Sisteme de încălzire …. pentru ciocolata din croissant

de |

Sisteme de încălzire …. pentru ciocolata din croissant

Când munca este făcută cu pasiune, rezultatele sunt extraordinare. După Formula 1, monumente istorice din Florența, povestea sistemelor de încălzire continuă. A treia parte a poveștii Thermal Technology ne poartă spre tărâmuri dulci.

Inițial am primit o cerere, ne-au trimis dimensiunile unor rezervoare mari de 1000 litri cu terminație conică, cerându-ne ofertă pentru o husă termică care să încălzească lichidul din rezervor la 80 – 90 de grade.

Surpriza a fost când s-a dovedit că lichidul era gem sau ciocolata și fabrica era Chipita S.A, cei care fac croissant 7 Days. Sigur aveau și alți furnizori, dar frumos a fost că ne-au cerut nouă oferta.

Primă cerere a fost în 2013. După câteva încercări, în care ei ne trimiteau produs deteriorat prin utilizare, noi ne străduiam să reparăm, dar și să găsim soluții constructive prin care să se poată evita respectivele deteriorări. După vreo 4 încercări, i-am rugat să ne lase să facem o vizită la una din fabricile lor. Voiam să vedem exact care sunt condițiile în care utilizează husele termice, care este procesul tehnologic în cadrul căruia ele sunt folosite.

Fabrica de croissante

Și ne-au invitat la sediul lor principal, la fabrica din Lamia (Grecia) la Nord de Atena. Îmi amintesc că mirosea a ciocolată pe o rază de vreo 3 km de jur împrejurul fabricii, și tocmai scoteau primele mostre cu amestec de cremă de alune. Ne-au introdus în camera sterilă pentru care aveau echipament steril, din care am trecut în încăperea în care aveau rezervorul cu ciocolata iar din el, prin conducte plasate deasupra benzii de transport a croissantelor (deja coapte), cobora prin injectoare umplând fiecare preparat în parte.

A fost foarte interesant, iar vizita asta ne-a ajutat în primul rând să înțelegem că una din cauzele pentru care se deteriorau husele noastre era că erau foarte greu de manipulat. Fiind un rezervor imens am făcut o husă mare și, pentru un singur operator era imposibil de așezat pe rezervor conform instrucțiunilor… și de aici deteriorarea repetată.

 

Sisteme de încălzire pentru 5 fabrici Chipita

Ceea ce este important în cazul unor astfel de solicitări și a acestui gen de clienți este ca noi să ajungem la ei , să înțelegem ce anume nevoi au. De multe ori nici clienții nu au cum să înțeleagă de ce date tehnice avem noi nevoie ca să putem proiecta și construi soluția la problema pe care ei o au…

Acesta a fost un prim pas ca să diminuăm foarte mult posibilele defecțiuni. Pe urmă am îmbunătățit noi structura pe măsură ce descopeream alte materiale care erau practice – bune izolante, rezistente mecanic etc.

Chipita are 7 fabrici, noi am furnizat până acum sisteme de încălzire pentru 5 dintre ele, celelalte două fiind pe alte continente. Cei de la centru, din Lamia (Gr) , au comunicat fabricilor celorlalte datele noastre, astfel încât fiecare să ne transmită direct comenzile, fără intermediari.

Colaborarea cu Chipita e constantă de atunci. Din când în când primim câte o nouă comandă de la una din filiale, iar o dată la aproximativ 2 ani, primim de la ei un colet cu materiale componente de huse defecte, pe care ni le trimit pentru reparații și revizuiri. Oamenii sunt deschiși, își asumă aceste costuri și reparații, odată ce produsele sunt ieșite din garanție.
De fiecare dată când primim de la ei husele, în cadrul mentenanței pe care o facem, noi le up-datăm cu cele mai noi soluții la care am ajuns, prin inovațiile pe care le facem.

Date de contact:

Adresă: Parc Industrial Bors, Nr.1/C, Jud. Bihor-Romania
Telefon: 0359 800 893
E-mail: [email protected]
Website: www.thermaltechnology.ro
Facebook: Carbon Fiber