Spectacolul de operă Traviata vine pe scena din Oradea

de |

Spectacolul de operă Traviata vine pe scena din Oradea

Punerea in scena a operei Traviata de Giuseppe Verdi, în sala Teatrului Regina Maria din Oradea, va avea loc în data de 6 Iunie 2018, de la ora 19.

Acest spectacol vine la cererea publicului, dupa succesul extraordinar pe care l-a avut opera Nabucco, în luna aprilie.

În rolurile principale: o soprană  româncă care a cântat rolul Violetei în foarte multe  teatre din Europa şi din lume şi doi solişti italieni de prestigiu.

Aceasta este soprana Cristina Simionescu de la Opera Națională Română Iași. Solista a jucat rolul de Traviate în toate teatrele de operă din țară și în multe teatre din străinătate. Este rolul care la consacrat și a făcut-o faimoasă în Europa și în lume.

Tenor Angelo Forte (Italia) este cunoscut de audiența din Oradea, interpretând în 2014 la Festivalul Internațional de Teatru din Oradea (FITO) rolul războinicului Radames în Aida de Giuseppe Verdi, un tenor care a impresionat frumusețea și prezența scenică .

Baritonul lui Alfio Grasso este deja bine cunoscut în Oradea. Recent, el a ridicat audiența din Oradea în picioare după interpretarea sensibilă a rugăciunii „Dio di Giuda” în opera Nabucco. Este de menționat faptul că Alfio Grasso a jucat rolul lui Giorgio Germont de la Traviata alături de numele foarte mare ale liricii universale, aici menționăm doar Mirella Freni, cu care a interpretat Traviata la faimosul Teatru de Operă din Roma.

Conducerea muzicală și direcția spectacolului vor fi oferite de două cadre universitare.

Dirijorul spectacoluli este Prof.Univ.Dr. Leonard Dumitriu de la Universitatea George Enescu, iar montarea scenică aparține doctorului Ph.D. Ligia Ghilea de la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Publicul din Oradea se va reîntâlni la Orchestra, Corul și Ansamblul de balet „Opera Vox”.