului, ninsoare care a scos în străzi nu doar copiii entuziasmați sau cuplurile de îndrăgostiți, ci și fotografi de toate vârstele dornici să eternizeze momentul într-o imagine expresivă.

Fotograf și am un nume: Darius Pavel

Primul DSLR și l-a achiziționat recent, curios fiind cum ar ieși pozele sale cu un aparat performant și, de asemena, să progreseze în această artă. Darius nu a urmat nici un curs de fotografie, nici de specialitate, nici de amatori, fiind întru totul autodidact, găsind răspunsurile la întrebările sale pe diverse site-uri sau forumuri menite să ghideze iubitorii fotografiei încă neexperimentați.

Fotograf și am un nume: Darius Pavel

Pe viitor, tânărul își dorește însă ca fotografia să devină dintr-un hobby, un stil de viață, un mod de a-și câștiga banii și existența prin intermediul a diverse ședințe foto, portrete sau evenimente.

Fotograf și am un nume: Darius Pavel

Darius Pavel este și câștigătorul premiului II al concursului „Fotograf în Orașul Oradea”, organizat de echipa Ghid Local Oradea, moment în care a avut ocazia să fotografieze subiectul său preferat: arhitectura, bulevardele și clădirile orașului natal.

Fotograf și am un nume: Darius Pavel

Fotograf și am un nume: Darius Pavel

Articol scris de Ștefania Buciuman