Primul ajutor în cazul unui accident rutier

de |

Informează-te și participă la evenimentul care te poate salva dintr-un accident rutier sau prin care tu poți fi cel care ajută la salvarea unei persoane. Evenimentul intitulat „Primul ajutor în cazul unui accident rutier”, va avea loc în data de 9 mai, începând cu ora 12, la Centru CIDAS în Sântion. Prezentarea va fi susținută de doctoral Hadrian Borcea, care are ca scop instruirea participanților la trafic în domeniul primului-ajutor, respectiv a pașilor care trebuie urmați la fața unui accident și a manevrelor salvatoare de viață. Se va urmări însușirea noțiunilor de siguranță a salvatorului, recunoașterea urgenței și activarea sistemului medical de urgență, precum și suportul vital de bază cu masajul cardiac extern, ventilația artificială, poziția laterală de siguranță și dezobstrucția căilor aeriene.

Participarea la acest eveniment este gratuită.
De asemenea organizatorii ne invită în data de 10 mai, între orele 16:00-18:00, în Piața Unirii la simulare unui accident cu 3 victime. Acest eveniment face parte din proiectul „Road Safety”, organizat în cadrul Asociației Studenților Mediciniști Oradea (A.S.M.O.), fiind la cea de-a doua ediție, anul trecut evenimentul a constat doar într-o simulare a unui accident.

Am discutat cu coordonatorul acestui proiect, Camelia Hecuț pentru a afla cât mai multe despre demersurile propuse în cadrul „Primul ajutor în cazul unui accident rutier”.
De ce s-a dorit organizarea acestui eveniment?
„Prin această inițiativă, dorim să ne aliniem standardelor europene care presupun cunoașterea manoperelor de prim ajutor de către populația generală în totalitate, dar și să răspundem solicitărilor legate de necesitatea învățării acelor manopere minime, care însă pot asigura supraviețuirea unei persoane aflate în stare critică.“, susține Camelia.

Ca rezultat final al evenimentului ce se dorește de la public/participanți?
„Ca rezultat final, urmărim însușirea noțiunilor de siguranță a salvatorului, recunoașterea urgenței și activarea sistemului medical de urgență, precum și suportul vital de bază cu masajul cardiac extern, ventilația artificială, poziția laterală de siguranță și dezobstrucția căilor.”, mărturisește Camelia.