Să fii copil în Oradea

de |

Să fii copil în Oradea.

Să fii copil în Oradea e un lucru minunat! Ai şansa să te bucuri de distracție şi joacă într-un oraş curat.

În Oradea, copiii au chiar şi un parc intitulat Orăşelul copiilor. Aici, castelele, turnurile, toboganele, balansoarele, pista de skate, și terenul pentru baschet reprezintă un loc de refugiu, de sănătate, spor şi socializare. În Orăşelul copiilor totul e desprins parcă dintr-o lume de basm, vata de zahăr pe băț, e un deliciu, care încântă privirile inocente ale micuților.

Aud des cum spun copiii: “Vreau să fiu magician, să fac şi eu trucuri diverse, să încânt prin faima mea. Şi lumea să mă strige– Iată vine acel magician!” Pentru a vedea cum e în culisele profesiei de magician am stat de vorbă zilele acestea cu Alex Edward Debelka(elev la Colegiul Național “ Emanuil Gojdu” Oradea, clasa a X-a), un tânăr magician .

Foto: Darius Ciontoș

  1. Ce înseamnă pentru tine un spectacol de magie prezentat copiilor?

-Pentru mine un spectacol de magie prezentat copiilor înseamnă o zi plină de bucurie şi fericire.

  1. Care ar fi o amintire de neuitat de la un spectacol?

-O amintire de neuitat de la un spectacol ar fi zâmbetul copiilor sau al adulţilor, pe care l-am creat eu cu ajutorul magiei.

  1. Te-a impresionat/emoționat vreodată vreun copil de la spectacol?

-Desigur. Fiecare copil reușește să mă impresioneze la orice spectacol.

  1. Cum sunt copiii într-un spectacol (răbdători  așteaptă să vadă ce faci etc.)?

-Toţi copiii sunt foarte răbdători şi foarte curioşi să afle ce se va întâmpla mai departe.

  1. Magia este într-o oarecare măsură o artă care imprimă tăcerea și fascinarea publicului. De ce ai vrut să o practici?

-Am început să practic iluzionismul de curiozitate, după câteva zile am văzut că se poate folosi ca şi o metodă de exprimare a gândurilor, sentimentelor și ideilor. Prima dată când am prezentat un număr de magie unei persoane a fost o senzaţie incredibilă. De ce? Pentru că, de fiecare dată încerc să transmit emoţia, elaborez aceste numere şi desigur încerc să fac ziua mai bună celor care mă urmăresc.

După acest scurt aspect de culise, să ne întoarcem la ceea ce pot face copiii în Oradea. Aici sunt o mulțime de parcuri pline de verdeață, amenajate cu topogane, leagăne, bănci şi balansoare şi terenuri sportive gratuite. Toate sunt destinate pentru ca perioada copilăriei să fie trăită din plin cu fericire şi împlinirea că în fiecare zi se întâlnesc cu prieteni lor la același loc din parc, creând astfel amintiri ce vor dăinui în etern. Dacă e o zi mohorâtă, copiii nu pierd momentul de socializare, pentru că în Orăşelul copiilor e şi un spațiu interior amenajat special pentru joacă. Bucurie mare, nu? Totodată, într-o zi ploioasă, copiii sunt aşteptați fie la spațiile de joacă din marile centre comerciale, fie la ateliere pentru creație, cum ar fi cel de la Bianco Milano.

E frumos să fii copil în Oradea, să te bucuri de moment. Savurează o înghețată, râzi! Julește-te-n genunchi, plângi şi ridică-te iar, ca şi cum nimic nu s-a întâmplat.  În prezent, să fii copil în Oradea înseamnă și că eşti invadat de tehnologia vremii, dar nu te lăsa captat. Trăiește-ți din plin anii, afară printre copaci. Joacă Tupu, Baba-Oarba, Sticluță! Învaţă să pedalezi, cu bicicleta să mergi prin oraş ca să admiri tot ceea ce te înconjoară. De afară este vară, mergi la ștrand şi alături de părinţi învaţă să înoţi. Aleargă după un zmeu ori poți fi zmeul chiar tu, acel prinț dintr-o poveste auzită de la părinți. Profită de faptul că ești copil, că poți să ai teniși de la fotbal rupți, să vii cu tricoul murdar, să ştii că azi ai avut o zi normală, petrecută prin sport afară. Să nu îți pese de lucrurile materiale.

Bucură-te cât mai poți, de a ta copilărie!

Foto: Alexandru Gabriel Ion.