Primele zile ale Festivalului Internațional de Teatru Oradea

de |

Primele zile ale Festivalului Internațional de Teatru Oradea

 

A început unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale orădene: Festivalul Internațional de Teatru Oradea, ajuns anul acesta la a VI-a ediție. Prima zi de festival s-a încheiat în ropote de aplauze și cu mult entuziasm din partea tuturor celor care au trecut pragul teatrului.

Ziua a doua, 24 septembrie, propune o ofertă la fel de bogată teatral. Începe cu un spectacol dedicat tinerilor, în special adolescenților: „NOI NU!”, prezentat de Teatrul „Aureliu Manea” din Turda, de la ora 17:00, la Sala Arcadia, care face parte din secțiunea CU TINERI, PENTRU TINERI – România după 100 de ani. Ziua va continua cu o provocare pentru tinerii spectatori, și anume, după spectacolul „NOI NU!” sunt invitați la o discuție cu actorii și regizorul spectacolului, unde doi dintre cei mai activi pot câștiga câte un pachet de cărți ales cu grijă de librarii de la Humanitas.

La Sala Mare, de la ora 19:00, o veți putea aplauda pe actrița Maia Morgenstern într-un one-woman show răscolitor: „O lecție de bune maniere”. Nu înainte, însă, de a trece pe la standul de cărți cu vânzare Humanitas, care vă va întâmpina în foaierul de la intrarea în teatru.

Seara, de la 21:30, la Sala Studio Szigligeti, Teatrul Apollo 111 prezintă unul dintre cele mai puternice texte scrise de un autor român în ultima decadă: „Pulverizare”. Atât spectacolul „O lecție de bune maniere”, cât și spectacolul „Pulverizare” fac parte din secțiunea concurs – Festivalul de Teatru Scurt.

Ziua de 25 septembrie aduce trei spectacole în concurs și unul în aer liber! Primul spectacol începe de la ora 17:00, la Sala Mare și este propus de Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani: „Zeul Măcelului”, o comedie care te prinde și te ține în priză până la final. De la ora 19:00, la Sala Mare (cu publicul pe scenă) „Regina frumuseții din Leenane” ne va purta departe, pe țărmurile înfrigurate ale unei Irlande primitive, crude, rece și sălbatice. Înainte de a intra la spectacolul de la Sala Mare, nu uitați să treceți pe la standul de carte cu vânzare Humanitas!

De la ora 21:00, propunem publicului două spectacole: „Gardenia”, prezentat de Teatrul Odeon din București, care se joacă la Casa de Cultură a Sindicatelor cu publicul pe scenă și „Miorița”, prezentat de Auăleu Teatru din Timișoara în Piața Unirii. La spectacolul „Miorița” intrarea este liberă, însă în apropierea scenei veți găsi urna de donații pentru reconstrucția Palatului Episcopal Greco-Catolic. Cei care doresc să se implice în reabilitarea unui monument semnificativ pentru Oradea, pot dona, suma adunată urmând să fie virată în conturile Episcopiei Greco-Catolice Unită cu Roma de Oradea.

Festivalul Internațional de Teatru Oradea este organizat de Teatrul Regina Maria, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Fundația Culturală FITO şi UNITER.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi: sponsorului oficial Raiffeisen Bank, partenerului oficial Holcim, sponsorilor Club Rotary Oradea, Rotary Club Oradea Art Nouveau, D&C, Mic Mobilier Trans, Lions Club, A’la Chef Catering, S.C. Congips, Farmacia 3, Green Pub, Casa Florilor, Cofetăria Flavours și tuturor partenerilor.

Bilete se pot achiziționa de la Agenția Teatrului, deschisă în perioada festivalului de luni – vineri între orele 10:00-21:00, sâmbătă între orele 13:00- 19:00 și duminică între orele 10:00-12:00 și 18:00-19:00. Puteți achiziționa bilete și cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informații suplimentare și rezervări de bilete, vă invităm să sunați la numărul de telefon: 0372/368.475.