Școala de Vară pentru orientare în carieră

de |

Școala de Vară pentru orientare în carieră.

Școala de Vară: Orientare în Carieră și Gestiunea Carierei, un proiect  100% orădean. Ajuns la ediția a IV-a, se va desfășuară în perioada 23 iulie – 30 iulie, 2017 și este destinat tuturor eleviilor români din clasele a 10-a și a 11-a.

Am discutat zilele acestea cu organizatorul principal, Bernard Filip Barabaș, care a povestit de ce a fost înființat acest proiect.  “Noi ca structură studențească și de tineret ne dorim ca toți elevii participanți în acest proiect să devină noile exemple pentru colegii lor prin faptul că sunt interesați de viitorul lor, că își doresc ca să se orienteze din timp într-o carieră/domeniu potrivit abilităților lor, că pot susține cu mândrie că studile și activitățile de care au beneficiat le-a oferit un imbold pentru ca ei singuri să descopere posbilitățile și oportunitățile care se regăsesc în mediul academic și în mediul de business. Vrem ca acesti participanți să deprindă abilități de comunicare, să își descopere potențialul care l-ar avea ca om de carieră sau antreprenor. Cam ăsta reprezintă motivul înființării proiectului, unul complex la auz, dar foarte ușor de implementat.”

Scopul proiectului, după cum susține, Bernard Filip Barabaș, este ”de a ajuta elevii să facă o alegere bună pentru viitoarea lor carieră, să descopere că este foarte important să ști ceea ce îți dorești să faci din punct de vedere profesional pentru a te pregătii eficient și să cunoști toate sarcinile și responsabilitățile aferente muncii alese.” Cursurile de Orientare în Carieră, susținute de către CENTRUL DE CONSILIERE și SERVICII DE CARIERE, de către Doamna Borza Adriana, combinate cu Cursuri de Leadership și Inteligentă Emoțională, susținute de către Ardelean Alexandra Daniela și Vîntu Adrian vor face posibilă expunerea tuturor posibilităților de carieră, dezvoltarea anumitor abilități de comunicare și activarea nevoii de cunoaștere în fiecare dintre participanți, pentru ca aceștia, singuri, să constientizeze lumea din jurul lor”.

Am avut posibilitatea de a participa la prima ediție a Școlii de Vară, am fost plăcut surprinsă de idee și am aplicat.

Deși termenul de școală te poate induce în eroare, eu consider că mai mult a fost distracție combinată cu proiecte eficiente.   Prin intermediul acestor proiecte am lucrat în echipe, am ținut speack pe anumite teme date,am realizat proiecte ale unor campanii și multe altele. Toate acestea alături de oameni experimentați în domeniu, reprezentanți ai Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea, cei care au organizat programul Școala de Vară, precum și persoane din cadrul domeniului de bussines și parteneri programului, Asociația Firmelor Bihorene.

Pe lângă activitățiile teoretice și practice, partea de distracție a mai fost și prin seriile de Karaoke și de film, petrecere la piscină, la Paint-ball, Bowlling, Darts, împreună eram uniți, am legat prietenii de durată, iar organizatorii sunt foarte deschiși să îți vină în ajutor cu orice nelămurire. Alături de ei, am trăit o săptămână a studenției.  La momentul dat a fost o săptămână plină de activități, nu am să uit niciodată experiența care mi-a conturat frumos viitorul spre Facultatea din Oradea.  Pentru mine, sentimentele trăite acolo, nu se pot limita la câteva propoziți, chiar trebuie să fii participant să vezi cât de unică e experiența.  Susțin cu mare entuziasm continuitatea ”Școlii de vară:Orientare în Carieră și Gestiunea Carierei”, orașul Oradea are nevoie de astfel de programe.