de |

Andrei Damian, 17 ani, pasionat de design interior & exterior și de regie. Acesta este unul dintre fotografii orădeni care au hotărât să se alăture proiectului Sunt fotograf și am un nume.

Deși elev în clasa aX-a, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Andrei Damian se ocupă de fotografie deja de patru ani, mai exact din anul 2013.

Andrei iubește să surprindă în special peisaje urbanistice și peisaje, în general. Mai susține faptul că mereu a fost atras să fotografie, încă „din tinerețe”, după cum se exprimă el. Pe atunci fotografia de la frunze, la rațe și multe alte elemente care îi atrăgeau atenția.

Prima fotografie de care se declară a fi mândru a realizat-o după circa un an de experiență.

Primul aparat de fotografiat a fost un finepix a820, iar primul aparat profesionist a fost un Canon 1100D. Andrei recunoaște că a pătruns această artă cu ajutorul mai multor persoane. Editarea pozelor însă a deprins-o cu ajutorul tutorialelor online, de la Serge Ramelli.

O altă reușită de care se simte mândru este reprezentată de faptul că a ajuns să fie desemnat fotograful săptămânii în „revista Zi de Zi a domnului Ovi D. Pop, poza mea a fost expusă alături de pozele mai multor fotografi din revista Zi de Zi și absolvirea unui curs de teatru”, spune Andrei.

Pentru că este bine să visezi, iar visurile pot atinge culmi nebănuite, Andrei Damian își propune să-și deschidă o firmă și un studio. Tot printre planurile de viitor se numără și absolvirea Facultății de Cinematografie, Fotografie, Media de la Universitatea Babeș-Bolyai și, bineînțeles, dorește să progreseze în domeniile fotografiei și/sau regiei.

La întrebarea dacă are un citat, un film, o poezie, o carte în care se regăsește, Andrei ne-a făcut cunoscut un citat de-al lui Les Brown: „Viața nu are limite, cu excepția celor pe care ți le impui singur”. De asemenea, a ținut să explice de ce a ales acest citat: „Păi de multe ori am făcut ceea ce am vrut eu… Dar de câteva ori am zis „nu pot face asta deoarece x și y”, dar într-o zi mi-am dat seama că x și y au fost doar în capul meu”.

Aceasta este o mică părticică din povestea lui Andrei Damian. Pentru a vedea mai multe fotografii realizate de acesta, vizitați pagina lui de facebook.