de |

[adsanity_group num_ads=1 num_columns=1 group_ids=3818 /]

„Pornim la drum nou cu planuri mari și de lungă durată. Nădăjduim să găsim drumul bun pentru scopul pe care ni l-am propus, unul îndrăzneț, dar de bun augur și absolut necesar pentru dezvoltarea urbei noastre. Dorim o viață muzicală de clasă pentru orașul nostru, apreciată de orădeni și atractivă pentru turiștii aflați în căutarea unui sejur deosebit.

Construim Oradea culturală, muzicală, așa cum se cuvine, raportat la istoria acestui oraș și la valorile care au luminat drumul pe care, iată, acum pășim spre viitor. Dorim o tradiție mereu încărcată de prospețime și valoare!”

Ovidiu Niculaș, director

Academia PROART aparține Fundației DEO GLORIA din Oradea. Scopul ei este acela de a reuni artiști și oameni de cultură, de a promova creația artistică organizând și susținând evenimente culturale de înaltă ținută artistică.

ProART înseamnă proiecte noi și atractive adresate publicului larg, dar și o școală de muzică pentru cei care doresc să studieze muzica în timpul liber sub îndrumarea unor profesori cu experiență și rezultate optime în predare, dar și cu activitate concertistică continuă. Tot aici li se oferă artiștilor din întreaga lume cursuri de masterclass în canto, dirijat sau instrument.

PROART National Symphony pune la dispoziția proiectelor culturale de anvergură ale Academiei, un cor și o orchestră alcătuită din tineri muzicieni formați în școlile naționale de muzică, dar și din profesioniști cu experiență concertistică de valoare.

ProArt

„Totul a pornit acum 24 de ani din visuri, năzuințe și un cor format pe atunci din tineri studenți. Au urmat nenumărate concerte în țară, festivaluri, concursuri, 18 turnee în Europa, 3 turnee în Statele Unite ale Americii, colaborări cu Filarmonica de Stat Oradea și cu instrumentiști ai Filarmonicilor de Stat din Arad, Timișoara, Cluj, Iași. După 24 de ani visul continuă, împlinindu-se pas cu pas, de acum și prin Academia PROART. Toate a fost un dar de la Dumnezeu pe care încercăm să îl punem în valoare prin muncă și devotament.”

Camelia Bradău, director executiv