Redescoperă Bihorul pe Bicicletă-Printre Dealuri și Coline

de |

Redescoperă Bihorul pe Bicicletă-Printre Dealuri și Coline.

Un nou traseu pe bicicletă din seria Redescoperă Bihorul pe Bicicletă, organizat de către Agenția de Management al Destinației Bihor, va avea loc în weekendul 19-20 august, 2017. Aceste trasee au ca scop punerea în valoare a patrimoniului turistic din județul Bihor.

Evenimentul din weekendul care urmează va avea loc prin Munții Codru Moma, printre dealuri și coline. 

Traseul va cuprinde:

Traseul Colești -Platoul Vascău- Sat Izbuc – Sat Călugări – Mănăstirea Izbuc şi retur. În cadrul evenimentului se va vizita Mănăstirea de la Izbuc, cu bisericile de piatră și lemn.

Citește întregul comunicat de presă apăsând aici.

Pornirea pe traseul de biciclete va avea loc sâmbătă la ora 11 de la tăul din satul Colești . Pe traseul propus se pot folosi biciclete MTB sau trekking, dotate inclusiv cu cauciucuri subțiri, necramponate. Datorită diferențelor de nivel nu se recomandă utilizarea bicicletelor de oraș. Traseul are o lungime totală de 25,2 km, din care distanța în urcare este de 6,2 km, cea în coborâre de 9,6 km, iar lungimea de drum orizontal este de 9,4 kilometri.

Transportul turiștilor din Oradea spre Colești și retur se va face cu autobuzul. Formular de înscriere pentru deplasarea cu autocarele poate fi accesat de pe următorul link: https://goo.gl/forms/1GgzXNXDreUAeVI63 . Plecarea din Oradea cu autobuzul va avea loc la ora 7:30 din fața Universității din Oradea.

Sâmbătă seara va fi organizat un foc de tabără și un concert live, iar duminică va fi organizată o drumeție prin Munții Codru Moma, prilej cu care vor putea fi admirate peisaje superbe.

Cei care doresc să rămână peste noapte în sat, vor avea la dispoziție, gratuit, o zonă de camping cu apa potabilă și toaletă!  În seara de sâmbătă se va pregăti un ceaun pentru toți participanții. În rest, excursioniștii își vor asigura singuri masa.