Sărbătorim Ziua Mondială Art Nouveau

de |

Sărbătorim Ziua Mondială Art Nouveau.

În 10 iunie va fi celebrată Ziua Mondială Art Nouveau. A fost aleasă această dată deoarece coincide cu aniversarea a doi arhitecți care sunt în special recunoscuți pentru acest stil: Antoni Gaudi şi Ödön Lechner.  „Art Nouveau” este un stil artistic manifestat în cea mai mare parte în artele vizuale, designul și arhitectura de la începutul secolului trecut. (sursă aici)

După cum știm, Oradea face parte dintr-un circuit european de orașe care sunt reprezentative pentru Art Nouveau. Ziua Mondială care sărbătorește acest stil artistic, va avea activități dedicate ei în Casa Darvas La Roche, în data de 10 iunie, 2017.

Citește programul și întregul comunicat de presă apăsând aici. 

De asemenea, va fi organizat și un eveniment în aer liber. Acesta va fi constituit din elemente de divertisment, cât și elemente de informare și educație legate de curentul Art Nouveau. Programul va fi variat, pentru a atrage toate grupurile de vârstă.

Un subiect central al zilei vor fi  trăsăturile specifice curentului Art Nouveau, care se remarcă prin prelucrarea unor teme inspirate de mediul natural, în special de floră și faună. Astfel, elementul principal va fi apropierea de natură și interacțiunea omului cu formele de viață înconjurătoare.

Foto: Alexandru G. Ion