de |

Trei proiecte au fost aprobate pentru refacerea Dealului Ciuperca, în cadrul ședinței Consiliului Local din data de 30 martie 2017.

Refacerea Dealului Ciuperca este un punct important, parte a obiectivelor Primăriei Oradea pentru anul 2017. În urma expertizei realizate la finalul anului trecut, 12 – 13 noiembrie 2016, s-a ajuns la concluzia: „Conform expertizei, cea mai mare parte din vină ţine de proiectare. Contravaloarea lucrărilor de refacere va fi recuperată, într-o formă sau alta, de la cei responsabili pentru această situaţie”, primarul Ilie Bolojan.

Grădina Publică „Dealul Ciuperca” a fost afectată pe o suprafață de cca 5300 mp, alunecările de teren nestabilizându-se nici până în ziua de astăzi. S-au observat mișcari de teren și în cadrul măsurătorilor efectuate la finalul lunii ianuarie 2017.

Cele trei proiecte care vizează „repunerea pe picioare” a Dealului Ciuperca se referă la:

  • rigidizarea fundațiilor „Punctului alimentar şi de informare turistică”;
  • măsuri privind drenarea apelor de pe amplasament prin executarea drenurilor de adâncime;
  • stabilizarea versantului prin spijinire cu piloți.

„Urmează ca în perioada următoare, pe deal să aibă loc mai multe intervenţii, printre care consolidarea punctului belvedere, astfel că pentru stabilizarea structurii existente și evitarea apariției de deplasări diferențiate, având în vedere și soluția constructivă de realizare a construcției s-a prevăzut realizarea unor grinzi de rigidizare din beton armat care vor lega fundațiile izolate existente și vor fi solidarizate cu acestea prin intermediul unor conectori din oțel beton” – sursă text AICI.

Informații preluate de AICI