S-a finalizat reabilitarea Palatului Vulturul Negru

de |

S-a finalizat reabilitarea Palatului Vulturul Negru.

Palatul Vulturul Negru, una dintre clădirile emblematice ale orașului Oradea, a căpătat, în întregime, o nouă față. După mai mult de 3 ani de lucrări, s-a finalizat reabilitarea Palatului Vulturul Negru. Au fost restaurate fațadele palatului, dar și zona pasajului. Elementele ornamentale și de tinichigerie au avut parte, de asemenea, de reabilitare sau refacere, după caz.

De asemenea, de reabilitare s-a bucurat și acoperișul de sticlă de deasupra pasajului, pavajul interior, dar și iluminatul architectural. În plus, a fost realizat un perete de sticlă vis-à-vis de intrarea dinspre Piața Unirii, pe care este afișată, în imagini, istoria palatului, scopul fiind însă cel de a închide casa scării.
Reabilitarea Palatului Vulturul Negru a fost inclusă în programul multianual de reabilitare a clădirilor cu valoare istorică situate în “Ansamblul urban – Centrul istoric Oradea”. Valoarea totală a lucrărilor a fost de peste 8.100.000 de lei, iar recepția acestora a avut loc luni, pe data de 18 septembrie 2017.

Sursă: oradea.ro

Fotografii realizate de către Mihai Dan.